Свържи се с нас

Крими

Полицията обяви резултатите от реализирана акция в цялата област

Published

on

Специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“ се проведе вчера на територията на област Габрово. В нея взеха участие служители от ОДМВР – Габрово, както и териториалните структури на Агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите.

Полицейските служители осъществяваха контрол за употреба на алкохол, наркотични вещества, неправоспособност, неосигуряване на предимство на ППС; използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачи и пътници в превозните средства; използване на защитни каски; спазване на забраните за ползван на мобилни телефони при управление на МПС, без устройство „Свободни ръце“; засилен контрол над водачите на товарни автомобили; автобуси, на дву и три колесни МПС; контрол над водачите на велосипеди.

Акцията край Габрово бе реализирана в района на село Чавеи. Служители от Областната дирекция на МВР – Габрово извършиха проверка на 117 леки автомобила, 27 товарни автомобила и 124 лица. Констатирани бяха 14 нарушения, а връчените електронни фишове бяха 22.

Служители от Агенция „Пътна инфраструктура“ провериха 102 автомобила. Контролните органи на РД „Автомобилна администрация“ извършиха проверки на 8 товарни автомобила, а тези от Национална Агенция за приходите – на 6 товарни автомобила. От Агенция „Митници“ са проверили 4 автомобила.

В Севлиево полицейските екипи извършили проверка на 76 МПС и 82 лица. Установени били 7 нарушения и връчили 12 електронни фиша.

В Дряново резултатите показват извършени проверки на 42 автомобила и 51 лица, като констатираните нарушения били 8, също толкова били и връчените електронни фишове.

В Трявна били извършени проверки на 15 МПС-та и 19 лица. Установени са 5 нарушения, а връчени били 2 електронни фиша.

Крими

Прокуратурата поиска да освободи от наказателна отговорност софиянеца, застрелял домашно куче

Published

on

Районна прокуратура – Габрово внесе в Районен съд – Дряново постановление, с предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на 47-годишния мъж от София за убито куче.

Софиянецът, с инициали П.А, е обвинен в това, че на 26 април, в Дряново, като проявил жестокост към куче от мъжки пол, собственост на дряновец, му причинил незаконно смърт – прострелял го с пневматична пушка „GAMO REPLAY – 10 IGT“, като деянието е извършено по начин и със средства, опасни за живота на хора и животни – престъпление по чл.325б ал.2 т.2 пр.1, вр. ал.1 от НК.

Животното било около 6-годишно и не принадлежало към конкретна порода. То било отглеждано в дома на стопанина си, било регистрирано в Община Дряново, имало издаден паспорт и било чипирано.

Животното ежедневно се разхождало на обособена оградена тераса над нивото на пътя срещу дома на обвиняемия П.А. и често лаело.

На 26 април, около 16.00 часа, животното отново било на терасата. Обвиняемият бил в дома си, изнервил се от непрестанния лай на кучето и решил да го застреля със законно притежаваната и регистрирана от него пневматична пушка с оптика и боеприпаси за нея.

В изпълнение на решението си отворил леко вратата на терасата на жилището си, от където имал пряка видимост към животното и стрелял веднъж в областта на главата му, след което се прибрал и затворил вратата.

Кучето било наранено в шийната област и около час по-късно починало от кръвозагуба, се посочва в аргументите за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на 47-годишен мъж за убито куче на габровската районна прокуратурата.

Зареди още

Крими

Конфискуваха колата на дрогиран, хванат зад волана

Published

on

Полицията в Трявна установи напушен местен водач, а след като престъплението бе разкрито конфискува и автомобила му.

Нарушителят бил засечен на пътя вчера, 26 септември, около 17.20 часа, в Трявна при проверка лек автомобил “Опел Корса“.

Водачът –30-годишен местен жител, бил тестван за употреба на наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за канабис.

Мъжът отказал кръвна проба, а автомобилът му бил иззет. По случая е образувано бързо производство.

Още едно престъпление, свързано с наркотици бе разкрито вчера, но в Габрово. Около 22.20 часа, била извършена проверка на 25-годишен местен жител.

Установено било, че мъжът придобил и държи в себе си бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Прибраха трима заради наркотици, сред тях и 15-годишен

Published

on

Трима бяха задържани заради наркотици при специализирани полицейски операции, проведени в Трявна и Габрово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР- Габрово.

На 21 септември екип на тревненската полиция извършил проверка на 15-годишен жител на село Войниците. Установено било, че момчето придобило и държи в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Марихуана бе намерена и у 37-годишен криминално проявен габровец. Проверката му била направена в събота, 23 септември, в района на ул. „Скобелевска“ в областния град.

Вчера, отново в Габрово, бил спрян за проверка 33-годишен местен жител, у когото полицейските служители намерили бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин.

По трите случая са образувани досъдебни производства.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица