Свържи се с нас

Новини

Ремонтът на училищата, включени в проекта за Енергийна ефективност в снимки

Published

on

ОУ „Ран Босилек”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Част ОВ – Доставени са и се монтират се радиатори в учебния корпус – класни стаи, коридори и тоалетни. Доставени са котел и разширителен съд. Работи се в котелното по свързването на топлоизточника към отоплителната инсталация – колектори и арматура. Предстои доставянето и монтирането на оборудването към котела, както и нов резервоар дневна дажба.

Част Ел – Демонтирани са старите осветителните тела в коридорите на 2, 3 и 4 етажи. В коридорите на същите са направени новите лампени излази с трипроводни кабели СВТ в PVC инсталационни канали за открит монтаж и са монтирани новите осветителни тела. На 2-ри, 3-ти и 4-ти етажи е изпълнена инсталацията по новото схемно решение, което дава възможност за комутация от всички входове /изходи/ на класните стаи. Подменени са осветителните тела в санитарните възли на 2-ри, 3-ти и 4-ти етаж. Предстои да се направи нова инсталация за осветлението над черните дъски в класните стаи, да се подменят осветителните тела в хранилищата, и да се изгради инсталацията за евакуационното осветление.

ОУ „Неофит Рилски”
Част ОВ – Работи се в котелното отделение – колектори, арматура и свързване с котела. Доставени са и затворените разширителни съдове. Доставени са и се монтират радиаторите в класни стаи и коридори.
Част Ел  – По част Ел до този момент не са започнали строително монтажните работи. Предстои да се демонтират старите осветителни тела, да се направи новата инсталация за осветлението в коридорите и да се монтират новите осветителни тела.
ОУ „Христо Ботев”
Част ОВ – Работи се в котелното отделение – колектори, арматура и хидравличен разделител. Алуминиевите радиатори на втори, трети и четвърти етаж в учебния корпус са монтирани. Работи се по монтажа им на първия етаж.
Част Ел – Демонтирани са старите осветителни тела в класните стаи и коридорите, таваните са подготвени за монтаж на новите осветителни тела. Монтирани са новите осветителни тела на 4-ти етаж.
ОУ „Иван Вазов”
Част Ел – По част Ел до този момент не са започнали строително монтажните работи. Предстои да се демонтират старите осветителни тела, да се направят нови лампени излази в класните стаи и да се монтират новите осветителни тела.
СОУ „Отец Паисий”
Част ОВ – СМР в част ОВ не са извършвани. Отоплителната инсталация е с ненарушена цялост и е в готовност да действа по досегашния си начин.
Част Ел –  Демонтирани са старите осветителните тела в коридорите на 2-ри, 3-ти и 4 корпус. Направени са улеите за новите лампени излази в 3-ти и 4-ти корпус. Положени са кабелите за осветителните тела на четирите етажа на 4-ти корпус и са шпакловани. Предстои да се демонтират старите осветителни тела в коридорите на останалите корпуси, да се доизгради инсталацията за новите лампени излази, да се монтират новите осветителни тела и да се направи инсталация за евакуационно осветление.

Любопитно

Бляскав дебют с три купи за балерините от конкурса „България танцува“

Published

on

Блестящо представяне за Балетната школа при Народно читалище „Развитие-1870” в XVI национален конкурс „България танцува“. Тридневният състезателен форум се проведе в обновената спортна зала „Младост” в Димитровград от 18-20 ноември. В конкурса премериха сили 42 формации с 1200 танцьори от цялата страна, разпределени в 48 състезателни категории.

С оригиналните хореографии в класически балет, характерни и съвременни танци, севлиевската балетна школа стана носител на три престижни купи и дипломи. Първото място в категория съвременни танци, първа възрастова група, спечелиха Далия Цонева, София Цонева, Никол Деева, Цветина Цветомирова, Моника Нейчева и Мила Генова. Те дебютираха в конкурса с хореографията „Имаме парти”.

Успех и трето място в категорията за класически балет, първа възрастова група, заслужиха Сияна Балчева, Рая Дочева, Валерия Иванова и Даная Маркова с нежния танц „Лебеди”. С купа и диплом за успешен дебют – специална награда, от XVI национален конкурс „България танцува“, бе удостоена Балетната школа при НЧ „Развитие-1870”. Заслужено отличие и пореден голям успех за художествения ръководител Иванка Цанова, корепетитора Румяна Павлова и талантливите балерини.

Отлично бе представянето на всички деца от школата в конкурса: Велизара Георгиева, Елица Ганчева, Катя Маринова, Раделина Георгиева, Ая Нешева, Лилия Апостолова, Дария Цонева, Радост Панчева, Сияна Ковачева, Боряна Богданова, Василена Василева, Виктория Недялкова, Ема Златославова, Йоана Колева, Рая Балинова, Тиана Атанасова, Александра Събчева, Деница Иванова и Петя Маркова.

В конкурсната програма балерините се представиха с танц върху огъня – „Нестинарско хоро”, „Полонез”, „Танц на куклата”, „Танц на малката принцеса”, „Валс”, „Кармен”, „Тя”, „Сълзата на времето”, „Испански танц” и вариация „Пицикато”.

Автор: Десислава Димитрова,
организатор при НЧ „Развитие – 1870“ – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Две коли се удариха тежко на кръстовището на „Еса“ (СНИМКИ)

Published

on

Тежка катастрофа стана на днешния Никулден, 6 декември, в Габрово. Произшествието се случи на възловото кръстовище в кв.“Младост“, образувано между бул.“Могильов“ и ул.“Зелена ливада“, известно сред местните като „Еса“.

Пътният инцидент е възникнал около 14.00 часа. Ударили са се лек автомобил „Киа“ и „Форд Фюжън“, видя репортер на „Габрово Нюз“, който посети мястото на катастрофата, малко след настъпването ѝ. „Киа“-та се е движела направо по булеварда, в посока от стадион „Априлов“ към кв.“Трендафила“.

В зоната на кръстовището се е сблъскала с движещия по бул.“Априлов“ в обратна посока и завиващ наляво към ул.“Зелена ливада“ лек автомобил „Форд“. И двете коли са преминали на зелен светофар, като по всяка вероятност се касае за отнето предимство отстрана на водача на „Форд“-а.

На мястото на катастрофата веднага пристигнаха полицейски екипи и такива на спешна помощ, и пожарната. По непотвърдена информация по-сериозно е пострадал водачът на „Киа“-та, който е бил транспортиран с линейка в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, където ще бъде установено неговото състояние. Шофьорът на „Форд“-а също е бил откаран в лечебното заведение. Пробите за алкохол за отрицателни.

Отзовалият се екип на полицията извърши оглед и запази местопроизшествието, видя още репортерът на „Габрово Нюз“. От катастрофиралите автомобили има изтекли по пътното платно течности, което ще наложи районът да бъде обезопасен, след като колите бъдат изтеглени от мястото.

Пътният инцидент предизвика известни затруднения в движението. Малко след 16.30 часа колите бяха преместени от местопроизшествието.

*Публикуваната информация е актуализирана в 16.35 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Тръгнала по лошия път габровка пак загази покрай дрогата

Published

on

Марихуана, хероин и метамфетамин бяха намерени у криминално проявена габровка. Арестът ѝ бил извършен 2 декември, в района на бул. „Могильов“.

Тогава служители на габровската полиция спрели за проверка 38-годишната жена. Установено било, че тя придобила и държи в себе си суха зелена листна маса, свивка, съдържаща кафяво вещество, както и бяло кристално вещество, реагирали съответно на марихуана, хероин и метамфетамин.

Габровката била задържана по редна на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу нея е образувано досъдебно производство.

Още един арест, свързан с наркотици бе извършен в последните дни, става ясно още от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

При него криминалисти от дряновската полиция задържали мъж за притежание. В хода на полицейската акция, проведена през вчерашния ден, полицейските служители спрели за проверка “Пежо 308“, управляван от 53-годишен местен жител.

При последвалите процесуално-следствени действия в багажното отделение на колата била открита полиетиленова торба, съдържаща 75 грама амфетамин.

Мъжът бил задържан по реда на Закона за МВР, като срещу него е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“ е била реализирана и в Севлиево. При нея е задържана още млада жена.

Вчера, около 15.30 часа, на ул.“Стара планина“ белезници на ръцете щракнали и 21-годишна жителка на село Шумата. Установено било, че тя придобила и държи в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано бързо производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица