Свържи се с нас

Новини

Ремонтът на училищата, включени в проекта за Енергийна ефективност в снимки

Published

on

ОУ „Ран Босилек”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Част ОВ – Доставени са и се монтират се радиатори в учебния корпус – класни стаи, коридори и тоалетни. Доставени са котел и разширителен съд. Работи се в котелното по свързването на топлоизточника към отоплителната инсталация – колектори и арматура. Предстои доставянето и монтирането на оборудването към котела, както и нов резервоар дневна дажба.

Част Ел – Демонтирани са старите осветителните тела в коридорите на 2, 3 и 4 етажи. В коридорите на същите са направени новите лампени излази с трипроводни кабели СВТ в PVC инсталационни канали за открит монтаж и са монтирани новите осветителни тела. На 2-ри, 3-ти и 4-ти етажи е изпълнена инсталацията по новото схемно решение, което дава възможност за комутация от всички входове /изходи/ на класните стаи. Подменени са осветителните тела в санитарните възли на 2-ри, 3-ти и 4-ти етаж. Предстои да се направи нова инсталация за осветлението над черните дъски в класните стаи, да се подменят осветителните тела в хранилищата, и да се изгради инсталацията за евакуационното осветление.

ОУ „Неофит Рилски”
Част ОВ – Работи се в котелното отделение – колектори, арматура и свързване с котела. Доставени са и затворените разширителни съдове. Доставени са и се монтират радиаторите в класни стаи и коридори.
Част Ел  – По част Ел до този момент не са започнали строително монтажните работи. Предстои да се демонтират старите осветителни тела, да се направи новата инсталация за осветлението в коридорите и да се монтират новите осветителни тела.
ОУ „Христо Ботев”
Част ОВ – Работи се в котелното отделение – колектори, арматура и хидравличен разделител. Алуминиевите радиатори на втори, трети и четвърти етаж в учебния корпус са монтирани. Работи се по монтажа им на първия етаж.
Част Ел – Демонтирани са старите осветителни тела в класните стаи и коридорите, таваните са подготвени за монтаж на новите осветителни тела. Монтирани са новите осветителни тела на 4-ти етаж.
ОУ „Иван Вазов”
Част Ел – По част Ел до този момент не са започнали строително монтажните работи. Предстои да се демонтират старите осветителни тела, да се направят нови лампени излази в класните стаи и да се монтират новите осветителни тела.
СОУ „Отец Паисий”
Част ОВ – СМР в част ОВ не са извършвани. Отоплителната инсталация е с ненарушена цялост и е в готовност да действа по досегашния си начин.
Част Ел –  Демонтирани са старите осветителните тела в коридорите на 2-ри, 3-ти и 4 корпус. Направени са улеите за новите лампени излази в 3-ти и 4-ти корпус. Положени са кабелите за осветителните тела на четирите етажа на 4-ти корпус и са шпакловани. Предстои да се демонтират старите осветителни тела в коридорите на останалите корпуси, да се доизгради инсталацията за новите лампени излази, да се монтират новите осветителни тела и да се направи инсталация за евакуационно осветление.

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Спипаха таксиджия, „бръмчал“ нелегално

Published

on

Преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс е образувана срещу 54-годишен мъж от Плачковци, установен да осъществява нерегламентиран таксиметров превоз.

Случаят бил разкрит вчера, 13 август, около 09.40 часа по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с осъществяване на нерегламентиран таксиметров превоз на пътници, осъществена от служители на тревненската полиция и на РД „Автомобилна администрация“ – Плевен.

„Шано – таксиджията“ бил спрян от органите на реда на ул.“Асеневци“ в Трявна. При извършената от служителите на Закона проверка, било установено че водачът осъществявал нерегламентиран таксиметров превоз на трима пътници – две лица от Трявна и един жител на село Градец.

Във връзка със случая е образувана преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

16-годишен загина след инцидент с АТВ край Буря

Published

on

16-годишен момче загуби живота при нелеп инцидент с АТВ край севлиевското село Буря. Трагедията е станала вчера сутринта, 13 август, около 08.25 часа.

Тогава чрез спешния телефон 112 в дежурната част на севлиевската полиция постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадали, в близост до село Буря.

По първоначални данни, на десен завой, водач на АТВ изгубил контрол над управляваното от него моторно превозно средство, напуснал пътното платно и пропадал в дере, протичащо в ляво по посоката му на движение.

В следствие на травмите, получени при инцидента, починал 16-годишен жител на село Грънчарово, община Дулово. С наранявания, без опасност за живота, е 16-годишен младеж от София.

На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „в“ от Наказателния кодекс.

Разследването на механизма и причините за възникване на пътния инцидент се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

„С усмивка на училище“

Published

on

„С усмивка на училище“. Това е мотото на кампанията на БЧК – Габрово и БМЧК – Габрово, която се провежда за шеста поредна година. Чрез нея отново ще се опита да бъдат сбъднати мечтите на много деца в неравностойно положение, като им бъдат осигурени нужните помагала и тетрадки, за да могат да се чувстват не по-различни от всички останали.

„В същото време вярваме, че акцията ни е начин самите ние да дадем пример на нашите деца, за това що е то съпричастност и отговорност. Да ги научим, че разделното събиране може да е приятно и да носи удовлетворение. Да! Разделно събиране… това е в основата на акцията ни.

Пунктът за вторични суровини в квартал Борово ни подкрепи в това начинание. Всеки, който иска да се включи и да помогне, може да го направи, като занесе на ул. „Никола Войновски“28 събраните отпадъци: хартия, списания, тетрадки, брошури и т.н – велпапе, кашони, кутии и всякакви картонени опаковки – полиетилен (найлон, стреч ), пластмасови бутилки, капачки, бидони и други.

Можете да сторите това всеки ден от понеделник до събота. Единственото, което се иска от вас е да отидете до пункта, да оставите събраните вторичните суровини и да кажете, че са в полза на акцията на БЧК.

Собственикът пое ангажимента да приема и записва предадените количества, и в края на акцията (10 септември), да обяви и заплати всичко събрано“, споделят от БЧК – Габрово.

В инициатива вече се включиха активно родители на деца от няколко детски градини в Габрово.

„Надяваме се искрено, че начинанието ни ще ви допадне и ще ни подкрепите!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица