Свържи се с нас

Новини

Ремонтът на училищата, включени в проекта за Енергийна ефективност в снимки

Published

on

ОУ „Ран Босилек”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Част ОВ – Доставени са и се монтират се радиатори в учебния корпус – класни стаи, коридори и тоалетни. Доставени са котел и разширителен съд. Работи се в котелното по свързването на топлоизточника към отоплителната инсталация – колектори и арматура. Предстои доставянето и монтирането на оборудването към котела, както и нов резервоар дневна дажба.

Част Ел – Демонтирани са старите осветителните тела в коридорите на 2, 3 и 4 етажи. В коридорите на същите са направени новите лампени излази с трипроводни кабели СВТ в PVC инсталационни канали за открит монтаж и са монтирани новите осветителни тела. На 2-ри, 3-ти и 4-ти етажи е изпълнена инсталацията по новото схемно решение, което дава възможност за комутация от всички входове /изходи/ на класните стаи. Подменени са осветителните тела в санитарните възли на 2-ри, 3-ти и 4-ти етаж. Предстои да се направи нова инсталация за осветлението над черните дъски в класните стаи, да се подменят осветителните тела в хранилищата, и да се изгради инсталацията за евакуационното осветление.

ОУ „Неофит Рилски”
Част ОВ – Работи се в котелното отделение – колектори, арматура и свързване с котела. Доставени са и затворените разширителни съдове. Доставени са и се монтират радиаторите в класни стаи и коридори.
Част Ел  – По част Ел до този момент не са започнали строително монтажните работи. Предстои да се демонтират старите осветителни тела, да се направи новата инсталация за осветлението в коридорите и да се монтират новите осветителни тела.
ОУ „Христо Ботев”
Част ОВ – Работи се в котелното отделение – колектори, арматура и хидравличен разделител. Алуминиевите радиатори на втори, трети и четвърти етаж в учебния корпус са монтирани. Работи се по монтажа им на първия етаж.
Част Ел – Демонтирани са старите осветителни тела в класните стаи и коридорите, таваните са подготвени за монтаж на новите осветителни тела. Монтирани са новите осветителни тела на 4-ти етаж.
ОУ „Иван Вазов”
Част Ел – По част Ел до този момент не са започнали строително монтажните работи. Предстои да се демонтират старите осветителни тела, да се направят нови лампени излази в класните стаи и да се монтират новите осветителни тела.
СОУ „Отец Паисий”
Част ОВ – СМР в част ОВ не са извършвани. Отоплителната инсталация е с ненарушена цялост и е в готовност да действа по досегашния си начин.
Част Ел –  Демонтирани са старите осветителните тела в коридорите на 2-ри, 3-ти и 4 корпус. Направени са улеите за новите лампени излази в 3-ти и 4-ти корпус. Положени са кабелите за осветителните тела на четирите етажа на 4-ти корпус и са шпакловани. Предстои да се демонтират старите осветителни тела в коридорите на останалите корпуси, да се доизгради инсталацията за новите лампени излази, да се монтират новите осветителни тела и да се направи инсталация за евакуационно осветление.

Любопитно

Заповядайте в Сандвичарницата на Габрово!

Published

on

Почитателите на добре приготвената храна отлично знаят, че няма нищо по-вкусно от прясно месо, изпеченото на жар от дървени въглища!

Заповядайте в първата по рода си Сандвичарница на жар в Габрово, ул. „Петко Каравелов“ 6, и се насладете на богатия асортимент от сандвичи със сръбски домашни питки, в комбинация с прясно изпечена на барбекю плескавица, вешалица, стек, батак или кълцано филе, залети с домашно приготвени сосчета, гарнирани по желание със свежи зеленчуци, от които ще си оближете пръстите!

Вашите предварителни поръчки можете да правите и на телефон: +359893791335.

Ние обичаме работата си! Изпичаме месото на момента, което винаги е прясно и не е замразено!

Заповядайте при нас и се уверете сами!

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви излезли от употреба коли

Published

on

Ако старият ви автомобил, джип, бус или камион, се превърнал в „музеен експонат“ пред блока, в двора, на общински или държавен терен, и не желаете да бъдете санкционирани заради него. Има лесен и полезен начин да спечелите от него.

ВАИКАР“ ЕООД има правилното решение за Вас! Фирмата изкупува всякакъв вид излезли от употреба моторни превозни средства и е Вашият коректен партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване.

Плащането става веднага и на най-добри цени!

ВАИКАР“ ЕООД разполага и със специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона.

Освен това фирмата изкупува ретро и класически автомобили, както и стари автомобили и бусове „Форд“, произведени преди 1987 година, и „Тойота“, произведени 1990 година.

Телефон за контакти: +359999009008. Не се колебайте и позвънете! „ВАИКАР“ ще се погрижи за всичко останало!

Ако имате излязло от употреба моторно превозно средство, което е без технически преглед, или притежавате катастрофирал автомобил, който не подлежи на ремонт. Не се колебайте, а позвънете веднага, „ВАИКАР“ изкупува всякакви коли за скрап и авточасти!

Фирмата има много партньори на територията на Габрово и в страната, които ще реагират веднага на Вашите нужди. „ВАИКАР“ има сключени договори с фирми за рециклиране на черни и цветни метали.

Зареди още

Култура

От играта до епоса: Студенти актьори от НБУ с две представления в Габрово

Published

on

Университетският театър на Нов български университет гостува на сцената на габровския театър с две представления в неделя, 20 юни. Първото е „Ние, врабчетата“ и ще бъде от 12.00 часа на голяма сцена. Постановката е на Елена Панайотова и е създадена по едноименната повест на Йордан Радичков. В постановъчния екип влизат художникът Юлиян Табаков, асистент-художникът Маргарита Петрова и авторът на музиката Емилиян Гацов-Елби.

Участват студентите от четвърти курс на бакалавърската програма „Театър“ на НБУ: Александрина Илиева, Альона Пелня, Божидара Кръстанова, Божидара Линчева, Габриела Георгиева, Горан Иванов, Димона Савчова, Иван Георгиев, Йоана Йорданова, Кирил Милушев, Кристина Найденова, Марио Шаламанов, Мирела Михайлова, Михаела Матева, Петър Байков, Стефан Куманов.

Радичковите врабчета наблюдават света на хората от „птичия си поглед“ и виждат както техните мечтания, така и техните провали. Те не спират да се удивляват на света и човешките творения, макар законите му да са непонятни за тях. Остава им мечтанието, че съществува нещо по-голямо от тях, което един ден ще подреди света.

След детското представление ще има среща с преподаватели и студенти от НБУ. Те ще отговарят на въпроси, свързани с образование и кариерно ориентиране на бъдещи студенти за всички специалности в университета. Ще се проведе работно ателие с актьорски задачи, в което могат да се включат зрители и всички, изкушени от актьорската професия. Ателието е с вход свободен, а при повече интерес и желаещи участници има възможност да се организира второ ателие преди вечерното представление.

Вторият спектакъл е „Гилгамеш“ и започва в 19.00 часа на голяма сцена в ДТ „Рачо Стоянов“. Създаден е от Елена Панайотова по едноименния шумеро-акадски епос, който се счита за най-древното предание в човешката история. Ще видим вечните теми за любовта, приятелството, дълга и смъртта, поднесени на един неочакван театрален език между приказката и философската притча.

Постановката е с подновен актьорски състав от професионалисти, преподаватели, студенти и „алумни“ от програма „Театър“ на НБУ. Участват: Антоанета Петрова, Ася Иванова, Ралица Стоянова, Росен Михайлов, студенти „алумни“ – Стефани Алдимирова, Кристиян Гочев, Никола Братунов, както и студенти дипломанти по актьорско майсторство – Александрина Илиева, Габриела Георгиева, Димона Савчова, Михаела Матева, София Линарди, Стефан Куманов и Ника Михайлова – Ники. Костюмите са дело на Юлияна Войкова-Найман, която е позната на публиката с многобройните си сценографски проекти, често награждавани с най-престижните театрални отличия. През 2014 г. тя спечели „Аскеер“ в категория „сценография“ за работата си по габровския спектакъл „Ромео и Жулиета“ на реж. Петринел Гочев.

Спектакълът също е отличен с наградата „Аскеер“ за „най-добро представление за годината“ през 2014 г. В постановъчния екип на „Гилгамеш“ влизат авторът на музиката Асен Аврамов и хореографът Росен Михайлов. Продуценти на представлението са Университетският театър на НБУ, сдружението „Театър студио – Персона“ и фондация „ДЕН ГРИ“.

Габровският драматичен театър предоставя сцената си за дипломни спектакли на всички висши учебни завдения, които подготвят студенти по актьорско майсторство. С това ДТ „Рачо Стоянов“ подкрепя младите в първите им професионални изяви.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица