Свържи се с нас

Новини

Политиката на управляващите е да плашат и да притискат, според БСП – Габрово

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Искам да благодаря чисто човешки на всички, които гласуваха за нас като съветници, за г-н Пешев като кандидат за кмет, за президент, и хората, които подкрепиха нашите кандидати за кметове на населените места. Поздравяваваме г-жа Христова за нейния успех и й пожелаваме да работи за благото на Габрово, така както в предизборната си кампания тя декларира. От нея нищо не успяхме да чуем, но политическата сила, която тя представлява, на дълго и на широко ни обясняваше какви  светли  дни чакат Габрово. Пожелаваме й  да се случат по време на нейния мандат. Оказа се, че габровци харесват начина, по който живеят, харесват града ни такъв какъвто е, това управление и ние приемаме избора им с уважение“, това заяви днес на  пресконференция Областният председател на БСП Николай Григоров. Според него успехът на ГЕРБ на местните избори е дошъл за сметка на традиционните десни партии, които на практика са престанали да съществуват в Габрово. Социалистите споделиха, че изборите не са преминали по най-демократичния начин и приетият изборен кодекс от ГЕРБ е едно недоносче. „Никой не си беше направил труда да направи добра организация на изборния ден. Останаха много съмнения за манипулации, за подмяна на вота, за контролиран, силов вот, тотален натиск, лъжи, демагогии, заплахи, което оказа влияние върху избирателите“.

В подкрепа на думите си,  г-н Григоров посочи пример с представители на криминална полиция, които  са отишли да снемат обяснения от него, че в изборния ден БСП са купували гласове, по подаден анонимен сигнал. „Ние в изборния ден на нашите съветници им раздадохме талони за бензин, с които те превозваха застъпници, обикаляха по секциите. И тъй като ние раздаваме талончета, а не пари на ръка, някой си бдителен гражданин, според мен целенасочено и от управляващите подава сигнал, че с тези талончета сме купували гласове. Държавната машина в лицето на прокуратура, полиция вместо да гони извършителите, които ни счупиха прозорците,  се занимава с анонимни сигнали. Хора, които ги е страх да си сложат името и да застанат очи в очи с нас. Това показва по какъв начин управляващите проведоха изборите“, каза Григоров. Той допълни, че по никакъв начин няма да си позволи върху тях да падне капка съмнение, че са тръгнали да купуват гласове, каквито оправдани съмнения има по адрес на управляващите. „Това е политиката на управляващите да плашат, да притискат, колко хора бяха заплашвани да не се включват в нашите листи, защото ще бъдат уволнени. На колко собственици беше позвънявано да изкарват хората си да гласуват , защото ще им се изпратят проверки от Прокуратурата, от НАП, от полицията. Колко хора бяха купени по един или друг начин и можем ли да говорим за свободни и демократични избори в този случаи“.  Областният председател на БСП призова всички габровци да гласуват по съвест, а не под натиска и диктата на определена политическа сила, която иска да заграби цялата власт в държавата.

На пресконференцията присъства и Веселин Пешев, който сподели впечатленията си за изминалите избори. „Габровци направиха своя избор. Задавам си един въпрос от нощта на изборите и ще продължавам да го задавам. Как хората, които аз срещах, които споделяха с мен колко неща  не  са добре направени, как няма работа, как няма потенциал, как няма администрация с човешко лице, несветещите лампи, как няма транспорт, спорт, култура, образование и изведнъж вотът им, на същите тези хора, е за същите, които са им доставили тези „удоволствия“  през последните 4 години. За мен изборът беше между страха и сумата, или може би между двете взети заедно, за да може да се получи такъв резултат“, коментира Веселин Пешев.

 

1 Comment

1 Comment

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Нови четири площадки с подземни контейнери има вече Габрово

Published

on

Изградени са нови четири площадки с подземни контейнери в Габрово, а от понеделник, 28 септември, те ще могат да бъдат ползвани от гражданите. Така общият брой на подземните площадки в нашия град става шест. Новите подземни съоръжения за разделно събиране на отпадъци са разположени на ул. „Свищовска“ №81, ул. „Младост“ №5, №12 и №57.

На всяка от тях са поставени по три контейнера – два за рециклируеми отпадъци и един за биоразградими отпадъци. Вътрешността на всеки от новите съдове представлява специализиран чувал с обем от 3 куб. м., изработен от полиетилен с висока плътност, непозволяваща пропускане на течности и въздействие на атмосферните условия.

Контейнерите са на 2/3 от размера си вкопани в земята, като изхвърлянето на отпадъците става чрез капак с ръчно повдигане, разположен върху надземната част на съда. В приемното отделение на контейнерите е монтирано специално съоръжение, недопускащо директен достъп до съдържанието им, а затварянето на капака се осъществява с механизъм за плавно спускане. Видимата част на съдовете представлява метален корпус със стоманени секции, които освен чисто естетична функция, имат и важното предназначение да предотвратят злонамерени действия.

За ясното указване на вида отпадък, който трябва да се постави в съответния контейнер, върху надземната част на съдовете са поставени информационни стикери, а капаците са в съответните цветове – жълт за рециклируеми и кафяв за биоразградими отпадъци.

Новите подземни съоръжения са финансирани от бюджета на Община Габрово и са изработени от сръбската фирма „Корали“ ООД, избрана след процедура по ЗОП.

Подземните площадки осигуряват надеждното събиране на отпадъци, свеждат до минимум появата на неприятни миризми и предотвратяват разпиляването на отпадъци около съдовете. Наблюденията показват, че при подземните съдове, разделното събиране на отпадъци се осъществява с много по-високо качество и повече ангажираност от страна на жителите.

Община Габрово напомня, че разделното събиране на отпадъци е задължително, а поставянето на отпадъци извън съдовете за смет е забранено.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Оранжев код за силен вятър в събота за област Габрово

Published

on

Оранжев код за силен вятър е обявен за събота, 26 септември, за седем области в страната, сред които и Габрово. В районите, разположени в близост до Стара планина, ще духа бурен южен вятър, с пориви 24-27 м/сек.

Атмосферното налягане ще се понижи значително и ще е по-ниско от средното за месеца. Времето през следващото денонощие ще бъде динамично. През нощта ще се усили южният вятър и минималните температури ще са високи – предимно между 15° и 20°.

Ще бъде предимно ясно, но след полунощ облачността ще започне да се увеличава и до сутринта в Западна България ще е значителна.

Утре ще преобладава облачно и дъждовно време. На много места, главно в Западна и Централна България, ще има валежи от дъжд, в припланинските райони количествата ще са значителни и придружени с гръмотевици.

Ще има условия и за градушки. Почти без валежи ще бъде над североизточните райони от страната. Ще е ветровито с умерен и силен поривист вятър от южната четвърт. По северните склонове на планините поривите на вятъра ще достигат 24 -27 м/сек.

Максималните температури ще са в широки граници от 20° – 22° в Югозападна България до 30° – 32° на североизток. През нощта срещу неделя температурите ще започнат да се понижават. В планините няма да е подходящо за туризъм.

Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. В масивите от Западна и Централна България количествата ще са значителни и на места ще има и гръмотевици. Ще духа силен и бурен поривист вятър от южната четвърт.

По северните склонове на планините поривите ще достигат 24 – 27 м/сек. През нощта срещу неделя по най-високите части на Рила и Пирин дъждът ще премине в сняг.

*Автор на използваното изображение е Тодор Тодоров – фотограф, Фото „Спринт“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Ден на отворените врати в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Габрово

Published

on

Ръководството на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Габрово организира Ден на отворените врати на 30 септември, сряда, от 11.00 до 16.00 ч.

Поканата е насочена към всички медицински специалисти, които проявяват професионален интерес към развитието на съвременната болничната помощ и предоставя възможност за запознаване на място с условията, дейностите, услугите и медицинските грижи, които предлага най-новото лечебно заведение в Габровска област.

За допълнителна информация:
тел. 066/990090
МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Габрово гр. Габрово, бул. Трети март №9,
www.mbal-ivanrilski.com
e-mail: info@mbal-ivanrilski.com

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица