Свържи се с нас

Икономика

Трявна обнови туристическия си информационен център

Published

on

Община Трявна приключи изпълнението на проекта „Туристически информационен център – Трявна – минало и настояще“, който спечели през изминалата година пред МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ по Мярка 7.5 „Инвестиции в публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“ – МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“.

С отпуснатите средства, на стойност 61 499.00 лв без ДДС, местната власт успя изцяло да обнови облика на ТИЦ – Трявна и да подобри предоставянето на културни и обществени услуги както на местната общественост, така и на хилядите български и чуждестранни туристи, които ежегодно посещават възрожденския град.

Новата визия обособява кът за посетителите в Туристическия информационен център, който пресъздава напълно автентичния вид на Трявна със светещо пано, илюстриращо емблематичните символи на града, макет на Часовниковата кула, информационни табели, дървени пейки. Тя е подвижна и ще бъде използвана като изложбен щанд на Община Трявна, която ще представя своето богато културно-историческо наследство на бъдещи национални и международни туристически борси.

Освен изработването на мобилен изложбен щанд, местният туристически център е и технически обновен със спечелените средства по проекта. Закупени са нови настолни компютри, работни бюра, смарт телевизор, лаптоп с включен програмен продукт, екран, инверторен климатик и др., които могат да бъдат използвани и от посетителите на ТИЦ – Трявна.

„Изключително сме доволни, че проектното ни предложение бе одобрено за финансиране и с отпуснатите средства успяхме да обновим изцяло облика на Туристическия ни информационен център в Община Трявна. Посетителите, които идват ежедневно тук, за да получат необходимата информация от нашите служители са наистина впечатлени от възрожденската атмосфера, която проектът пресъздава и това може само да ни радва. Техническото оборудване, което закупихме ще осигури максимален комфорт на служители и гости с възможност за работа и лесен достъп до необходимата информация и рекламни материали, както ще даде възможност центърът да се използва и като конферентна зала“, сподели кметът на Трявна Силвия Кръстева.

В Туристически информационен център – Трявна всички посетители получават информация за туристическа дестинация Трявна в т.ч. актуална и подробна такава за основните и допълнителни туристически услуги в града – настаняване, хранене, възможности за свободното време, транспорт, преходи в планината, градски турове с екскурзовод; информация за културни и спортни събития на територията на Община Трявна, както и хартиени информационни и рекламни материали.

Служителите на ТИЦ – Трявна поддържат актуална туристическа информация на сайта на Община Трявна, оказват съдействие на туроператори при разработване на туристически продукти, включващи Община Трявна, както организират и участват в рекламни кампании и инициативи на местната власт.

Икономика

Как да увеличите производителността на вашия лаптоп?

Published

on

Производителността на лаптопа ви е от съществено значение, независимо дали го използвате за работа или за гейминг. В днешно време компютрите са ни все по-необходими и това налага да бъдат максимално ефективни.

Когато става въпрос за избор на бюджетен лаптоп, важно е да знаете какви характеристики да търсите. По-евтините и употребяваните преносими компютри също е възможно да бъдат ефективни, но трябва да се уверите, че избирате модел с достатъчно процесорна мощ, допълнително RAM и добра видеокарта. Тези спецификации ще ви осигурят висока производителност.

 1. Оптимизиране на операционната система
  Операционната система (ОС) е ключов елемент за производителността на устройството ви. Възможно е редовните обновления и изчистването на ненужни файлове и приложения значително да ускорят вашата система. Проверявайте за обновления редовно и избягвайте инсталирането на ненужни програми на компютъра.
 2. Ускоряване чрез допълнителна памет
  Добавянето на още RAM памет често е един от най-ефективните начини за ускоряване на бюджетния лаптоп. Всички модели трябва имат слотове за допълнителна памет, което позволява лесно ъпгрейдване.
 3. Актуализация на процесора и графичната карта
  Ако устройството позволява, може да се опитате да смените процесора или графичната карта за по-мощните бюджетни модели. Това често може да донесе значително подобрение в скоростта, особено при игри или графични приложения.
 4. Редовно почистване на лаптопа
  Прахът и мръсотията могат да причинят прегряване на компонентите на всеки лаптоп. Редовното почистване на вентилаторите и другите части може да предотврати този проблем и да удължи живота най-вече на бюджетните модели.
 5. Използване периферия
  Има случаи, когато бюджетният лаптоп просто няма достатъчно добри характеристики за определена задача. В такива моменти външни устройства като твърди дискове, графични станции или допълнителни монитори ще предоставят нужния ви ресурс.

Дори бюджетните лаптопи могат да бъдат производителни и ефективни с правилните оптимизации. От ключово значение е да се обръща внимание на основните компоненти като операционната система, процесора и паметта, както и да се поддържа устройството чисто и актуализирано. Вашият преносим компютър може да функционира бързо дори и при най-тежките задачи, ако се грижите добре за него.

Зареди още

Икономика

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

 • Трудов договор и осигуровки
 • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес
 • Стартова заплата, в размер на 1 700.00 лв/месец, с възможност за допълнително увеличение
 • Работен ден, с продължителност 8 часа
 • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
 • Най-висок клас работно облекло
 • Възможност за кариерно развитие и обучение
 • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

Покана за събитие

Published

on

ФЕСТИВАЛ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ЦЕЛЕВИТЕ ВИДОВЕ И ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ЗАЩИТЕНИТЕ ЗОНИ В ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ „ДРЯНОВО-ТРЯВНА – В СЪРЦЕТО НА БАЛКАНА“

Уважаеми жители и гости на гр. Трявна,

Фондация „НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА БОРБА С БЕДСТВИЯ И АВАРИИ“ Ви кани на фестивал за насърчаване опазването на защитени видове и популяризиране на защитените зони в територията на МИГ Дряново-Трявна!

Дата: 23.09.2023 г., 15.00 ч., гр. Трявна, пл. „Пенчо Славейков“

Ще получите важна и интересна информация за защитените видове животни в района и рекламни материали! По време на събитието е осигурен кетъринг!

Събитието е част от дейностите по договор №BG16M1OP002-3.032-0001-C01 „Подобряване на природозащитното състояние на видове от мрежата натура 2000 чрез подхода ВОМР в територията на МИГ Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ г.

Заповядайте!

Проект №BG16M1OP002-3.032-0001-C01 „Подобряване на природозащитното състояние на видове от мрежата натура 2000 чрез подхода ВОМР в територията на МИГ Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ г.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица