Свържи се с нас

Новини

Силвия Кръстева подписа договор за ремонта на 2 улици в Трявна

Published

on

Кметът на община Трявна подписа административен договор с Държавен фонд „Земеделие“ за извършване на ремонт на улиците „Захари Петров“ и „Цаньо Шишков“ в кв. Светушка в града.

Проектното предложение бе одобрено за финансиране през тази година и се превърна в поредния спечелен проект на местната власт за подобряване на инфраструктурата в населените места. Административният договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е на стойност 389 626, 30 лв. без ДДС и се изпълнява по Мярка 7.2. „Подкрепа за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Стратегия за водено от общностите местно развитие на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ по Програма за развитие на селските райони.

Проектът включва извършването на цялостна реконструкция на двете улици, чието състояние в момента е компрометирано с видими пукнати, дупки и неравности по пътното платно.

Той е в унисон със стратегията на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“, тъй като има за своя главна цел превръщането на региона в привлекателен и туристически такъв с развити конкурентноспособна местна икономика и социални услуги на населението.

В допълнение спечеленото проектно предложение цели да насърчи социалното приобщаване, намаляването на бедността и икономическото развитие в селските райони чрез реализация на инвестиции в техническата инфраструктура на територията на Община Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

ГЕРБ регистрира Таня Христова за кандидат за кмет на Габрово

Партия ГЕРБ регистрира Таня Христова за кмет на община Габрово и пълна листа с 33 кандидати за общински съветници.

Published

on

През годините, в които Таня Христова е кмет, в Габрово са извършени едни от най-мащабните за последните десетилетия инвестиции, които преобразяват града. За 12 години Габрово промени своя облик в полза на гражданите и бизнеса. Всичко започна с базовата инфраструктура и продължи със стотици километри ремонтирани улици, нови крайречни зони, детски площадки, зелени пространства, места за спорт и отдих, енергийно ефективни училища и детски градини, екологичен транспорт, модерно осветление в града и селата, благоустроени квартали, десетки водоснабдени села. Днес Габрово има ефективни социални услуги, активна младежка политика, качествен културен продукт, атрактивни събития и инициативи с фокус върху младите хора, иновациите и природата.

„Благодарение на доверието на жителите на община Габрово, вървяхме заедно, преминахме през трудности, тревоги и предизвикателства, особено последните три години, през които се справяхме в условия на тежка здравна, икономическа и политическа криза, но заедно постигнахме нови успехи за Габрово. Габрово има само един път напред – пътят на европейското развитие и заслужава да продължи по него. Взех поредното трудно решение в личен план в името на тази кауза”, каза Таня Христова.

В листата с кандидати за общински съветници от ГЕРБ влизат представители на гражданското общество, експерти, доказани професионалисти – юристи, икономисти, финансисти, преподаватели, предприемачи и млади амбициозни хора. В листата на ГЕРБ свое представителство имат и СДС, и КОД.

Водач е кметът Таня Христова, следвана от председателя на Общинския съвет Климент Кунев, общинският ръководител на ГЕРБ Добромир Проданов, заместник-кметът Невена Минева. В листата влизат още хора с политически и обществен опит – Николай Сираков, Димитър Михайлов, Владимир Влаев, Кирил Динков, Даница Янакиева, Сашко Станчев, Грета Господинова-Станева, Митко Димитров, Мариана Кръстева, Симеон Ценкуловски, Светла Григорова, Йордан Белев, университетският преподавател Десислава Петрова.

Нови лица са треньорът по бокс Драгомир Тотев, експертът в областта на оперативните програми, насочени към бизнеса и индустрията Милена Кръстева, предприемачът Атанас Райнов, журналистът и PR Румяна Стоянова, позната от екрана на местната кабелна телевизия „Габрово Кабел”, дългогодишният административен секретар на ГЕРБ в област Габрово Кристина Ронкова, организационният секретар на Младежи ГЕРБ Максим Садинов и други.

Представителите на СДС са досегашният общински съветник Веселин Данчев и счетоводителят Милена Вълева, а на КОД – експертът по управление на човешките ресурси Валентина Новакова.

ГЕРБ регистрира кандидати и за всички кметства. За Враниловци -Теодора Томова, за Гергини – Инн Цанева, Гъбене – Марина Тодорова, Драгановци – Ивайло Марков, Донино – Ива Гъдева, Киевци – Пенка Петрова, Жълтеш – Ана Боянова, Музга – Ивелина Атанасова, Поповци – Елена Караколева, Чарково – Дияна Колева, Яворец – Светозар Пъдевски.

„Ние винаги сме заставали открито пред габровци с нашите виждания, идеи, опит и възможности за развитие на габровска община. През годините сме доказали, че можем и че заедно с габровци успяваме да развиваме нашия град и да го преобразяваме. Всичко, което се случва в Габрово, благоустрояването му, не е даденост, то е резултат от големи усилия, експертност, опит и професионализъм. Ако се върнем назад в годините, преди 15 години, ще си спомним, че това развитие не беше факт при управлението на други партии. Затова вярвам, че имаме основание да застанем пред габровци с резултатите, които сме постигнали и заедно с тях да продължим да работим за развитието на Габрово”, коментира Цветомир Михов.

Зареди още

Новини

Иглика Събева е кандидатът за кмет на Севлиево на коалиция „Заедно за силна община“

Published

on

Иглика Събева влиза в надпреварата за кмет на община Севлиево. Вчера, 24 септември, кандидатурата ѝ беше регистрирана в Общинската избирателна комисия, съобщава Севлиево онлайн.

Събева е издигната за кандидат-кмет от коалиция „Заедно за силна община“. Коалицията е съставена от ПП „Републиканци за България“ и партия „Зелен съюз“. Коалицията регистрира и листа от 21 кандидати за общински съветници.

Неин водач е Иглика Събева, втори в листата е Пенко Красимиров Белоев. Коалицията издига и кандидати за кметове в пет села на севлиевска община: Никола Мариянов Петков за кмет на с. Богатово, Христо Пеев Христов за кмет на с. Добромирка, Стелиян Киров Маринов за кмет на с. Душево, Михаил Илиев Байчев за кмет на с. Кормянско и Петко Лалев Петков за кмет на с. Стоките.

Иглика Събева е бивш депутат от ГЕРБ. Тя е вторият кандидат за кмет на община Севлиево.

Зареди още

Новини

„Янтра“ допусна домакинско поражение срещу „Черноморец“ (Балчик)

Published

on

Отборът на „Черноморец“ (Балчик) сложи край на успешната серия от седем поредни домакински победи на „Янтра“ във Втора лига. В среща от 10-я кръг на първенството габровският състав неочаквано отстъпи на един от тимовете в долната половина на класирането и разочарова над хилядата зрители на стадион „Христо Ботев“.

Домакините не подходиха с нужната концентрация към двубоя, допуснаха много грешки и бяха наказани. Началото на мача изобщо не предвещаваше такъв изход. Само след 4 минути игра „Янтра“ вече беше напред в резултата с гол на Даниел Младенов. Нападателят получи топката на десния фланг, влезе навътре и с удар от границата на наказателното поле реализира шестия си гол за сезона – 1:0.

При атаката беше извършен груб фаул срещу Ивайло Михайлов, но реферът Георги Стоянов не прецени за нужно да показва картон. „Янтра“ имаше пълно превъзходство във владеенето на топката през първата част, но не успя да го материализира в нови попадения във вратата на гостите. Удари покрай нея отправиха Ивайло Михайлов и на два пъти Емил Колев. Имаше и доста недоразвити добри атаки. За гостите Касиано Бузон на два пъти беше опасно близо до целта, а Християн Василев парира един удар от далечна дистанция.

Секунди след подновяването на играта за втората част Даниел Младенов можеше да удвои аванса на „Янтра“, но не успя да засече добре с глава добро центриране в наказателното поле на Петър Казаков. „Черноморец“ загатна за това, че ще бъде много опасен на контраатака в 49-та минута. Грешка на Петър Вуцов доведе до бързо нападение на гостите и Нджоманг Фонкеу стреля покрай вратата на Василев. Това явно не стресна достатъчно габровските футболисти и те бяха наказани 15 минути по-късно. Божидар Томовски позволи топката да му бъде отнета до тъча. Дани Бонев мина през Ивайло Михайлов и Мартин Ангелов и намери Джонатан Нсонде на чиста позиция, който отблизо не сбърка за 1:1.

Само пет минути по-късно тимът от Балчик получи нов подарък. Тони Иванов този път загуби елементарно топката след корнер, при който почти целия габровски отбор беше пред вратата на гостите. Нсонде напредна сам, елиминира Василев и направи пълен обрат в резултата – 1:2. Янтра се хвърли на закъснял щурм. В 82-та минута вратарят Галин Григоров улови далечен изстрел на Петър Вуцов, а в 83-та Дани Младенов пропусна златна възможност да възстанови равенството. Той получи добър пас от Петър Казаков на дузпата, но не шутира веднага и топката му беше отнета. В следващите минути Григоров отрази удари от дистанция на Валентин Цветанов, Дани Младенов и Петър Казаков.

В даденото от рефера 5-минутно добавено време „Янтра“ тръгна ва банк. При ъглов удар в заключителните секунди, в наказателното поле на гостите се включи и вратарят Християн Василев. Отборът на „Черноморец“ овладя топката и направи бърза контраатака, която резервите Тодор Тотев и Иван Цачев превърнаха в трети гол за Черноморец – 1:3.

Към неприятния завършек на мача се добави и принудителната смяна на Ивайло Михайлов. Сърцатият полузащитник на габровския тим напусна играта силно накуцвайки и тази седмица ще стане ясно колко сериозна е травмата му.

С актив от 16 точки „Янтра“ заема 6-тата позиция във временното класиране. В следващия кръг отборът ни ще гостува на „Литекс“ в Ловеч. Мачът е в петък, 29 септември, от 19:30 часа.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица