Свържи се с нас

Новини

Благотворителният кулинарен базар на „Майчина грижа“ събра над 1 800 лева

Published

on

В навечерието на Габровския карнавал, на 19 май, Женското благотворително дружество „Майчина грижа“ проведе традиционния си пролетен благотворителен кулинарен базар.

Каузата отново бе свързана с „Набиране на средства за еднократна стипендии на зрелостници от габровските гимназии и средни училища с отличен успех и в неравностойно социално положение“.

Част от средствата ще се използват и за каузата им „За качествено здраве на село“ – за провеждане на медицински прегледи на възрастните хора в населените места на Габровската община, които се провеждат с екип от ДКЦ1 и с финансовата подкрепа на Община Габрово.

Събраната сума от базара бе 1 816 лв.

„Изказваме голяма благодарност на всички габровци и гости на Габрово за подкрепата! Голяма благодарност и на всички хора, които даряваха допълнително суми за каузите ни. За да се случи тази инициатива, освен с кулинарните изделия на дамите от Дружеството участваха и много наши приятели. Благодарим от сърце на: Дарина Маринчевска, Снежана Гатева, Младен Неделчев, Милена Саратлиева, Красимира Василева, Пепа Боева, Даниела Тинчева, Маргарита Рашкова, Ива Кирова, Ралица Петкова, Цанка Тачева, Пролетина Тотева, Ресторант при Хотел „Мак“, Пекарна L’ Italiano, Пицария „Мания“, Пекарна „Светофара“, Кулинарна къща „Николов“, The Bothers, Пицария „Фреш“, Кулинарна къща „Домашни вкусотийки“ и Ресторант „Клуб на архитекта““, споделиха от ЖБД „Майчина грижа“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Фюриън Капитански стана шампион на България по ускорен шахмат

Published

on

8-годишният състезател на Шахматен клуб „Орловец 1997“ – Габрово Фюриън Капитански, с треньор международен майстор Йордан Иванов, стана шампион на България по ускорен шахмат, във възрастовата група до 8 години.

Фюриън не допусна нито една загуба. Той постигна 6 от 7 възможни точки – 5 победи и 2 ремита.

Така Фюриън Капитански се нареди първи във възрастовата група на 8-годишните сред 29 деца и заслужено грабна купата, златния медал и заслужи титлата шампион на България.

Още един състезател на ШК „Орловец 1997“ записа първо място. Това е 16-годишният Денислав Иванов спечели първо място и парична награда, във възрастовата група на 16-годишните в 18-тия Открит турнир по шахмат в Ловеч.

В битка с опитни шахматисти Денислав постигна 2 победи и три равенства, и с 3,5 точки се нареди първи сред 16-годишните и 34-ти от 66 шахматисти от всички възрасти.

Зареди още

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица