Свържи се с нас

Новини

Явор Божанков: Премахваме данък „корупция“

Published

on

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Феодализирането на българските общини е факт, категоричен е водачът на листата на „ПП-ДБ“.

Експертен кабинет на малцинството. Това, според Явор Божанков, е формулата, с която коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще управлява след предсрочните парламентарни избори в неделя.

„Няма ситуация, в която да направим общо управление с ГЕРБ“, категоричен е той.

„Няма да вдигаме данъците, но предвиждаме премахване на най- тежкия данък. Това е данък „корупция“ – данък „лоши пътища“, данък „лошо здравеопазване“.

Това е данъкът „изчезнаха 600 млн. лева данъци, но няма наказани“, това е данъкът „липса на чужди инвеститори“, това е данъкът, заради който много хора напуснаха България. Премахването му започва от съдебната реформа и нова антикорупционна комисия“, допълни Божанков, който е водач на листата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в 7 МИР Габрово.

Според 33-годишния юрист много хора са напуснали България не защото нямат средства, а защото виждат, че някой успява през задната врата.

„Голямата тема, която вълнува хората днес, са високите цени. От служебния кабинет обещаха да се борят с тях с някакви наредби, регулаторно. Високите цени обаче идват от липса на конкуренция. Картелите и монополите хранят сивия сектор, те хранят политиците, които от своя страна им създават условията за монопол и картел. Затворен кръг, който можем да назовем с една дума: корупция. Когато има върховенство на закона и условия за конкуренция, няма картели, няма монополи, няма високи цени“.

„Нашата задача в кампанията беше да обясним на хората връзката между съдебната реформа и тяхното благосъстояние, нивото на заплащане, доходите и пенсиите, цените, инфраструктурата, бъдещето на обществото ни“, обясни Божанков, който има 6- годишен опит като народен представител. Признава, обаче, че от конкурентите си от другите политически сили най-често е чувал популистки обещания за баснословен ръст на заплати и пенсии, какъвто българската икономика днес не може да осигури. Или откровени лъжи, целящи да плашат хората: че България ще бъде въвлечена във война и въвеждането на еврото ще удвои цените, а ще намали доходите наполовина. Това е грозно и жестоко, категоричен е Божанков.

Феодализирането на българските общини е факт, каза още Явор Божанков. Две години след като ГЕРБ паднаха от власт, те продължават да бележат силен резултат на избори заради факта, че контролират местната власт. Още нещо: ГЕРБ много умело използват държавен ресурс, за да държат фирми в зависимост.

Имам приятели, които са отегчени или отчаяни и казват, че няма да гласуват. Казвам им: „Супер, но по този начин ти пак гласуваш. Твоят неизползван глас е глас за ГЕРБ“. Защото другите ще излязат и ще гласуват под строй. Човек като погледне в общините какви разходи се правят за комунални услуги, колко са завишени цените за пътно и ремонтно строителство, за смет, проблемът е еднакъв за всички общини и решението е сходно.

Нормалните хора трябва да се обединяват, защото другите са страшно монолитни в злодеянията си. Нямаме друг шанс.

За листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ можете да гласувате с номер 12 в бюлетината.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Градско състезание по плуване се проведе в ПМГ – Габрово

Published

on

На закрития плувен басейн на ПМГ “ Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово се проведе градско състезание по плуване за всички възрасти. С широко отворени врати и празнична обстановка спортното съоръжение посрещна публиката и 40 плувци, заявили желание за участие в надпреварата.

Спортното мероприятие бе организирано и финансирано от СКППС „Синкевица“ – гр.Габрово и ПМГ „ Акад. Иван Гюзелев“. Спортната проява протече при много добра организация.

Състезателите бяха разпределени по пол в 5 възрастови групи. За някои от децата това бе първо състезание по плуване. В група А ( род. 2015 – 2016 год.) под овациите на публиката в дисциплината 25 м свободен стил стартираха най-малките участници. При момичетата златното отличие стана притежание на Милена Тодорова, а нейни подгласнички за разпределение на медалите останаха Никол Василева и Лора Налбантова. При момчетата първи финишира Християн Илиев, а след него бе Стефан Христов.

Вълнуващи бяха и стартовете в група В ( род. 2013 – 2014 год.). В същата дисциплина при момичетата, след отлично плуване, категорично победи Катерина Христова. Мая Цветкова заслужи сребърен медал, а бронзовото отличие зарадва Александра Петкова. При момчетата първото място в силна конкуренция заслужи Ивайло Пенчев, следван от Камен Каменов и Кристиян Белев.

За останалите групи в състезателната програма бе предвидена дисциплината 50 м свободен стил. Състезанието продължи много оспорвано и в група С ( род. 2011 – 2012 год.) При момичетата, с много добро плуване и постижение победи, Анна Христова в конкуренцията на Михаела Александрова, която заслужено се окичи със сребърен медал, а Тея Христова отнесе бронзовото отличие.

Оспорвано бяха разпределени отличията при момчетата от същата група. Първи финишира Кристиян Кънев в конкуренцията Теодор Налбантов и Явор Вълчев.

С отлично плуване при девойките в група D ( род. 2009 – 2010 г.) очаквано победи Яна Петкова в конкуренцията на Магдалена Войнова.

При юношите, с много силно плуване и най-добър личен резултат, заслужено победи Момчил Баев. Притежател на сребърното отличие стана Виктор Вълчев, а Борис Фичев стана бронзов медалист.

Много оспорвано протече плуването за разпределението на медалите при юношите от група Е ( род. 2008 г. и преди това). Със стойностни постижения Александър Кунев и Георги Пенчев спечелиха съответно златното и сребърно отличие, а бронза заслужи Христо Илиев.

При девойките с много добро плуване победи Теодора Христова. Състезателите бяха наградени с удоволствие от представители на семействата на победителите.

Първите трима от възрастова група и пол получиха медали, а всички състезатели бяха наградени с грамота и нещо друго. Състезанието остави положителни емоции на всички присъстващи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Завърши укрепването на свлачището на пътя между Севлиево и Велико Търново

Published

on

С издаване на разрешение за ползване завърши укрепването на свлачището при 84-ти км на първокласния път I-4 Микре – Севлиево – Велико Търново, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г., чрез Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет. Инвестицията е за над 2,8 млн. лева.

На ремонтираната отсечка е възстановена пътната настилка и е спряно разрушителното действие на свлачищния процес, възникнал от дестабилизирането на откоса от високото ниво на река Росица и не доброто отводняване на пътя.

На обекта са изградени две силови укрепителни пилотни системи, а отводняването е възстановено чрез нови окопи и дренажна система. Участъкът е с нова настилка, хоризонтална маркировка и ограничителни системи, с които се повишава безопасността на движение.

Изпълнител на строителството е ДЗЗД „СЕЛВИОВО 2020“, в което участват: „ПСТ Груп“ ЕАД и „ПСТ София“ ЕООД. Договорът им е на стойност 2 762 698.5 лв. с ДДС.

Строителният надзор е осъществен на „СНИК“ ЕООД – 79 560 лв. с ДДС. Авторският надзор е на ДЗЗД „Геотехника-Пътпроект 2000“ и е за 2 400 лв. с ДДС. Обектът се реализира по проект „Превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа – Фаза 2“ по ОП „Околна среда“ 2014-2020 г., по който ще бъдат възстановени общо 5 обекта. Общата стойност на проекта е 17 815 006,80 лв. с ДДС.

Финансирането от Кохезионния фонд е 15 142 755,78 лв. с ДДС, а националното съфинансиране е 2 672 251,02 лв. с ДДС.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Разследват смъртта на мъж, починал след нанесен му побой

Published

on

Досъдебното производство е започнало с разпит на свидетел – полицейски служител от РУ на МВР-Севлиево за престъпление по чл.124 ал.1 от НК. То се води за това, че на 28 май е причинена по непредпазливост смъртта на мъж от село Дамяново, настъпила в МБАЛ “Д-р Стойчо Христов“ ЕООД – Севлиево, вследствие на умишлено нанесена му на 12 май телесна повреда в имот в същото населено място.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за причините за смъртта и наличието на причинно-следствена връзка между нанесената телесна повреда и настъпилата по-късно смърт.

Установено е до момента, че пострадалият бил прегледен от представител на Спешна медицинска помощ в горепосоченото здравно заведение непосредствено след нанесеното телесно увреждане.

В тази връзка е изискана медицинска документация и са разпитани свидетели. Предстои приобщаване на видеофайлове от записи и назначаване на техническа експертиза по отношение на тях.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица