Свържи се с нас

Новини

Иванка Баева: Време е в България да чуят гласа на трудещите се хора!

Published

on

Иванка Баева,
водач на листата на КП „Левицата“
в Седми многомандатен избирателен район – Габрово.

„Време е в България да чуят гласът на трудещите хора от Област Габрово. Над 40 години съм закрилник на клиенти по дела в защита на интереси и личности. Имаме една стара поговорка „Ако планината не идва при теб, ти отиди при планината.“ По пътя ще има много шум, но трябва да умееш да чуваш. Всички тези години използвах, за да съумея да чувам, да отсявам, да се подготвям, да се справям и да се уча.

Аз съм от поколението, което, за да научи нещо, просто четеше книги. В живота си може би съм прочела повече от два вагона с книги, за това смело мога да заявя, че с някой от днешните младежи в листите за кандидат народни представители и утрешни депутати ни делят два вагона книги.

Естествено, казвам го с усмивка и в никакъв случай не ги подценявам! Виждам в тях ентусиазъм и желание, но категорично заявявам, че това не е достатъчно! Понякога опита ти дава решенията на проблемите, правилният път и правилният подход. Аз съм от личностите, които като си поставят цели ги следват до край! Бях си поставила за цел, че ще завърша право!

И след като завърших педагогически профил осъществих мечтата си! СУ „Климент Охридски“ – София, ми даде желаното образование, което реализирах тук, в родния си град!

Тук отгледах двамата си сина, а с постиженията им в живота се гордея! По пътя най – трудното ми изпитание бе да изляза от адвокатската рамка и от съдебната система и да вляза в институция като Областен управител.

Години наред си защитник на хора, а там коренно обратно ми се налагаше да бъда в полза и помощ на хората, не само на конкретни личности, а на много хора. Там отново ме теглеше професията ми и на няколко пъти организирах приемни в полза на потребители и защитата им, заедно с мои колеги адвокати.

Там имах възможността да обиколя всичките населени места от Област Габрово и да направя срещи с хората. Тогава разбрах, че се губи връзката между националната и регионалната политика. Видях и безизходицата на хората в различни казуси и в лутане по институции.

Самото ми присъствие там учудваше хората, а аз през цялото време смятах, че съм точно на мястото си. Продължавам да твърдя, че когато си представител на обществен интерес, ти трябва да си човека, който да им даде пътя, решението и изхода, да им дадеш глътка въздух и да им дадеш утре, а те ако са доволни от свършеното чак тогава, да ти платят заплатата.

Не се отказвам при първата трудност и не смятам, че видиш ли на Габрово му е достатъчно само да е зелен, интелигентен, приобщаващ и иновативен град, или пък Дряново само да го кръстим заради туристите Занзибар, или Трявна само да ни е духът на Балкана, а Севлиево само най-бързо развиващият се икономически град и с най-красивия празник на тиквата.

Ние всички в област Габрово заслужаваме повече от всичко това! Нужни са ни градове, в които да живеем спокойно, мирно, свободно, чисто, с усмивки, с доходи позволяващи ни да си покриваме нормалните ежедневни разходи, да бъдем здрави, да имаме нормална и достъпна инфраструктура, да имаме постоянно течаща чиста вода, да имаме бързо и качествено здравеопазване, да имаме възможността да останем тук и да отгледаме децата и внуците си!

Много ли искаме скъпи съграждани? Винаги съм искала единствено и само да градя и не смятам да спирам докато не чуят гласа на област Габрово, докато не сложим ред в абсурдите. Докато не събудим „спещите граждани“ и „станем будни“, докато не почнем да мислим днес за утре.

Нали знаете, че Чардафон е имал две дъщери – Северна и Южна България, които успял да съедини. Защо ние трябва да бъдем разделени, а не обединени? Та нали надписът над НС е „Съединението прави силата!“?

Иван Вазов казва, че „Съединението е една от най-лесните революции, защото то вече беше победило в душите на хората.“ Уроците от това голямо национално събитие са актуални и днес, а един от тях е, че политиците и държавниците ни от онова време са пренебрегнали личните си вражди и разногласия в името на една голяма национална кауза – обединението на своя народ. За това се стремим и ние от коалиция „Левицата“.

Защо приех да бъда водач на листата за кандидат народни представители от Коалиция „Левицата“? Това е поредното предизвикателство в живота ми и надявам се не последното, в което ще отстоявам интересите на хората от област Габрово и на национално ниво!

Идеите, зад които стои „Левицата“ са и мои идеи, за които ще се боря! А те са: отнемане на свръхпечалбите в секторите, в които има картелни споразумения не само в енергетиката, но и в търговията с храни, телекомите и банковият сектор, които вдигнаха едновременно таксите и лихвеният процент.

„Левицата“ е за повишаване на минималната работна заплата незабавно още с приемането на бюджета. Преизчисление на всички пенсии на база осигурителен доход за 2022г. Без скрити номера! Без пропускане на 3 години увеличение, без намален коефициент за по- възрастните.

Ние искаме да сме формация на хората на труда, а не на олигарсите, на хората от дребният и среден бизнес, на хората на свободните професии. Реформата в съдебната система е също от много важно значение, защото справедливостта е потребност на хората в една правово справедлива държава!

Всички въпроси, свързани с инфраструктурата на местно и национално ниво, образователната система и здравеопазването, както и повишаването на стандарта на живот ще са приоритет за нас.

Аз не обещавам, а знам, че ако имаме възможност кандидатите от 7 Многомандатен район Габрово от коалиция „Левицата“ ще реализираме целите си, защото сме хора, които са доказали, че обичат страната си и родното си място повече от всичко.

Обещайте ни вие, че на 2 април в неделя ще отделите време за честен и справедлив избор, и ще бъдете критични, строги, отговорни и изискващи към вашите избраници. Адвокатите на народа може да откриете в листата на Коалиция „Левицата“ с номер 14.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „Левицата“ във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. КП „Левицата“ е под номер 14 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Градско състезание по плуване се проведе в ПМГ – Габрово

Published

on

На закрития плувен басейн на ПМГ “ Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово се проведе градско състезание по плуване за всички възрасти. С широко отворени врати и празнична обстановка спортното съоръжение посрещна публиката и 40 плувци, заявили желание за участие в надпреварата.

Спортното мероприятие бе организирано и финансирано от СКППС „Синкевица“ – гр.Габрово и ПМГ „ Акад. Иван Гюзелев“. Спортната проява протече при много добра организация.

Състезателите бяха разпределени по пол в 5 възрастови групи. За някои от децата това бе първо състезание по плуване. В група А ( род. 2015 – 2016 год.) под овациите на публиката в дисциплината 25 м свободен стил стартираха най-малките участници. При момичетата златното отличие стана притежание на Милена Тодорова, а нейни подгласнички за разпределение на медалите останаха Никол Василева и Лора Налбантова. При момчетата първи финишира Християн Илиев, а след него бе Стефан Христов.

Вълнуващи бяха и стартовете в група В ( род. 2013 – 2014 год.). В същата дисциплина при момичетата, след отлично плуване, категорично победи Катерина Христова. Мая Цветкова заслужи сребърен медал, а бронзовото отличие зарадва Александра Петкова. При момчетата първото място в силна конкуренция заслужи Ивайло Пенчев, следван от Камен Каменов и Кристиян Белев.

За останалите групи в състезателната програма бе предвидена дисциплината 50 м свободен стил. Състезанието продължи много оспорвано и в група С ( род. 2011 – 2012 год.) При момичетата, с много добро плуване и постижение победи, Анна Христова в конкуренцията на Михаела Александрова, която заслужено се окичи със сребърен медал, а Тея Христова отнесе бронзовото отличие.

Оспорвано бяха разпределени отличията при момчетата от същата група. Първи финишира Кристиян Кънев в конкуренцията Теодор Налбантов и Явор Вълчев.

С отлично плуване при девойките в група D ( род. 2009 – 2010 г.) очаквано победи Яна Петкова в конкуренцията на Магдалена Войнова.

При юношите, с много силно плуване и най-добър личен резултат, заслужено победи Момчил Баев. Притежател на сребърното отличие стана Виктор Вълчев, а Борис Фичев стана бронзов медалист.

Много оспорвано протече плуването за разпределението на медалите при юношите от група Е ( род. 2008 г. и преди това). Със стойностни постижения Александър Кунев и Георги Пенчев спечелиха съответно златното и сребърно отличие, а бронза заслужи Христо Илиев.

При девойките с много добро плуване победи Теодора Христова. Състезателите бяха наградени с удоволствие от представители на семействата на победителите.

Първите трима от възрастова група и пол получиха медали, а всички състезатели бяха наградени с грамота и нещо друго. Състезанието остави положителни емоции на всички присъстващи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Завърши укрепването на свлачището на пътя между Севлиево и Велико Търново

Published

on

С издаване на разрешение за ползване завърши укрепването на свлачището при 84-ти км на първокласния път I-4 Микре – Севлиево – Велико Търново, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г., чрез Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет. Инвестицията е за над 2,8 млн. лева.

На ремонтираната отсечка е възстановена пътната настилка и е спряно разрушителното действие на свлачищния процес, възникнал от дестабилизирането на откоса от високото ниво на река Росица и не доброто отводняване на пътя.

На обекта са изградени две силови укрепителни пилотни системи, а отводняването е възстановено чрез нови окопи и дренажна система. Участъкът е с нова настилка, хоризонтална маркировка и ограничителни системи, с които се повишава безопасността на движение.

Изпълнител на строителството е ДЗЗД „СЕЛВИОВО 2020“, в което участват: „ПСТ Груп“ ЕАД и „ПСТ София“ ЕООД. Договорът им е на стойност 2 762 698.5 лв. с ДДС.

Строителният надзор е осъществен на „СНИК“ ЕООД – 79 560 лв. с ДДС. Авторският надзор е на ДЗЗД „Геотехника-Пътпроект 2000“ и е за 2 400 лв. с ДДС. Обектът се реализира по проект „Превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа – Фаза 2“ по ОП „Околна среда“ 2014-2020 г., по който ще бъдат възстановени общо 5 обекта. Общата стойност на проекта е 17 815 006,80 лв. с ДДС.

Финансирането от Кохезионния фонд е 15 142 755,78 лв. с ДДС, а националното съфинансиране е 2 672 251,02 лв. с ДДС.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Разследват смъртта на мъж, починал след нанесен му побой

Published

on

Досъдебното производство е започнало с разпит на свидетел – полицейски служител от РУ на МВР-Севлиево за престъпление по чл.124 ал.1 от НК. То се води за това, че на 28 май е причинена по непредпазливост смъртта на мъж от село Дамяново, настъпила в МБАЛ “Д-р Стойчо Христов“ ЕООД – Севлиево, вследствие на умишлено нанесена му на 12 май телесна повреда в имот в същото населено място.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за причините за смъртта и наличието на причинно-следствена връзка между нанесената телесна повреда и настъпилата по-късно смърт.

Установено е до момента, че пострадалият бил прегледен от представител на Спешна медицинска помощ в горепосоченото здравно заведение непосредствено след нанесеното телесно увреждане.

В тази връзка е изискана медицинска документация и са разпитани свидетели. Предстои приобщаване на видеофайлове от записи и назначаване на техническа експертиза по отношение на тях.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица