Свържи се с нас

Новини

Иванка Баева: Време е в България да чуят гласа на трудещите се хора!

Published

on

Иванка Баева,
водач на листата на КП „Левицата“
в Седми многомандатен избирателен район – Габрово.

„Време е в България да чуят гласът на трудещите хора от Област Габрово. Над 40 години съм закрилник на клиенти по дела в защита на интереси и личности. Имаме една стара поговорка „Ако планината не идва при теб, ти отиди при планината.“ По пътя ще има много шум, но трябва да умееш да чуваш. Всички тези години използвах, за да съумея да чувам, да отсявам, да се подготвям, да се справям и да се уча.

Аз съм от поколението, което, за да научи нещо, просто четеше книги. В живота си може би съм прочела повече от два вагона с книги, за това смело мога да заявя, че с някой от днешните младежи в листите за кандидат народни представители и утрешни депутати ни делят два вагона книги.

Естествено, казвам го с усмивка и в никакъв случай не ги подценявам! Виждам в тях ентусиазъм и желание, но категорично заявявам, че това не е достатъчно! Понякога опита ти дава решенията на проблемите, правилният път и правилният подход. Аз съм от личностите, които като си поставят цели ги следват до край! Бях си поставила за цел, че ще завърша право!

И след като завърших педагогически профил осъществих мечтата си! СУ „Климент Охридски“ – София, ми даде желаното образование, което реализирах тук, в родния си град!

Тук отгледах двамата си сина, а с постиженията им в живота се гордея! По пътя най – трудното ми изпитание бе да изляза от адвокатската рамка и от съдебната система и да вляза в институция като Областен управител.

Години наред си защитник на хора, а там коренно обратно ми се налагаше да бъда в полза и помощ на хората, не само на конкретни личности, а на много хора. Там отново ме теглеше професията ми и на няколко пъти организирах приемни в полза на потребители и защитата им, заедно с мои колеги адвокати.

Там имах възможността да обиколя всичките населени места от Област Габрово и да направя срещи с хората. Тогава разбрах, че се губи връзката между националната и регионалната политика. Видях и безизходицата на хората в различни казуси и в лутане по институции.

Самото ми присъствие там учудваше хората, а аз през цялото време смятах, че съм точно на мястото си. Продължавам да твърдя, че когато си представител на обществен интерес, ти трябва да си човека, който да им даде пътя, решението и изхода, да им дадеш глътка въздух и да им дадеш утре, а те ако са доволни от свършеното чак тогава, да ти платят заплатата.

Не се отказвам при първата трудност и не смятам, че видиш ли на Габрово му е достатъчно само да е зелен, интелигентен, приобщаващ и иновативен град, или пък Дряново само да го кръстим заради туристите Занзибар, или Трявна само да ни е духът на Балкана, а Севлиево само най-бързо развиващият се икономически град и с най-красивия празник на тиквата.

Ние всички в област Габрово заслужаваме повече от всичко това! Нужни са ни градове, в които да живеем спокойно, мирно, свободно, чисто, с усмивки, с доходи позволяващи ни да си покриваме нормалните ежедневни разходи, да бъдем здрави, да имаме нормална и достъпна инфраструктура, да имаме постоянно течаща чиста вода, да имаме бързо и качествено здравеопазване, да имаме възможността да останем тук и да отгледаме децата и внуците си!

Много ли искаме скъпи съграждани? Винаги съм искала единствено и само да градя и не смятам да спирам докато не чуят гласа на област Габрово, докато не сложим ред в абсурдите. Докато не събудим „спещите граждани“ и „станем будни“, докато не почнем да мислим днес за утре.

Нали знаете, че Чардафон е имал две дъщери – Северна и Южна България, които успял да съедини. Защо ние трябва да бъдем разделени, а не обединени? Та нали надписът над НС е „Съединението прави силата!“?

Иван Вазов казва, че „Съединението е една от най-лесните революции, защото то вече беше победило в душите на хората.“ Уроците от това голямо национално събитие са актуални и днес, а един от тях е, че политиците и държавниците ни от онова време са пренебрегнали личните си вражди и разногласия в името на една голяма национална кауза – обединението на своя народ. За това се стремим и ние от коалиция „Левицата“.

Защо приех да бъда водач на листата за кандидат народни представители от Коалиция „Левицата“? Това е поредното предизвикателство в живота ми и надявам се не последното, в което ще отстоявам интересите на хората от област Габрово и на национално ниво!

Идеите, зад които стои „Левицата“ са и мои идеи, за които ще се боря! А те са: отнемане на свръхпечалбите в секторите, в които има картелни споразумения не само в енергетиката, но и в търговията с храни, телекомите и банковият сектор, които вдигнаха едновременно таксите и лихвеният процент.

„Левицата“ е за повишаване на минималната работна заплата незабавно още с приемането на бюджета. Преизчисление на всички пенсии на база осигурителен доход за 2022г. Без скрити номера! Без пропускане на 3 години увеличение, без намален коефициент за по- възрастните.

Ние искаме да сме формация на хората на труда, а не на олигарсите, на хората от дребният и среден бизнес, на хората на свободните професии. Реформата в съдебната система е също от много важно значение, защото справедливостта е потребност на хората в една правово справедлива държава!

Всички въпроси, свързани с инфраструктурата на местно и национално ниво, образователната система и здравеопазването, както и повишаването на стандарта на живот ще са приоритет за нас.

Аз не обещавам, а знам, че ако имаме възможност кандидатите от 7 Многомандатен район Габрово от коалиция „Левицата“ ще реализираме целите си, защото сме хора, които са доказали, че обичат страната си и родното си място повече от всичко.

Обещайте ни вие, че на 2 април в неделя ще отделите време за честен и справедлив избор, и ще бъдете критични, строги, отговорни и изискващи към вашите избраници. Адвокатите на народа може да откриете в листата на Коалиция „Левицата“ с номер 14.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „Левицата“ във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. КП „Левицата“ е под номер 14 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица