Свържи се с нас

Новини

108 дни Даниел Петров от „Възраждане“ – работа за малките и средни земеделци, опазване на горите, грижа за децата

Published

on

Всички кандидати за народни представители умеят да обещават, но малко са тези, които могат да кажат какво са направили. Едни от тях говорят, че ще променят статуквото, а самите те са негов заместител и заявката за борба с корупцията остава просто един надслов, който звучи добре и нищо повече.

Доказателство за това е фактът, че няма нито една реформа в страната в следствие от последното управление, дори някои от бившите им министри са разследвани за корупция, а общинските им съветници в малките населени места са се сляли със същото това „статукво“, срещу което заявяват, че се борят.

Даниел Петров е един от малкото кандидати за народни представители от област Габрово с реален шанс за получаване на мандат според проучванията, който да е живял, работил, създал и управлявал бизнес и работни места в последните години след 2008-а година, в града.

В 47 Народно събрание Даниел Петров беше заместник-председател на Комисията по земеделието, храните и горите., а в 48 – неин член, както и на Комисията по околната среда и водите.

През цялото време в тези комисии той е защитавал интереса най-вече на малките и средни земеделски стопани и фермери, както и на обикновените граждани. Участвал е в изготвянето на не един законопроект, като най-открояващи се са тези в комисията по земеделие.

Той внася закон, чрез който се защитава опазването на недървесните видове, както и на хората, ангажирани в този сектор, които са над 30 000 на брой.

През юни 2022 година внесе проект на решение, с който министърът на земеделието да насрочи конкурсни процедури за нови директори на всички държавни горски предприятия, който проект по ясни за всички причини, за жалост, не получи достатъчно подкрепа от най-големите тогава парламентарни групи.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Даниел Петров участва дейно и защитава първо в комисията, после и в пленарна зала законопроекта за нулева ставка на ДДС за стоките от първа необходимост, или т.нар. стоки от „малката потребителска кошница“, за които в момента с намерения говорят почти всички политически партии, които не подкрепиха законопроекта в зала.

На „Възраждане“ беше законопроектът, с който искаха собствениците на кладенци да бъдат освободени от регистрация и от по-нататъшно евентуално таксуване, а не само поредното отлагане.

Петров участва най-дейно с промени в закона, който изменя Закона за горите така, че през следващия отоплителен сезон 2023-2024г. населението да бъде нормално обезпечено с дърва за огрев, като също така по негово предложение глобите за големите производители на електроенергия от биомаса да бъдат увеличени десет пъти при неспазване на изискванията и разпоредбите в закона.

Консенсусен негов законопроект беше този, с който се забранява на заведенията за обществено хранене, а в това число влизат и почти всички вечерни заведения, продажбата и употребата на „Райски газ“ , за който не достигна краткото време на живот на 48 Народно събрание и който ще бъде внесен в първите дни на идното 49-то.

Има зададени десетки въпроси към министри за приключили и неизпълнени проекти, за нерегламентирани депа за отпадъци, за украинско зърно, агрохранителна верига, Капитан Андреево, БАБХ, на местно ниво за пътища, мостове – като този в с. Кръвеник, с. Горна Росица, отбивката за с. Враниловци, „РЕМО Етър“ и много други.

Местните каузи, с които смята да се ангажира от първия работен ден на новия парламент, са – първо, законодателно задължаване ТЕЦ Габрово да изпълнява качествено ангажимента си по топлоподаване към своите абонати и ограничаване на производството на електроенергия с цел големи печалби по време на отоплителния сезон, което пречи на основното му задължение към град Габрово. Второ – необходимостта от осигуряването на по-добра транспортна обезпеченост и пътно-инфраструктурен достъп до туристическа местност „Узана“, вкл. и до пистите, в част от която това е невъзможно, заради статута ѝ на защитена зона по „Натура 2000“ и възпрепятства развитието на туризма в регион Габрово.

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината! Избери свободата! Възраждане е с номер 3 в бюлетината! Купуването и продаването на гласове е престъпление!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Възраждане“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Възраждане“ е под номер 3 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Крими

Три години затвор мъж, нападнал и ограбил непълнолетен на ул.“Радецка“

Published

on

Три години затвор за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив,  по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово. По повдигнатото обвинение мъж, с инициали А.И., бе признат за виновен, с влязъл в сила съдебен акт за това, че около 23.25 часа на 12 юли м.г. на ул.“Радецка“ в Габрово, при условията на опасен рецидив, отнел мъжка чантичка с намиращите се в нея банкноти и монети, на обща стойност 55 лева, от владението на непълнолетно момче, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, издърпвайки я от рамото и врата му.

Причинените от деянието имуществени вреди са били възстановени на пострадалия в хода на наказателното производство.          

За посоченото престъпление, квалифицирано по  чл. 199, ал. 1, т. 4, във вр. с чл. 198, ал. 1, във вр. с чл. 29 ал. 1 от НК във вр. с чл. 55 ал. 1 т. 1 от НК, на А.И. бе наложено наказание в размер на 3 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.         

По отношение на осъдения А.И. вече е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и съдебният акт е приведен в изпълнение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Предстоящи информационни събития на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Published

on

Във връзка с изпълнение на Административен договор № РД 50-78/22.03.2023 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ за изпълнение на „Проект за разработване на Стратегия за ВОМР за програмен период 2023-2027 г. за територията на Местна инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, Местна инициативна група „Дряново-Трявна-в сърцето на Балкана“ и Община Трявна кани всички заинтересовани лица на следните информационни събития, които ще се проведат през м. юни и м. юли 2023 год.:

 • 05.06.2023 г. – Информационна Конференция в гр. Трявна, зала „Дръзновение“, НЧ „Пенчо Славейков“, 11:00 ч.
 • 06.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Плачковци – Зала на Кметство Плачковци; 10:30 ч.
 • 13.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Трявна – Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.
 • 04.07.2023 г. – Обучение на местни лидери и заинтересовани страни гр. Трявна -Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.

Информационни срещи ще бъдат проведени и в Дряново на 06.06.2023 год. и на 12.06.2023 год. от 10:30 ч. в Ритуалната зала на общината.

По време на събитията заинтересованите лица ще се запознаят със следното:

 • Прилагане на подхода „Водено от общността местно развитие“ (ВОМР) – Какво представлява и от кога се прилага
 • Как се отразява на местната общност и какви са ползите от прилагане на подхода;
 • От кого се прилага и на какъв принцип;
 • На какви условия да отговаря стратегията;
 • Допустимост и финансови параметри;
 • Изпълнение, чрез многофондово финансиране;
 • И други.

Допълнителна информация за проекта и за включване в събитията и обученията може да намерите на сайта на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ на адрес: www.mig-dryanovo-tryavna.eu.

В приложените документи ще откриете пълната програма и дневния ред на информационните събития в Трявна и Плачковци:

Програма 05.06.2023 Трявна

Програма 06.06.2023 Плачковци

Програма 13.06.2023 Трявна

Зареди още

Крими

Японец загина при катастрофа с мотор на околовръстното на Габрово

Published

on

Моторист загина при пътнотранспортно произшествие, станало вчера на околовръстния път на Габрово.

Трагичният инцидент е настъпил около 12.10 часа, в участъка между пътния възел в кв. Хаджицонев мост и тунела над квартал Велчевци.

Катастрофата се е случила между лек автомобил “Опел Корса“ и мотоциклет „БМВ“. В резултат на сблъсъка им пострадал водачът на мотоциклета – 63-годишен японски гражданин.

Веднага след настъпване на произшествието бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, с фрактури на двете ръце и левия крак, където за съжаление по-късно мъжът издъхнал.

Механизмът и причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица