Свържи се с нас

Новини

Костадинов: Ще върнем българите обратно в Родината

Published

on

Демографският проблем е един от най-важните стратегически проблеми на страната ни през ХХI в. България се намира в остра демографска криза, в извънредно положение, за преодоляването на което са необходими спешни и ефективни мерки. Децата и българското семейство  трябва да бъдат издигнати като основна ценност в политиката на България. Всеки българин трябва да се възприема като национална ценност.

„Възраждане“ поставя преодоляването на демографската криза сред основните приоритети на политическата организация, която има програма за справяне с демографската катастрофа, включваща следните акценти:

 •  повишаване на социалната помощ за отглеждане на дете;
 • право на социална помощ за отглеждане на дете за всяко семейство на работещи родители;
 •  адекватно подпомагане на многодетни семейства;
 • увеличаване на държавните стимули за семейства с цел повишаване на раждаемостта;
 • държавна помощ или безлихвен заем за покупка на жилище за работещи родители с многодетни семейства;
 •  осигуряване на повече възможности за безплатна асистирана репродукция;
 • адекватно подпомагане на семейства с деца в неравностойно здравно или социално положение;
 • реализиране на програмата  за стимулиране на етнически българи, живеещи по рождение в чужди страни, и на лица с български корени  да се върнат в България, с облекчена процедура за това;

  Внимание на проблема, който заплашва съществуването на България, е отделен и в предизборен клип в страницата на Костадин Костадинов в социалната мрежа Фейсбук.

  „Днес в страната ни живеят 6,5 милиона българи, а извън страната 2 млн. България е превърната в донор на суровини и работна ръка за запада. Затова създадохме демографска програма, която да спре разпада на България. Тя ще осигури финансова свобода на родителите, за да останат и да отглеждат децата си тук. Ще върне българите обратно в Родината Ще осигури развитие на регионите и свобода за бизнеса.“, казва Костадин Костадинов в предизборен клип в страницата си в социалната мрежа Фейсбук. Цялото видео може да видите тук:

  Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината! Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  *Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Възраждане“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Възраждане“ е под номер 3 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

  Крими

  Три години затвор мъж, нападнал и ограбил непълнолетен на ул.“Радецка“

  Published

  on

  Три години затвор за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив,  по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово. По повдигнатото обвинение мъж, с инициали А.И., бе признат за виновен, с влязъл в сила съдебен акт за това, че около 23.25 часа на 12 юли м.г. на ул.“Радецка“ в Габрово, при условията на опасен рецидив, отнел мъжка чантичка с намиращите се в нея банкноти и монети, на обща стойност 55 лева, от владението на непълнолетно момче, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, издърпвайки я от рамото и врата му.

  Причинените от деянието имуществени вреди са били възстановени на пострадалия в хода на наказателното производство.          

  За посоченото престъпление, квалифицирано по  чл. 199, ал. 1, т. 4, във вр. с чл. 198, ал. 1, във вр. с чл. 29 ал. 1 от НК във вр. с чл. 55 ал. 1 т. 1 от НК, на А.И. бе наложено наказание в размер на 3 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.         

  По отношение на осъдения А.И. вече е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и съдебният акт е приведен в изпълнение.

  Следете ни и във Фейсбук на:
  https://www.facebook.com/gabrovonews/

  Зареди още

  Икономика

  Предстоящи информационни събития на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

  Published

  on

  Във връзка с изпълнение на Административен договор № РД 50-78/22.03.2023 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ за изпълнение на „Проект за разработване на Стратегия за ВОМР за програмен период 2023-2027 г. за територията на Местна инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, Местна инициативна група „Дряново-Трявна-в сърцето на Балкана“ и Община Трявна кани всички заинтересовани лица на следните информационни събития, които ще се проведат през м. юни и м. юли 2023 год.:

  • 05.06.2023 г. – Информационна Конференция в гр. Трявна, зала „Дръзновение“, НЧ „Пенчо Славейков“, 11:00 ч.
  • 06.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Плачковци – Зала на Кметство Плачковци; 10:30 ч.
  • 13.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Трявна – Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.
  • 04.07.2023 г. – Обучение на местни лидери и заинтересовани страни гр. Трявна -Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.

  Информационни срещи ще бъдат проведени и в Дряново на 06.06.2023 год. и на 12.06.2023 год. от 10:30 ч. в Ритуалната зала на общината.

  По време на събитията заинтересованите лица ще се запознаят със следното:

  • Прилагане на подхода „Водено от общността местно развитие“ (ВОМР) – Какво представлява и от кога се прилага
  • Как се отразява на местната общност и какви са ползите от прилагане на подхода;
  • От кого се прилага и на какъв принцип;
  • На какви условия да отговаря стратегията;
  • Допустимост и финансови параметри;
  • Изпълнение, чрез многофондово финансиране;
  • И други.

  Допълнителна информация за проекта и за включване в събитията и обученията може да намерите на сайта на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ на адрес: www.mig-dryanovo-tryavna.eu.

  В приложените документи ще откриете пълната програма и дневния ред на информационните събития в Трявна и Плачковци:

  Програма 05.06.2023 Трявна

  Програма 06.06.2023 Плачковци

  Програма 13.06.2023 Трявна

  Зареди още

  Крими

  Японец загина при катастрофа с мотор на околовръстното на Габрово

  Published

  on

  Моторист загина при пътнотранспортно произшествие, станало вчера на околовръстния път на Габрово.

  Трагичният инцидент е настъпил около 12.10 часа, в участъка между пътния възел в кв. Хаджицонев мост и тунела над квартал Велчевци.

  Катастрофата се е случила между лек автомобил “Опел Корса“ и мотоциклет „БМВ“. В резултат на сблъсъка им пострадал водачът на мотоциклета – 63-годишен японски гражданин.

  Веднага след настъпване на произшествието бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, с фрактури на двете ръце и левия крак, където за съжаление по-късно мъжът издъхнал.

  Механизмът и причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

  Следете ни и във Фейсбук на:
  https://www.facebook.com/gabrovonews/

  Зареди още

  Реклама

  Популярни новини от последната седмица