Свържи се с нас

Любопитно

Кулинарно състезание за непрофесионалисти в Габрово

Published

on

За първи път в Габрово ще се проведе кулинарното състезание за непрофесионалисти. По темата „Регионална Габровска кухня-любима фамилна рецепта“ ще премерят сили ученици от ПГТ „Пенчо Семов”, в партньорство с двама министри, двама представители на местна и държавна власт и двама директори.

Техните идеи и умения „на върха на пламъка“ ще оценяват „националите“ в готварското изкуство – шеф Ивайло Димитров, шеф Андре Токев и Веселина Славчева. Домакин на събитието ще бъде ресторант „Рич Тейбъл”.

Специален гост на състезанието ще бъде Васил Колев –трикратен световен шампион по барманство, поканен да презентира висшия пилотаж в барманското изкуство. Организатор на кулинарната надпревара по подразбиране е Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово, заедно с Клуба на професионалните готвачи „Шеф Груп“ – Русе.

Екипът на гимназията, по-специално преподавателите по кулинарни технологии – Ценка Маркова, Иванка Александрова, Мария Илиева и Симона Касамакова, подготвя шест от възпитаниците си, избрани от 400 – те ученици на гимназията, заради постижения в състезания и конкурси.

Учениците имат нелеката задача да подпомагат известния си партньор в екипа при приготвянето на две порции на ястие, което ще бъде представено на журито и посетителите на ресторант „Рич Тейбъл“. Ако сте гост на ресторанта в Габрово на 11 март, ще имате удоволствието да наблюдавате работата на екипите с помощта на камера в кухнята, която ще проследява техните усилия.

Ще можете да опитате от вкусотиите на кетъринг, изработен от учениците на гимназията по туризъм, а ако желаете – участвайте в търга, за да се сдобиете с ястието на победителите.

Събитието е част от инициативите, посветени на 60-тата годишнина на Професионалната гимназия по туризъм в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Любопитно

Влезте в тренда и сменете аутфита си за Карнавала

Published

on

В карнавалния ден, на 18 май, от 10.00 до 18.00 часа и … до изчерпване на количествата, Община Габрово ще разположи собствен карнавален информационен щанд на площад „Възраждане“.

Там ще Ви посрещнат усмихнати млади хора, които ще ви предложат програмата за фестивалните дни и най-търсения вестник за деня – Карнавалния. Но това не е всичко. Ще може да си купите и магнити за спомен и карнавални артикули от колекция 2024 – искрящо привлекателна и забелязващо свежа. Влезте в тренда и сменете аутфита!

Облечете и обуйте най-актуалните за сезона цветове, а когато се „стъкнете“, огледайте се и намерете голямата карнавална рамка, в която да запечатате своя забавен спомен.

Бройките са ограничени и само онези, които проявят предвидливост и бързина ще се сдобият с така желаните карнавални атрибути.

Ако пък случайно не сте разбрали, че в Габрово има Карнавал, което не го вярваме, ама за всеки случай –вижте програмата, че да знаете защо са толкова готини тези тениски и тези хора в тях .

*Автор: Цветомира Иванова,
Община Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица