Свържи се с нас

Новини

Да помогнем на 8-годишната Никол в борбата ѝ с рака!

Published

on

Никол е едно прекрасно дете на 8 години от Плевен. В момента тя се бори със злокачествено заболяване – Сарком на Юинг, който се намира в дясната ямка на крачето ѝ, но за съжаление има разсейки в главичката и белия дроб!

Никол се нуждае от спешно лечение в чужбина!

Сарком на Юинг е злокачествен рак на костите, който се развива много бързо! За да се постигне успешно лечение трябва да действа бързо.

Всеки, който желае и има възможност може да го направи, като дари средства по сметка:
IBAN: BG08UNCR70001525168659
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Никол Станиславова Цановска
PayPal: maxbass@abv.bg.

В социалната мрежа има фейсбук страница, на която се организира дарителски базар, набраните средства от който, ще бъдат предоставени за лечение на 8-годишното дете.

Всичко за Никол започва с болки в главата и подутина на челото. Веднага е заведена на лекар, който я изпраща за Скенер на главата. След направения скенер е изпратена за второ мнение в Исул. По препоръка на доцент Минкин е направена биопсия на 01.12.2022 г в ЮСв. Иван Рилски“. Изписана е в събота на 03.12.2022 г. Ден по късно Никол започва да се оплаква от болки в дясното краче, който са неописуеми. В понеделник 05.12.2022 г. веднага се направи втори скенер, този път на крачето. И тогава за първи път докторите казват, че се съмняват за Сарком на Юинг. Във вторник излезе резултата от биопсията, който потвърди диагнозата. Изпратени са веднага обратно в Исул, за да бъде потърсен хематолог и онколог. Докторите от Исул записват час за ПЕТ скенер,к ойто окончателно потвърждава диагнозата. Огнището е в крачето, но има метастази в главата, реброто и двустранно в белият дроб. Никол премина първата си химиотерапия в сряда на 21.12.2022 г в Исул. През това време родителите ѝ се информират чрез познати и непознати за клиники в Турция и Германия, които са на много добро ниво и шанса всичко да е наред се увеличава. До този момент има получиена оферта от Турция, болница Ачи Бадем-Маслак намираща се в Турция. Първоначалната сума е 100 000 евро, за направата на нови изследвания и започване на лечение, но това не включва оперативното лечение за премахване на тумора, както и последващите химиотерапия, лъчетерапия и протон – терапия. В същото са пуснати всички необходими документи в болница в Германия, но предвид Коледните празници офертата ще се получи в началото на януари.

Крими

Трима „се усмихнаха от ареста“ след акция за наркотици

Published

on

Трима мъже бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.20 часа на пътя между Севлиево и село Кормянскоза полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди А3“. В хода на полицейските действия било установено, че водачът – 30-годишен жител на Сухиндол, придобил и държи в себе си бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

У 22-годишен мъж, който също пътувал в автомобила, била намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Малко по-късно същия ден, около 19.00 часа на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ бил спрян за проверка 30-годишен севлиевец, у когото било открито бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на амфетамин и марихуана.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Новини

Кандидатът Михаил Митов обсъди със спортните клубове идеи за развитието на спорта

Published

on

Кандидатът за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ Михаил Митов, който е изпълнителен директор на футболен клуб „Янтра” Габрово, представи идеите си за развитието на спорта по време на срещи с представителите на спортните клубове в габровска област.

„За нуждите на масовия спорт и спорта за високи постижения е важно е да бъде намалена административната тежест при кандидатстване за финансиране от Министерството на младежа и спорта, да се изгражда нова спортна инфраструктура, да се реконструира старата и да се реализират програми за повишаване квалификацията на треньорите”, подчерта Михаил Митов.

Участниците в срещите подкрепиха идеята да се разработи национална стратегия за младежта и спорта, която следващото Народно събрание на приеме и реализира, така че тежестта да не пада върху общините, а държавата да гарантира устойчивост на развитието на спорта във всички региони.

По време на разговорите бяха обсъдени и идеи за данъчни облекчения за фирмите, които спонсорират спорта, както и въвеждането на разширена отговорност на пускащите на пазара продукти със завишено съдържание на захар като възможност да се финансира масовия спорт, каквато практика съществува в други европейски държави.

Сред основните идеи на Михаил Митов в училищния спорт са въвеждане на допълнителни часове по Физическо възпитание и спорт, които в началната степен също да се водят от професионалисти в сферата, а не от началните учители, както и сформиране на спортни паралелки и то в предпочитани училища с добро образование.

“Една бъдеща стратегия за спорта в училище ще предвижда и стимулиране на партньорства със спортни клубове, което цели да повиши спортната активност и да подобри качеството на спорта в училищата”, коментира още Михаил Митов.

Включване на профилиран спорт като задължителна извънкласна дейност след учебните занимания, воден от треньор – представител на спортен клуб, също е сред обсъдените идеи.

*Избори 2024 г. Купуването и продаване на гласове е престъпление.

Зареди още

Новини

ПП „ИТН“ ще проведе срещи в Габрово и Севлиево

Published

on

Скъпи съграждани,

На 24.05.2024 г ПП „Има такъв народ“ ще проведе среща със своите симпатизанти и с жителите на Севлиево и Габрово. На срещите ще присъстват кандидатите за народни представители за 7 МИР – Габрово, водачът на листата г-н Димитър Гърдев (международен секретар на ПП „ИТН“, уважаван и опитен дипломат и анализатор) и други членове на нашата партия.

Графикът в двата града е както следва:

Севлиево: – Поднасяне на венци в Севлиево и срещи със симпатизанти – 10 ч.;
– Дебат относно проблемите на града в конферентната зала на хотел Плаза – 11 ч.;

Габрово: – От 12.30 ч на Ваше разположение за въпроси и реални решения на ул. „Генерал Радецки“ ще Ви очакваме в нашия павилион, където след мероприятието в Севлиево ще се присъединят и другите кандидати включително и нашият водач.

Очакваме Ви и нека върнем здравия разум!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Има такъв народ“, във връзка с изборите за 50 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Има такъв народ“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица