Свържи се с нас

Новини

Ивелин Стоянов, ДБ: Дължим лоялност на избирателите ни. Тях не ги предаваме!

Published

on

Ивелин Стоянов, водач на листа на „Демократична България“ в 7 МИР – Габрово, народен представител в 46 народно събрание, заместник – областен управител до август 2022 година: Ние дължим лоялност на нашите избиратели. Тях не ги предаваме!

Защо трябва да се гласува за здравия разум?

На пръв поглед, този въпрос съдържа и отговора. Първо, всеки здравомислещ човек проявява здрав разум и прави това, което е от интерес за него, близките му и обществото. Всеки здравомислещ човек иска да живее в нормална, спокойна, уредена и просперираща страна, в която да намери реализацията си, в която да отраснат децата му и да имат добро бъдеще. Второ, всеки здравомислещ човек разбира, че това което пречи на тези стремежи е корупцията, нарушаването и изкривяването на правовия ред, деформирането на обществените отношения като шепа безскрупулни алчни хора трупат богатства на гърба на всички граждани и обслужват интересите на злите външни сили, които на всяка цена искат да пречат на развитието на страната ни и да я контролират в своя угода.

Защо да гласувате за Демократична България със здрав разум?! Защото ние искаме да предотвратим второто и да работим за първото в интерес на всички нормални граждани. Демократична България е готова да управлява, знае какво може и трябва да се направи и как да се използват възможностите пред нея.

За целта Борисов и ГЕРБ не трябва да бъдат допуснати до  управлението на държавата. Трябва да ликвидираме изградените корупционни мрежи, засмукващи огромен публичен ресурс към обръчите на властта. Трябва да разградим Сарайския модел и да прекъснем механизмите за задкулисното му влияние в икономиката, правосъдието, сектора на сигурността и медиите.

Ще ни виждате вече по-често, по улици и квартали, в общини и малки села. Знаем, че понякога сме малко досадни, заемащи част от личното Ви пространство. Поредните избори  са изпитание за всеки от нас. Ще се стремим да бъдем по-дискретни, усмихнати в тези трудни времена. Ще се стараем, да чуем вашите страхове, тревоги и надежди.

Ако всеки от нас  не гласува, независимо от причините, това само налива вода в мелницата на злите сили. Ако парламентът е прекалено раздробен, ако в него попаднат отявлено ретроградни формации, работещи не в интерес на България, а в интерес на злокобни евразийски режими, ако няма стабилно проевропейско прогресивно мнозинство, страната ни може още дълго да се гърчи в лапите на злото, и дори по-лошо, да затъне дълбоко в блатото на евразийската политика, да бъде окончателно загърбена от демократичните страни като несигурен и нелоялен партньор и да си остане в задния двор на Европа, подвластна на всякакви ретроградни вътрешни и външни сили.

Животът в 7 МИР Габрово е пъстър и контрастен, проблемите на жителите му – също. Важното за всеки един политик е да не губи връзката с хората и истинския живот. Тези избори са много важни: избираме между корупция и модернизация!

ДБ има детайлна програма за управление и реформи.

С тази наша мечта и вяра продължаваме тази кампания с екипа ни от кандидати за народни представители за област Габрово ! С номер 25 в бюлетината за Демократична България!

ВРЕМЕ Е ДА СПЕЧЕЛИ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО!

Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „Демократична България„, във връзка с изборите за 48 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Демократична Българияе с номер 25 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Крими

Криминалисти от Габрово хванаха над 6 кила марихуана (снимки)

Published

on

Криминалисти от Габрово иззеха над 6 килограма марихуана, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Полицейската операция за противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотици, е била проведена на 4 октомври.

В село Здравковец за полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Дайхацу“, управляван от 53-годишен габровец.

По надлежния ред било установено, че водачът шофирал след употребата на метамфетамин.

Последвали процесуално-следствени действия в имот в селото, ползван от габровеца, където били установени 20 растения от рода на конопа, някои от които достигащи височина над 3 метра. Отделената от листна маса – над 6 кг, реагирала на марихуана след направения полеви наркотест.

Допълнително криминалистите открили в жилището на мъжа в Габрово суха зелена листна маса с тегло 0.267 кг, реагирала отново на марихуана. Габровецът бил задържан по реда на Закона за МВР, като срещу него е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почина Йордан Ташков, дългогодишен учител и директор на ПМГ – Габрово

Published

on

На 5 октомври 2022 г внезапно почина Йордан Ташков, който беше дългогодишен преподавател и директор на Природоматематическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово.

Тъжната новината оповестиха от образователната институция. От основаването на Гимназия работи в нея като учител, а впоследствие и директор.

Йордан Ташков завършва магистратура в Биологически факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

Бил е преподавател по естествени науки в Мароканския лицей в Казабланка и директор на БСОУ „Петър Берон” в Прага. Носител на почетния знак на Община Габрово през 2017 г. и на община Прая да Витория – Испания, както и на много други отличия – почетно отличие „Неофит Рилски”, носител на годишната награда на Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий”, на „Златен Херон” за принос в развитието на Община Габрово, на златен медал на Европейската комисия за проекта „Европа в училище”.

Ташков е член на Европейското образователно общество със седалище в Брюксел.

Участвал е в множество европейски образователни проекти на Европейската агенция „Сократ” с партньори Франция, Испания, Финландия, Норвегия и др.

Владее френски и руски език.

Йордан Ташков е роден на 15.02.1943 г. в Габрово. Женен е, с една дъщеря. Той бе в състава на Общински съвет – Габрово, мандат 2019 – 2023 година.

Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ и Държавен архив – Габрово изказват най-искрените си съболезнования на близките и приятелите!

Дълбок поклон пред светлата му памет!

Поклонението ще се състои на 7 октомври от 12.00 часа в храма „Успение на Света Богородица“.

Зареди още

Икономика

МРРБ ще финансира 4 приоритетни инфраструктурни проекти в региона

Published

on

Четири инфраструктурни проекта от област Габрово влизат в обхвата на одобрения от Министерски съвет списък за финансиране на инвестиционни проекти на общините, приет с Решение на Правителството от 28 септември.

В списъка са включени 234 обекта на обща стойност 406 374 769 лв. За нашия регион ще бъдат финансирани проекти на стойност над 6 млн лв – два от тях са свързани ВиК инфраструктура в общините Габрово и Севлиево.

За община Габрово това са рконструкцията на водопровод и канализация по ул. „Златна нива“ и ул. „Зелена ливада“, а за община Севлиево средста са предвидени за реконструкцията на довеждащия водопровод до ПСПВ „Стоките“ и Източен водопроводен клон за питейна вода (участък: Източен водопровод, клон ПСПВ „Стоките“ до р.ш. при с. Буря – с. Добромирка -етап 2, участък № 1 водопровод от т. 570 до т. 700 с L1=4205,35 м).

Другите два проекта са свързани с ремонт на пътища и обхващат общините Трявна и Дряново. В Трявна се предвижда рехабилитацията и/или реконструкция на участък с дължина 5,500 км от общински път.

Четвъртият проект, който ще бъде финансиран, е реконструкцията на общинския път Трявна – Царева ливада – Куманите.

Одобрените обекти са предложени от Националното сдружение на общините в Република България. Избрани са тези, които имат проектна готовност, разрешения за строеж и са посочени от съответната общинска администрация като най-приоритетни.

Условието е МРРБ да финансира 50% от стойността им, като средствата ще бъдат предоставени на общините на две равни части – първото плащане ще е до 10 работни дни след подписване на споразумение и второто през месец декември 2022 г.

С приетото решение се отменя одобрения Списък на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти за целево финансиране, приет с решение на Министерски съвет № 576 на от 01.08.2022 г., тъй като в Приложение № 1 към него са включени обекти, за чието изпълнение са заложени дейности, реализацията на които е нецелесъобразна и е извън обхвата на провежданите политики и бюджетни програми на МРРБ.

Освен това, за част от включените в списъка обекти няма информация дали имат документална готовност за изпълнение. Пълният списък с обектите можете да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица