Свържи се с нас

Новини

Областният управител откри академичната година в ТУ – Габрово

Published

on

На тържествена церемония областният управител на Габрово откри новата академична 2022/2023 година в Техническия университет. Кристина Сидорова отправи своите лични благопожелания за успешна и здрава учебна година към академичното ръководство, студентите и служителите в учебното заведение като сподели, че е чест да съпреживее този тържествен ден.

„Да усещаш подкрепа е прекрасно и то в точния момент. Сигурна съм, че на това място, в което сте избрали да продължите своето образования, ще намерите тази подкрепа в лицето на своите преподаватели. Използвайте времето тук ползотворно – предизвиквайте себе си, опознавайте по-добре своето аз, формирайте своите идеали и ги отстоявайте, преследвайте успеха и бъдете онази подкрепа, от която нашето общество има нужда! Днес, искам да ви повторя думите, които ме окуражиха преди време – можеш и ще се справиш, но към тях ще добавя и направи го! Защото съм сигурна в успеха ви, просто го сбъднете!“, с тези думи се обърна към студентите областният управител.

Преподавателите Сидорова помоли да не спират да насърчават студентите да бъдат мислещи хора, способни да правят своя избор и да бъдат полезни на себе си, на цялата ни общност и на бизнеса в региона ни.

Пожелания към присъстващите по традиция отправи ректорът на университета проф. Илия Железаров.

Да уважат празника бяха и заместник – кметовете на община Габрово Мария Йозова и арх. Николай Меразчиев, както и председателят на Настоятелството Николинка Хинкова и председателят на ученическия съвет инж. Стефанова, която каза: „През следващите години ще срещнете много трудности. Не позволявайте нито една от тях да ви спре или дори да ви забави, а продължавайте напред, докато не постигнете целите си. Ще се убедите, че усилията Ви, ще си заслужават“.

След церемонията първокурсниците започнаха своя път във висшето образование с посещение на Технологичния парк, където имаха възможност да се запознаят и разгледат високотехнологичните лаборатории, след което бяха посрещнати в катедрите и получиха информация за избраната специалност, организацията на учебния процес.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица