Свържи се с нас

Новини

Помощ за Карлово вместо цветя за първия учебен ден събират в НАГ

Published

on

В навечерието на новата учебна година колегията на Национална Априловска гимназия реши да подкрепи благотворителна кауза. Учителите и ръководството на елитното габровско училище се присъединиха към кампания, в помощ на пострадалите села, засегнати от тежките наводнения в Карловско.

Идеята е учениците да заменят букетите за първия учебен ден и вместо средства за цветя, да направят дарение, в подкрепа на бедстващите в региона хора. В деня на празника 15 септември ще има кутия, в която учениците ще могат да оставят сумата, която са предвидили. Събраните средства ще бъдат преведени по официалната сметка за дарения, разкрита от Община Карлово.

„Колегията на Национална Априловска гимназия приветства своите ученици и родители с началото на новата учебна година и обявява кампания по събиране на средства за наводнените села и за хората в беда, под наслов „Цветя за Карлово!“. Всеки, който желае, може да замени скъпия букет с цвете от градина и да дари средствата за каузата. В деня на празника потърсете момичета от 12 „В“ клас с дарителската кутия“, споделиха от НАГ.

„В радост и в трудни дни, човекът е този, който променя света, ако е съпричастен, ако е отворен към чуждата радост или беда, ако съпреживява чуждата болка. 15 септември е един от най-цветните и празнични дни в календара на българското училище, затова в такъв ден съпричастността е още по-значима и необходима“, написа в социалната мрежа Владилена Катевска, преподавател по български език и литература в НАГ.

Инициативата „Цветя за Карлово“ към момента е подкрепена още и от друго габровско училище – Начално училище „Васил Левски“. Идеята за нейното възникване е на Надя Колева, администратор на местната фейсбук група „Габровски майки и татковци“.

„Цветята са красиви, но преходни, а добрината – вечна! Спестете от предвидените пари за букети, за да помогнем заедно на пострадалите хора от Община Карлово!“, обърнаха се към родители и ученици от началното училище, носещо името на Апостола на Свободата, чието родно място пострада от природната стихия.

Дарения могат да се превеждат на:
IBAN: BG81FINV91508416025382
BIC FINVBGSF
ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО, УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6
ТИТУЛЯР: ОБЩИНА КАРЛОВО
Основание: Дарение за пострадалите от наводнението

Друг начин да подкрепите бедстващите българи е:
чрез DMS KARLOVO на 17 777 (https://dmsbg.com/…/pomosht-za-navodnenite-sela-v-obshtina…/)

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица