Свържи се с нас

Новини

Без нарушения на старта на плувния сезон в Плачковци

Published

on

Плувен сезон 2022 година бе открит в открития плувен басейн в Плачковци без констатирани нарушения.

Това определи Комисията за водноспасителна дейност в състав Михаил Минчев – председател и главен специалист “ПБЗН” в Община Трявна; инсп. Ралица Вуцова – представител на РЗИ-Габрово; Тотка Димитрова – председател на ОбС на БЧК – Трявна; началникк гр. ОП Калоян Койчев – РУ Полиция – Трявна и гл. инсп. инж. Станимир Петков – началник РС “ПБЗН” – Трявна при извършената на място проверка.

Водноспасителната дейност се извършва съгласно разпоредбите с осигурен един спасител и необходимите плувни комплекти, обособено място за наблюдение, налични пожарогасители и представени 3 проби на водата в Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Обходени са и всички неохраняеми водни обекти на територията на община Трявна. Същите са с поставени указателни табели, които забраняват къпането във водата и са почистени от излишна храстова и дървесна растителност.

Водоем в близост до SOS “Детско селище” – Трявна – на видно място е поставена една табела с добра видимост.

Микроязовир “Трявна” – на видно място са поставени три броя указателни табели , чиито текст е четлив и не подлежат на подмяна. Водна площ “Яза” – поставена една табела с добра видимост. Водна площ “Черпи вир” – поставена една табела с добра видимост. Водна площ “Минкин бат” – поставена една табела с добра видимост.

В Тревненско има издадена Заповед от кмета относно забранителния режим за ползване на водните площи. Контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват дежурните екипи на РУ на МВР – Трявна и специалистите по опазване на чистотата на териториите с регулярни проверки на бреговата ивица.

При установяване на нарушения същите имат право да налагат санкции в изпълнение на разписаната от кмета Заповед.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Мъж е с тежки изгаряния след инцидент с газова бутилка в Габрово

Published

on

76-годишен мъж пострада тежко при инцидент с газова бутилка. Той е с изгаряния по тялото, след като изтекъл газ от бутилката за битови нужди се възпламени.

Инцидентът е станал вчера, 17 август, около 10.10 часа на тераса в жилище на ул.“Венера“ в Габрово, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Възрастният мъж получил изгаряния на кожата в горната част на тялото, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота му, посочват още от полицията.

Пламъците обхванали терасата, а разрастването им до по-голям пожар било предотвратено от екип габровски огнеборци, отзовали се на мястото на местопроизшествието.

Пострадалият бил приет за лечение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, като в последствие бил транспортиран до столичната УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“.

На местопроизшествието е извършен оглед, а по случая е образувано досъдебно производство.

През изминалото денонощие местните пожарникари, освен на битовия инцидент с газова бутилка, са реагирали на още три сигнала, свързани със запалени сухи треви и храсти: един на ул. „Найден Геров“ в Габрово, два в землището на севлиевското село Шумата, и един за запален контейнер за битови отпадъци, намиращ се на ул. „Никола Петков” в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Безплатен паркинг и транспорт за рок фестивала на „Хоталич“

Published

on

Община Севлиево осигурява безплатен паркинг и транспорт за всички желаещи да посетят рок фестивала на „Хоталич“, който ще се проведе на 26 и 27 август.

С оглед ограничените места за паркиране край крепостта, организаторите на събитието призовават гостите да се възползват от предлаганите възможности.

За всички посетители на Петия национален рок фест „Хоталич“ – Севлиево‘2022 от Общината припомнят, че има освен осигурени безплатен транспорт, паркинг на разположение ще бъде и зона за къпмингуване, за близо 30 палатки (GPS координати: 43.057431°, 25.061392°).

Своите автомобили посетителите на фестивала могат да паркират на Панаирната площадка (GPS координати: 43.022213°, 25.105848°), от където тръгва и организираният транспорт.

Автобусите ще се движат по график:
– На 26 август от 17:00 часа до 21:00 часа по маршрут Севлиево – Средновековен град и крепост „Хоталич“.
– На 27 август от 13:00 часа до 21:00 часа по маршрут Севлиево – Средновековен град и крепост „Хоталич“.
– След 21:30 часа ще започва превозването на всички желаещи от крепостта обратно към града и през двата фестивални дни.

Възможността за паркиране в близост до крепостта е за приблизително 50 автомобила, затова организаторите призовават гостите да използват осигурения безплатен транспорт.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Дари книга, вземи трибагреник

Published

on

На 24 август, от 16.00 до 19.00 часа в Градинката с мечето, по идея на рекламна агенция „Елмазови“ и в партньорство с културни институти, представители на БПЦ, неправителствени и образователни организации, ще се реализира едно от съпътстващите събития на честванията, посветени на Шипченската епопея.

На посоченото място ще бъдат разположени 6 шатри и една инсталация от винил, всяка от които обозначена с поредната буква от думата „свобода“ и посветена на различна тема, като обединяващата нишка между тях ще бъде свободата.

145 български знаменца ще раздадат организаторите на събитието – част от празничната програма за честванията на 145 години Шипченска епопея на 24 август в Градинката с мечето.

Шатра с буква „Д“ като „дар“ ще очаква малки и големи да дарят книга, посветена на свободата, а всеки който откликне на поканата, ще получи трибагреник. Със събраните дарения ще бъде обновен фондът на къщичките за книги, поставени в различни райони на града от РБ „Априлов – Палаузов“.

Идеята на организаторите е не само да съберат книги, но и да ни провокират – да разгледаме внимателно библиотечните си рафтове, да си спомним заглавия и автори, да разлистим страниците на позабравени книги, да вдишаме техния въздух, да вникнем в посланията им.

Към всичко това добавят дарителството като жест и подхранването на родолюбиво чувство и чувство за принадлежност, чрез силата, която носи българското знаме.

Събитието се организира с подкрепата на Областна администрация Габрово. Медийни партньори а Новинарски портал Gabrovo News.bg и портал Vcentara.com.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица