Свържи се с нас

Икономика

Бум на купуването на нови коли

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Ръст от 39.1% на годишна база се отчита при пазара на автомобили у нас. Само за септември са продадени 2013 нови леки, лекотоварни, тежкотоварни автомобили и автобуси. Резултатът е с 79 продадени бройки повече от август и с 566 в сравнение с продажбите, отчетени през септември 2010 г. съобщават от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители. Продадените камиони и автобуси за септември са 116. Реализирани на пазара са 1897 леки и лекотоварни автомобили при за 1809 за август.
За първите девет месеца на годината у нас са продадени 16950 нови леки, лекотоварни, тежкотоварни автомобили и автобуси.
Резултатът е с 23.2% по-добър спрямо същия период на миналата година, като това темпо на растеж бе отчетено и през предходните два летни месеца.
Продадените леки и лекотоварни автомобили са 15 983 броя или с 19.1% повече от периода януари-септември на 2010 г. При камионите и автобусите са реализирани сделки за 967 броя или със 70.2% повече спрямо миналата година за първите осем месеца.

АргументиБГ

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Икономика

Представят днес Стратегията на Габрово за развитие в туризма

Published

on

Община Габрово и Сдружение „Екологично развитие на местните общности“ организират днес, 22 юли, от 17.00 часа в Ритуална зала на Община Габрово публично представяне на проекта на Стратегия за развитие на туризма в община Габрово, за периода 2021-2027 г.

Достъпът ще бъде осигурен от служебния вход (до зала Възраждане) на Общината, информираха от администрацията на кмета.

Документът е разработен съгласно изискванията на чл. 11, ал. 1 от Закона за туризма и Закона за Регионалното развитие и като част от Плана за интегрирано развитие на община Габрово.

В срещата ще вземе участие екипът на Сдружение „Екологично развитие на местните общности“, с ръководител на проекта Харалан Александров.

Ще бъдат представени и обсъдени резултатите от направения ситуационен анализ на туристическия сектор в община Габрово.

В дискусията са поканени да вземат участие гражданите на община Габрово, общински съветници, представители на средствата за масово осведомяване, представители на туристическия бранш, туристически сдружения, неправителствени организации и други свързани с туристическия сектор бизнеси.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица