Свържи се с нас

Новини

Днес е Информационният ден за „синята зона“ в Габрово

Published

on

© Copyright 2018 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Община Габрово внесе в Общински съвет – Габрово Наредбата за реда за престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Габрово, която ще бъде предложена за разглеждане от местния парламент на предстоящото редовно заседание на през месец май.

Проектът на Наредбата беше публикуван в началото на тази година, като в срока за предложения по нея, от страна на обществеността, постъпиха пет предложения, част от които са отразени в актуалния текст на нормативния документ, информираха от администрацията на кмета.


За да даде възможност за вземане на информирано решение, заедно с Наредбата, върху популярна картна подложка, Община Габрово разработи графична част на зоните, в които възнамерява да предложи платено паркиране, която можете да видите оттук.

За да осигури пълна яснота и прозрачност около приемането на този важен за града нормативен документ, Община Габрово организира Информационен ден по темата, който ще се проведе днес, 28 май, във времето от 15:00 часа до 19:00 часа, в Ритуалната зала на общинската администрация, в рамките на който всички желаещи могат на място да получат допълнителна информация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица