Свържи се с нас

Любопитно

3 фактора, които трябва да вземете предвид при избора на перфектния подарък – дрехи

Published

on

Никога не е лесно да се намери идеалният подарък за някого. Някои хора сякаш имат всичко, докато други сякаш нямат нищо. Има обаче няколко подаръка, на които почти всеки ще се зарадва. Закупуването на дрехи за някой друг може да бъде трудна задача, дори ако имате близки отношения с лицето. Това се дължи на факта, че когато става въпрос за макси дамска мода, хората могат да имат крайно различни вкусове. Въпреки това има няколко неща, които трябва да запомните и които ще направят пазаруването Ви много по-приятно. Може би сте изправени пред трудната задача да купите подарък за своята съпруга или приятелка. Очевидно искате това да бъде подарък, който тя никога няма да забрави. Ето няколко насоки, които да имате, предвид когато започнете да пазарувате перфектния подарък дрехи за тази, за която Ви е грижа.

1. Изберете нещо вечно

При дрехите се наблюдава тенденция бързо да излизат от мода. Погледнете свои снимки отпреди десет години и ще се чудите как сте успявали да се появите на публично място в тези тоалети. В резултат на това е изключително важно да съсредоточите усилията си за пазаруване върху артикули, които никога няма да излязат от мода. Това са класическите елементи. Независимо от променящите се модни тенденции, вашата съпруга или приятелка винаги ще иска да го извади от гардероба си и да го облече. Кожени маркови дамски палта са отличен пример за дрехи, които никога не излизат от мода.

2. Изберете нещо, което ще се впише в настоящия й гардероб

В идеалния случай трябва да закупите за Вашата дама дрехи, които допълват съществуващия ѝ гардероб. В резултат на това тя ще носи дрехите по-често в бъдеще. Което, разбира се, трябва да бъде целта към която се стремите. Това означава, че ако все още не сте го направили, трябва да се запознаете с гардероба на своята половинка. Като знаете какво обича да носи, ще Ви е по-лесно да намерите дреха, която ще се съчетае с настоящия ѝ гардероб.

3. Изберете нещо от дизайнер или магазин, на който тя е привърженик

Когато става въпрос за дрехи, за повечето жени има няколко дизайнери, на които се възхищават. Изключително важно е да знаете какво харесва Вашата дама. Ако подаръкът Ви е от дизайнер, от когото тя вече е купувала дрехи, е много по-вероятно тя да го оцени.

Закупуването на подарък може да не изглежда като трудна задача и докато повечето хора могат да се справят с покупката на риза или чифт панталони, за някои може да е по-трудно. Някои декорирани и ръчно изработени подаръци са по-подходящи за поднасяне от други. Колкото по-персонализиран е един подарък, толкова по-добре. Оригиналността е важна, когато става въпрос за подаряване на дрехи. Никой не иска чифт използвани панталони или чифт чорапи, които не са били прани. Когато не знаете какво да купите за любимия човек, това може да се превърне в стресиращ фактор във Вашите отношения. Възможно е в крайна сметка да съжалявате, че изобщо сте им подарили нещо. За повечето хора обаче дрехите са подарък, който трябва да се отвори и да се ползва, а не да се прибавя към и без това претрупания дом.

Култура

Фестивалът „Рачо и Дешка“ ще се проведе в салона на кукления театър

Published

on

Международният куклен фестивал „Рачо и Дешка“ ще се проведе в салона на Държавен куклен театър Габрово, тъй като времето не позволява представленията да са на площад „Възраждане“.

Прогнозата е за дъжд, и въпреки че все още оптимизмът и вярата в слънцето не ни напускат, искаме да сме сигурни, че малките и големите посетители на фестивала ще се чувстват комфортно.

Прекрасният и уютен салон на Кукления театър е готов да посрещне двете представления – „Нарисувай ми човек“ от 17 часа и „Разбойническа история“ от 18.30, в събота, 13 август.

Работилничката „Цветни семена“ също ще се състои във фоайето на кукления театър. Децата ще могат да рисуват и апликират с цветове от природата своята рисунка, като я превърнат в жива и плодотворна. За тази цел ще им предоставим различни по големина и цвят семена – червена и обикновена леща, чия, овес, с които да създадат своите картини.

Международният куклен фестивал „Рачо и Дешка“ се реализира от Фондация „ОТ БГ“, в партньорство с театър „Весел“ и с финансовата подкрепа на Програма Култура на Община Габрово. В четири поредни съботи от месец август куклени театри от България и чужбина представят различни постановки за деца – класически приказки и съвременни истории, а в програмата всеки път е включена и забавна работилница, в която да изработят нещо със собствените си ръце.

Цялата програма на събитието можете да видите оттук.

Медийни партньори: Портал Vcentara.com и Новинарски портал “Габрово Нюз”.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Богородичният събор в село Поповци и този път с благородна кауза

Published

on

Едно случайно приятелство на габровеца Димитър Луканов с търновеца Александър Пеев – военнослужещ, музикант и певец с китара, стана причината в радиоефира да се появи нова песен „Продавач на време „. От няколко месеца тя се върти във Велико Търново и клипът ѝ е достъпен онлайн.

Хората от габровското село Поповци, където живее Митко Луканов, ще я чуят за пръв път на живо на 13 август. На голямата поляна до читалището и това лято ще се проведе голям Богородичен събор на жителите на кметството.

Освен изпълнения на Александър Пеев в програмата гвоздей е специалният гост, народният певец Димитър Аргиров. Ще има разнообразна музикална програма, курбан за здраве, томбола с изненади, щандове с интересни предмети и продукти.

Очаква се и този път гостите на събора да бъдат около 500-600 човека. Около 35 деца от селата в кметството и гости се включиха в тазгодишното издание на Детско лято 2022.

След увлекателните и полезни занимания в читалището те ще предложат своите творби, създадени през изминалите три седмици на тема „море”.

Ще има и благотворителен щанд в подкрепа на малкото слънце Велинка от Бургас. Тя има нужда от средства, за да продължи лечението си. За набирането на дарения ще помогне и щандът с вкусни изненади.

НЧ“Дядо Стойно-1927” и кметството в село Поповци са организатори на събитието, чието начало в събота на 13-ти е от 18.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Български безпилотни товарни самолети започват карго полети в ЕС тази година

Published

on

Още до края на 2022 г. ще стартират карго полети с български безпилотни товарни самолети в Средиземноморието, а през 2024 г. и в България. Карго полетите на българските дронове ще започнат първоначално в Малта и Италия, като постепенно ще се разширява обхватът им.

Това стана ясно при посещението на министъра на иновациите и растежа Александър Пулев в “Дронамикс“ – български технологичен стартъп, който работи по създаването и оперирането на безпилотни самолети за доставки на товари. Компанията е разработила собствен дрон, наречен „Черният лебед“, като крайната ѝ цел е да улесни логистиката и начина на пренасяне на товари, с доставка още на същия ден. Близо 140 души работят в компанията, от които над 100 в България. На срещата беше обсъдена още възможността България да се превърне в карго Хъб, а държавата да играе по-активна роля в подкрепа на високотехнологични компании за осигуряване на нови пазари.

„Радвам се, че имам възможност да посетя успешни компании, технологични стартъпи,  чието развитие е преминало през внедряването на иновации. Ще запазим всички работещи механизми в подкрепа на иновативните и високотехнологични български компании и ще опитаме да надградим останалите“, изтъкна министър Пулев. Той допълни, че предстоят още посещения на компании, за да получи обратна връзка как да се подобри подкрепата към родните производства.

Съоснователят на компанията Свилен Рангелов изтъкна от своя страна, че се планира масово производство на карго дронове в дългосрочен план в България, като тук със сигурност ще бъде запазен центърът за развойна дейност и прототипиране, който компанията развива в последните осем години. Рангелов посочи, че „Дронамикс“ е първата в Европа с лиценз за дрон карго авиолиния.

Министър Пулев подчерта още, че българските високотехнологични компании, които създават добавена стойност в икономиката, ще бъдат подкрепени още по-активно с всички финансови инструменти и програми в ресора на Министерството на иновациите и растежа, в това число и Плана за възстановяване и устойчивост. Той посочи като пример предстоящата Оперативна програма Конкурентоспособност и иновации в предприятията /ПКИП/, която ще осигури подкрепа най-вече на микро, малките и средни компании за близо 3 млрд. лв. „По нея ще бъдат подпомогнати високотехнологични стартиращи компании, както и такива в различни етапи на развитието си. Ще се стимулират партньорства между малките компании и големи дружества за разработване и внедряване на нови технологии и иновации“, допълни Пулев.

Българският стартъп „Дронамикс“ е основан през 2014 г. от братята Свилен и Константин Рангелови и е единствен и стратегически партньор на IATA за безпилотни летателни апарати в целия свят. Компанията е финансирала разрастването си през борсата, като вече има над 1000 акционери. Стартира в рамките на инициативата ДЖЕРЕМИ и Фонда Илевън, като чрез различни финансови инструменти и бизнес ангели през годините е набрала 20 млн. евро инвестиции.

Компанията вече подготвя първите полети на карго дрона си, който е с възможност да транспортира 350 кг. товари на разстояние до 2500 км., в това число в рамките на един работен ден, до няколко часа. Възможното приложение на услугата е в секторите на транспорта, доставките, земеделието, машиностроенето и други. Стартъпът вече притежава сертификат за оператор на лека безпилотна авиационна система (UAS) на ЕС (LUC). Лицензът позволява полети на карго дронове в ЕС.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица