Свържи се с нас

Новини

Богомил Петков, ПП: Преминаваме към реалното изпълнение на тунела под Шипка!

Published

on

„Днес бяха официално подписани договорите за проектиране и строителство, и за строителен надзор на тунела под Шипка. Щастлив съм от факта, че 125-годишната сага със стартирането на дейностите по този тунел вече приключи и преминаваме реално към неговото изпълнение.“

Това заяви за „Габрово Нюз“ народният представител от ПП „Продължаваме промяната“ Богомил Петков, който присъства на подписването на договора за проектиране и строителство, и строителен надзор на тунела под Шипка, състояло се днес в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура“.

„Приключи един дълъг процес, за който положих огромни усилия и успях да изпълня това, което обещах при кандидатирането ми за народен представител. Много хора имат принос това да се случи. На първо място бих искал да благодаря на колегите от Парламентарна група „Продължаваме Промяната“ – на министър – председателя, министъра на финансите и на регионалното развитие, на Яна Балникова – съветник, на областния управител Ралица Манолова, също на Министъра на околната среда и водите“, каза още габровският депутат.

Той припомни, че стойността на поръчката е за малко над 358 милиона лева с ДДС. Срокът за проектиране е 8 месеца, а за строителство – 3,5 години. Проектът предвижда изграждането на участък с дължина 10,549 км, от които 7,96 км са ново строителство, а 2,59 км са реконструкция на съществуващия път Габрово-Казанлък, както и 5 тунела с обща дължина 4,011 км. Тунелът под Шипка ще е 3,22 км. Останалите 4 тунела са по-малки – съответно 171 м, 240 м, 90 м и 290 м. Ще бъдат построени още 6 моста и 1 подлез, 12 армирани насипи, една стоманобетонова подпорна стена, една стоманобетонова укрепителна стена и т. н.

Съоръжението ще е възлова точка при движението в посока Север-Юг и чрез него ще се осъществява преминаването през Стара планина в централната част на България.

„Всъщност идеята за тунела тръгва от 1897 г. също от двама габровски депутати – Иван Пецов и Христо Манафов. Те тогава пишат писмо до министър-председателя Константин Стоилов да се направи трансгранична жп линия през прохода Шипка и да се пробие Стара планина. Радвам се, че тази мечта успях да осъществя и да докажа, че когато сме обединени за дадена цел, тя се постига. Само когато сме обединени заедно, могат да се случват добри неща, да се подкрепяме и работим за по-добро бъдеще на Габрово и региона“, сподели още Богомил Петков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Вземете добра оферта за стария ви автомобил и спечелете от него

Published

on

Имате излязло от употреба моторно превозно средство, което е без технически преглед, или притежавате катастрофирал автомобил, който не подлежи на ремонт? И не желаете да бъдете глобени, заради него, тъй като е паркиран на държавен или общински терен?

ВАИКАР“ ЕООД има правилното решение за Вас! Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359999009008, фирмата изкупува в Габрово, региона и всички части на страната всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти!

Освен това „ВАИКАР“ изкупува за възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили,  произведени преди 1990 година, и микробуси „Форд“, произведени 1987 година, от цялата страна.

Плащането става веднага и на най-добри цени! Телефон за контакти: +359890305005! Желателно е превозните средства да разполагат с документи, може и дерегистрирани!

„ВАИКАР“ ЕООД разполага и със специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона.

Фирмата е Вашият коректен партньор, който ще се отзове веднага на всяка точка в България, предлагайки ви качествено обслужване.

Зареди още

Новини

Актуализира се електронната информационна система на градския транспорт

Published

on

Електронната информационна система на градския транспорт в Габрово е в процес софтуерна актуализация.

До приключването ѝ е възможна неточна информация и временни сривове в системата, информираха от местната общинска администрация.

Всички автобусни линии на обществения транспорт се изпълняват съобразно утвърдените маршрутни разписания от Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

МВР отбелязва своя празник

Published

on

Днес, 5 юли, Министерството на вътрешните работи отбелязва 143 години от създаването си. Тържествената церемония за празника ще се проведе в София.

В столицата пред паметника на Незнайния войн ще бъде извършен водосвет на знамената и ще бъдат поднесени венци в чест на празника, както и пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

По-късно през деня в сградата на МВР ще се проведе церемония по награждаване на служители, постигнали високи професионални резултати, от ръководството на МВР.

Празникът на МВР се отбелязва от 28 февруари 1992 г, когато е взето решение от правителството. Избрана е датата 5 юли, когато има годишнина от издаването (1879 г.) на Указ 1 от княз Александър Първи, с който се създава Министерството на вътрешните работи на основание чл. 161 от Търновската конституция. Със същия указ е назначено първото правителство на Княжество България с министър-председател, министър на вътрешните дела и управляващ Министерството на народното просвещение Тодор Бурмов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица