Свържи се с нас

Новини

ВиК-Габрово ще инвестира близо 7 милиона лева през следващите 5 години

Published

on

Инвестиции на стойност 6 928 000 лева в публични активи предвижда „ВиК” ООД – Габрово за следващите 5 години за територията, на която оперира. Новината за медиите съобщи Евелина Пенкова, връзки с обществеността на ВиК – Габрово.

Новият Бизнес план за периода 2022 – 2026 г. беше одобрен от Комисията за енергийно и водно регулиране на заседание на 31 май т.г. За предходния период от 2017 до 2021 г. дружеството е инвестирало общо 5 287 000 лева.

Непопулярна, но наложителна мярка за нормалната работа на дружеството в условия на непрестанно растящи цени на ток, горива, строителни материали и минимална работна заплата, е увеличението на цената на водата.

С решение на КЕВР, считано от днес, 1 юни, е утвърдена нова цена на водоснабдителните и канализационните услуги без ДДС, както следва: доставяне на вода – 1,948 лв.; отвеждане на отпадъчни води – 0,184 лв.; пречистване на отпадъчни води за битови и приравнени към тях потребители – 0,698 лв. Комплексната цена, включваща доставяне, отвеждане и пречистване, с ДДС става 3,40 лв.

В следващия регулаторен период ВиК – Габрово ще продължи да подменя амортизираната мрежа на територията на общините Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново, за да се подобрява качеството на услугите, които предоставя на своите клиенти, уточняват още от дружеството.

Инвестиционната програма е съобразена с амортизацията на съоръженията и се съгласува с тази на съответната община. Заложените инвестиции за тази година са в размер на 1 281 000 лева.

За община Габрово е предвидена реконструкция на водопроводи на улиците: „Златна нива”, „Перущица”, „Иван Люцканов”, „Родопи”, „Рила”, „Бузлуджа”, „Бедек”, „Найден Геров”, „Люлякова градина”, „Иван Андрейчин”, „Никола Войновски”, „Малина”, на няколко улици в кварталите „Тончевци“ и „Негенци“, както и в селата Поповци, Кметовци, Гъбене, Лесичарка.

В община Дряново ще бъдат реконструирани водопроводи на улиците: „Васил Левски”, „Христо Ботев”, „Сава Йотов”, „Матей Преображенски”, „Трети март”, на селата Царева ливада, Керека и Ганчовец.

В Община Трявна е предвидена реконструкция на водопроводи на улиците: „Бенковска”, „Индустриална”, „Стара планина”, „П.Р.Славейков” и „Станков дол”.

В община Севлиево ще се реконструират водопроводи на улиците „Иван Преснаков”, „Никола Дабев”, „Сава Тошев”, „Света Троица”, „Гочо Москов” и в селата Крушево, Млечево, Кръвеник и Стоките.

Реконструкции на канализационна мрежа, сградни водопроводни отклонения, подмяна на приходни водомери, диспечеризация, подмяна на неработещи модули и части по съоръженията и ремонти са неизменна част от предстоящите инвестиции.

За следващите 4 години инвестициите ще са за по над 1 300 000 лева годишно. Със собствени средства „ВиК“ ООД – Габрово ще рехабилитира водопроводна мрежа с дължина от 20-22 км годишно.

Предвижда се намаляване на загубите на вода средно с по 1,1% на година, като общите загуби, отчетени за базовата 2020 г. – 58,40%, ще намалеят до 53,18%. Ще се повишава качеството на услугите, ще намаляват авариите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

New Coffee World в Габрово

Published

on

New Coffee World отвори врати в Габрово. Най-новата кафетерия от известната верига се намира в центъра на областния град, на ул. „Априловска“ 4, точно до двата моста.

В заведението можете да се насладите на прекрасно кафе в компанията на домашна бисквита или чудесно приготвени сандвич-кроасани, шоколади, различни видове италиански сладоледи, чудесни и различни чайове.

Освен, че можете да се потопите в света на кафето, в New Coffee World ще откриете още богат асортимент от висококачествени кафета: кафе на зърна, мляно кафе, кафе капсули, хартиени дози, инстантно кафе, кафемашини, аксесоари, уникални насипни и пакетирани чайове, които да обогатите с вкусни предложения и изкушения.

В приятната и комфортна обстановка, тук ще ви посрещне екип от професионалисти, отдаден на мисията да отговори на Вашите очаквания и предложи най-доброто за Вашето вкусово предпочитание.

Работното време на New Coffee World, през делничните дни от понеделник до петък, е от 08.30 – 18.30 часа, а в събота и неделя от 10.00 до 16.00 часа.

Заповядайте! New Coffee World ви очаква с топло кафе, комплименти, приятни изненади и много положителни емоции!

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово подари мартеници на социален дом

Published

on

Регионалният съвет на КНСБ – Габрово и тази година подари мартеници на хората от Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в града.

Областният координатор на КНСБ за Габрово Росица Йонкова зарадва всички потребители и служители на социалната услуга. В духа на традициите на Баба Марта, тя пожела най-вече здраве, късмет и повече поводи за усмивки.

Регионалният съвет и домът си сътрудничат от години. Освен, че служителите са членове на синдиката, домът е партнирал няколко пъти по проекти на КНСБ, а преди време синдикалисти от региона освежиха дворното пространство на социалната институция.

Синдикалистите са категорични, че и занапред ще продължат доброволческите инициативи в региона, защото е важно да не забравяме хората в неравностойно положение и защото понякога малките жестове носят истинската радост.

Зареди още

Новини

Румен Радев ще участва в тържествата на Шипка за 3 март

Published

on

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в тържественото отбелязване на Националния празник 3 март, съобщиха от прессекретариата.

В празничния 3 март, неделя, от 11.30 часа президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще отдаде почит пред паметта на българските опълченци и воини, загинали за свободата на България на връх Шипка.

Държавният глава ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 11.50 часа президентът ще произнесе слово.

От 18.30 часа на площад „Народно събрание“ ще се проведе тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово. В церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

По-късно президентът ще бъде домакин на традиционния официален прием по случай Националния празник 3 март в Централния военен клуб в София.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица