Свържи се с нас

Новини

„От практиката в Германия разбрах, че да си мил с хората е личен избор“

Published

on

От практика в Шкойдиц, Лайпциг – Германия се завърнаха петнадесет ученици от Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово. За натрупаните впечатленията от преживяното и наученото в интернационалния кампус на Виталис – партньор на габровската гимназия организация, разговаряхме със самите участници.

Днес ще ви срещнем с Велина Андреева, 10 „А“ клас, специалност „Икономика и мениджмънт“, като разговорът ни е свързан с това какво мотивира един млад човек да кандидатства по програма Еразъм за обмен в Германия.

Велина споделя, че приема обмена като предизвикателство, да говори чужд език, да е далеч от родителите и приятелите ѝ. „Бях попаднала в група, в която не познавам никого, а сега сме приятели и си изкарахме чудесно. Знаех, че ще се запозная с много хора и че ще предизвикам себе си да съм малко по-общителна.

Престоят ми беше чудесен. Всички бяха много мили, беше изключително красиво и чисто! Градовете, които посетихме бяха Дрезден и Лайпциг. Много красиви градове с много история. Ако имам възможност бих се върнала там пак“, разказва десетокласничката.

В България тя би искала да пренесе чистотата и отношението на хората. „Преди си мислех, че хората като не те познават е нормално да се държат малко по-отдръпнато, но престоят ми в Германия промени това. Всичко идва от гледната точка на човека. Да си мил с хората е личен избор. Всичко там е изключително чисто, няма фасове от цигари по земята или опаковки от храна. Бих искала така да е и тук, защото България е една много красива държава и съм сигурна, че ако е по-чисто ще е още по-красива“, добавя още за впечатленията от престоя си в Германия Велина.

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Новини

Преглеждаха безплатно деца за сколиоза в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

35 деца, на възраст от 5 до 17 години, преминаха безплатни прегледи за гръбначни изкривявания, организирани в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Подрастващите и техните родители бяха консултирани от кинезитерапевта Иванина Минкова, работещ в габровското лечебно заведение.

Това се случи в рамките на юни, който е обявен за месец на осведоменост за сколиозата.

Консултациите се осъществяваха след предварително записване, а всеки родител имаше възможността да провери физическото състояние на своето дете.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вземете добра оферта за стария ви автомобил и спечелете от него

Published

on

Имате излязло от употреба моторно превозно средство, което е без технически преглед, или притежавате катастрофирал автомобил, който не подлежи на ремонт? И не желаете да бъдете глобени, заради него, тъй като е паркиран на държавен или общински терен?

ВАИКАР“ ЕООД има правилното решение за Вас! Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359999009008, фирмата изкупува в Габрово, региона и всички части на страната всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти!

Освен това „ВАИКАР“ изкупува за възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили,  произведени преди 1990 година, и микробуси „Форд“, произведени 1987 година, от цялата страна.

Плащането става веднага и на най-добри цени! Телефон за контакти: +359890305005! Желателно е превозните средства да разполагат с документи, може и дерегистрирани!

„ВАИКАР“ ЕООД разполага и със специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона.

Фирмата е Вашият коректен партньор, който ще се отзове веднага на всяка точка в България, предлагайки ви качествено обслужване.

Зареди още

Новини

Актуализира се електронната информационна система на градския транспорт

Published

on

Електронната информационна система на градския транспорт в Габрово е в процес софтуерна актуализация.

До приключването ѝ е възможна неточна информация и временни сривове в системата, информираха от местната общинска администрация.

Всички автобусни линии на обществения транспорт се изпълняват съобразно утвърдените маршрутни разписания от Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица