Свържи се с нас

Любопитно

Специален щанд на площад „Възраждане“ в деня на Карнавала

Published

on

В карнавалния ден, на 21 май, от 10.00 до 20.00 часа, Община Габрово ще разположи собствен информационен щанд на площад „Възраждане“ в Габрово.

На него, освен с програмата за всички събития, ще можете да се сдобиете и с някои от тазгодишните супер готини карнавални подаръци.

Там ще намерите карнавални торбички, чашки, стикери и хитовите за сезона фланелки, с тазгодишната любопитна котка и логото „Кот доди, гат/д доди!“.

Ако искате да сте облечени в актуалните за карнавала цветове, непременно посетете информационния щанд на Община Габрово.

Бройките са ограничени и само онези, които проявят предвидливост и бързина ще се сдобият с така желаните карнавални атрибути, споделят от специалния щанд на Карнавала.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

„Празник на съседа“ с музика и състезания на Градище тази неделя

Published

on

Помните ли онзи „Празник на съседа“ на Градище, който отменихме заради дъжда? Със сигурност не ви е попречило да се съберете по съседски я на беседката пред блока, я у най- гостоприемния комшия, но времето вече е супер и трябва да си направим обещаното. Та заповядайте!

Неделя, 11 юни, на поляната на Градище ще направим празник за сплотените компании, за хората, от които винаги можеш да поискаш захар или яйце, на които можеш да оставиш детето за един час, за тези, които ще направят кекс и ще го разделят в три чинийки по етажите, с които нямате проблеми да съберете пари за нов покрив или асансьор, които садят цветя, за да е хубаво на всички и на които никога няма да се разсърдите, че в 22 часа местят мебели или пробиват над вас – защото и те не ви се разсърдиха миналата седмица.

Ей за тези прекрасни взаимоотношения е нашият ден! Разбира се, очакваме ви със съседите. Павилионът „Горски срещи“ е зареден с любимото на Вълчо и Лиса, и прекрасни ароматни пърленки, вкусна домашна лимонада а на сцената ще видим страхотни изпълнения.

Започваме в 11.00 часа с „Крадецът на праскови“, с изпълнители от ПТГ „Никола Василиади“. След младите театрални таланти е концертът на Юлиана Мур – поп и рок изпълнител. Усмихнати и отпочинали, след това ви оставяме в ръцете на водещата Елена Христова, която ще ви предизвика с игри по комшийски, като за най-добрите ще има награди от 2+2.

Към празника ще се присъединят и ловците от СЛРД „Чардафон“, които ще ни покажат преглед на паднали рога на благородни елени. За тези, които не са запознати – това не са рога от убити животни.

Елените сменят своята корона всяка година през февруари-март и тя бързо пораства отново – още по-величествена и разклонена. Новите рога растат с по един сантиметър на ден! А прегледът дава възможност да се види историята на елена и неговото развитие.

Събитието се организира от фондация „От Бг“ със съдействието на Магазини 2+2, с медийната подкрепа на Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“. Очакваме ви на Градище с цялата голяма, шумна и весела съседска компания!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Годишен концерт на Камерния хор на габровските момчета

Published

on

След натоварения с културни събития месец май, е време Ротари куб Габрово и Община Габрово да отправят покана към габровци за станалия вече традиция Годишен концерт на Камерен хор на габровските момчета.

Събитието ще се състои в понеделник, 12 юни, от 18.00 часа в Художествената галерия „Христо Цокев“.

Възроденият от Ротари клуб Габрово,преди точно десет години хор набира все повече привърженици и прави все повече концертни изяви. В този концерт ще прозвучат патриотични, класически и съвременни песни от български композитори – Емануил Манолов, Добри Христов, Добри Чинтулов, Юлия Ценова, Андрей Дреников и други.

Между тези изпълнения, ще има и изненади – солови изпълнения на гост изпълнители. Хорът, под диригентството на Румяна Гръблева и клавирния съпровод на Мирела Валявичавска, посвещава този концерт в памет на диригента Димитър Цонев – доайен на мъжкото хорово пеене в Габрово.

С този си концерт, хорът се включва и в благотворителната кауза на Ротари клуб Габрово, свързана с творческото и практическо развитие на децата от Габрово и региона. Входът за този концерт е безплатен, но ще има и кутия за дарения, чиято цел ще бъде разяснена в началото на събитието.

„Вярваме, че с тази си изява, децата ще закрият и една успешна за тях учебна година“, споделя Пламен Иларионов от Ротари клуб Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Стотици деца спортуваха и се забавляваха заедно в Трявна

Published

on

Спортни занимания, много забавления, смях и споделени положителни емоции. Стотици малки и пораснали деца, треньори и любители на активния начин на живот. Така изглеждаше стадион „Ангел Кънчев“ в Трявна по време на първия по рода си масов спортен празник в града, който се проведе в края на изминалия месец.

Инициативата бе организирана от Община Трявна с помощта на Сдружение „Промяната е в теб“ и спортни клубове СКЛА „ХАММЕР-ХВ-ТРЯВНА“; БК „Зограф“ Трявна; СК „Хикари“ Трявна; СК по Джудо „Трявна“; ФК „Трявна 1922“ и ТК „Българов“ – Трявна.

Под надслов „Спорт за всеки и за всички“ празникът обедини преподаватели и възпитаници на Основно училище „Проф. Пенчо Н. Райков“ – гр. Трявна, Средно училище „Петко Р. Славейков“ – гр. Трявна и Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“, както и представители на всички спортни клубове на територията на общината.

Спортните активности започнаха още в ранни зори на площад „Капитан дядо Никола“, откъдето всички участници стартираха с масов пешеходен преход по старинната улица на града и достигнаха до спортен комплекс „Ангел Кънчев“.

Празникът бе официално открит от кмета на община Трявна Силвия Кръстева, която поздрави децата за активността и желанието им да спортуват и да се забавляват заедно. „Искам да Ви пожелая да бъдете преди всичко здрави, да не забравяте колко е важно човек да спортува и да продължавате да бъдете добрия пример за всички нас. Нека този празник бъде начало на една успешна традиция с въздействащо послание и ползотворен резултат! Не спирайте да се забавлявате и да играете заедно!“,сподели по време на откриването кметът.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица