Свържи се с нас

Новини

Близо 80 возила пристигат за тазгодишния Трабант фест в Трявна

Published

on

За пета поредна година Трявна ще бъде домакин на едно от най-мащабните и зрелищни събития у нас – Трабант фест 2022! Сборът на соцвозилата се организира от Община Трявна съвместно с Национален клуб “Трабант” и ще се състои на 28 май, събота, на площада пред паметника на Петко Славейков в града.

Началото ще бъде поставено точно в 10.00 ч. с пристигане и паркиране на автомобилите, а официалния старт ще бъде даден час по-късно, в 11.00 ч., с приветствие от кмета на община Трявна Силвия Кръстева. Тази година възрожденският град ще събере близо 80 автомобила от близо и далеч, десетки собственици, съмишленици и привърженици на немската марка, както и десетки жители и гости на града.

Автопаркът от трабанти ще бъде разнообразен – от началото до края на производството на тази марка.

Сред най-старите немски возила ще бъде Трабант 600, произведен през далечната 1963 година, чийто горд собственик е бащата на поп-фолк певицата Преслава – Кольо Тончев от Добрич.

Контролът и редът от едно време ще бъде припомнен от патрулка “Жигули” и патрулка “Трабант”, които също ще присъстват на феста.

Забавленията и парада на соцвозилата продължава до 13.00 ч. на площада пред паметника на Петко Славейков, след което Силвия Кръстева ще връчи специалната награда “Купата на кмета” по негов избор на един от собствениците на трабантчетата.

Изложението ще завърши с фолклорно изпълнение на Танцов ансамбъл “Трявна” при НЧ “Пенчо Славейков 1871”, гр. Трявна и ще продължи с традиционната почетна обиколка по улиците на Трявна и Плачковци. За всички членове на Национален клуб “Трабант” по време на феста ще се проведе и годишното отчетно събрание.

ПРОГРАМА
28.05.2022 год. /събота/ 

10:00 ч. – 11:00 ч. – Пристигане и паркиране на автомобилите на площада пред паметника на Петко Славейков в гр. Трявна
11:00 ч. – Официално откриване на “Трабант фест” 2022 от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева
11:30 ч. – 13:00 ч. – Забавления и парад на соцвозилата
13:00 ч. – Награждаване на участниците и връчване на специалната награда от кмета на Община Трявна “Купата на кмета”
Със специалното участие на ТА “Трявна” при НЧ “Пенчо Славейков 1871”, гр. Трявна 
13:30 ч. – Почетна обиколка на гр. Трявна и гр. Плачковци

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Кирил Петков и Христо Иванов ще разговарят с граждани в Габрово

Published

on

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ слагат началото на европейска гора в Трявна.

Кирил Петков и Христо Иванов и кандидатите за народни представители на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще сложат началото на Европейска гора в Трявна. Лидерите на коалицията ще бъдат в Габровска област през целия ден в четвъртък, 23-и март.

В 10.30 часа те ще засядат 12 дървета в района на комплекс „Бръшляна“ в Трявна. Фиданките ще бъдат дарени на Туристическо дружество „Планинец“. Видовете на дърветата са специално подбрани, за да символизират градовете, които оглавяват класацията на най-добрите места за живеене в Европа.

По-късно Кирил Петков, Христо Иванов и кандидатите за народни представители от „ПП-ДБ“ ще разговарят с граждани в пешеходната зона на Трявна.

В 13.00 часа лидерите на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще са в Габрово и всеки може да разговаря с тях в центъра на града на ул.“Радецка“.

В 17.00 часа Кирил Петков ще се срещне с гражданите на Севлиево в залата на Парти зона „Кулинар“. Към разговора му с тях ще се присъединят Владислав Величков от „Правосъдие за всички“, водачът на листата на „ПП-ДБ“ в Габровска област Явор Божанков и представителят на Севлиево в листата Богомил Петков.

Цените на газа, водният проблем на Севлиево и проектът за завод за боклука във Върбовка са сред основните теми на срещата. Всички граждани на областта са поканени.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Продължаваме промяната“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Среща с Драгомир Стойнев в Габрово на 25 март

Published

on

Икономика, социална политика, мерки за излизане от кризата и подкрепата за българските предприемачи и инвеститори ще са част от темите на срещата-дискусия, която габровските социалисти организират на 25 март. В нея ще участва Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ в региона и министър на икономиката и енергетиката в периода 2013-2014 г.

Стойнев, който е едно от най-разпознаваемите лица на БСП и основен вносител на социалното и икономическото законодателство на левицата оглави листата в Габровско за изборите на 2 април 2023 г.

Срещата с него и с колегите му кандидати за народни представители ще се състои на 25 март от 10.00 ч в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово.

Ден преди това – на 24 март, Стойнев ще бъде на среща в Севлиево. Тя ще се състои в Народно читалище „Развитие 1870“ – Севлиево от 18.00 ч.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „БСП за България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „БСП за България“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Икономика

Фирма „Подемкран“ АД набира служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  1. Борвергист
  2. Фрезист
  3. Монтажник
  4. Оператори на ЦПУ машини
  5. Стругар универсален струг
  6. Сервизен техник
  7. Механик
  8. Складов работник ел. табла
  9. Заварчик

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: +359 888 866 032.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица