Свържи се с нас

Новини

Близо 80 возила пристигат за тазгодишния Трабант фест в Трявна

Published

on

За пета поредна година Трявна ще бъде домакин на едно от най-мащабните и зрелищни събития у нас – Трабант фест 2022! Сборът на соцвозилата се организира от Община Трявна съвместно с Национален клуб “Трабант” и ще се състои на 28 май, събота, на площада пред паметника на Петко Славейков в града.

Началото ще бъде поставено точно в 10.00 ч. с пристигане и паркиране на автомобилите, а официалния старт ще бъде даден час по-късно, в 11.00 ч., с приветствие от кмета на община Трявна Силвия Кръстева. Тази година възрожденският град ще събере близо 80 автомобила от близо и далеч, десетки собственици, съмишленици и привърженици на немската марка, както и десетки жители и гости на града.

Автопаркът от трабанти ще бъде разнообразен – от началото до края на производството на тази марка.

Сред най-старите немски возила ще бъде Трабант 600, произведен през далечната 1963 година, чийто горд собственик е бащата на поп-фолк певицата Преслава – Кольо Тончев от Добрич.

Контролът и редът от едно време ще бъде припомнен от патрулка “Жигули” и патрулка “Трабант”, които също ще присъстват на феста.

Забавленията и парада на соцвозилата продължава до 13.00 ч. на площада пред паметника на Петко Славейков, след което Силвия Кръстева ще връчи специалната награда “Купата на кмета” по негов избор на един от собствениците на трабантчетата.

Изложението ще завърши с фолклорно изпълнение на Танцов ансамбъл “Трявна” при НЧ “Пенчо Славейков 1871”, гр. Трявна и ще продължи с традиционната почетна обиколка по улиците на Трявна и Плачковци. За всички членове на Национален клуб “Трабант” по време на феста ще се проведе и годишното отчетно събрание.

ПРОГРАМА
28.05.2022 год. /събота/ 

10:00 ч. – 11:00 ч. – Пристигане и паркиране на автомобилите на площада пред паметника на Петко Славейков в гр. Трявна
11:00 ч. – Официално откриване на “Трабант фест” 2022 от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева
11:30 ч. – 13:00 ч. – Забавления и парад на соцвозилата
13:00 ч. – Награждаване на участниците и връчване на специалната награда от кмета на Община Трявна “Купата на кмета”
Със специалното участие на ТА “Трявна” при НЧ “Пенчо Славейков 1871”, гр. Трявна 
13:30 ч. – Почетна обиколка на гр. Трявна и гр. Плачковци

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Невиждано „природно явление“ в нощното небе на Карнавала в Габрово

Published

on

Невиждано по своите мащаби за България „природно явление“ предстои да завладее нощното небе над Габрово в очаквания с огромно нетърпение Карнавален ден, 21 май. То е уникално по своя характер и е свързано със звездите.

Феноменът, който ще може да се наблюдава с невъоръжено око от целия Балкански полуостров и още по-ясно от площад „Възраждане“ в събота, около 22.00 часа, е кулминацията, предшестваща музикалното участие на световните звезди C-Block, Culture Beat, C+C Music Factory и Funky Monkeys, които ще радват от откритата сцена габровци и гостите на града.

Самият Илон Мъск възнамерява да изпрати част от своите сателити, които да заснемат от космоса събитието над Габрово, което само по себе си говори за интереса, което то представлява и всички ще се насладят.

Зад впечатляващата шоу програма, която ще очарова и пренесе в друго измерение всеки, който я наблюдава, стои млад екип от доказали се професионалисти, които показват, че вече небето не е граница.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

На празник „С читалището в сърцето” отслужиха водосвет и раздадоха курбан за здраве

Published

on

На празник „С читалището в сърцето” беше отслужен водосвет и раздаден курбан за здраве. Тържеството на поляната пред параклис „Св. Йоан Кръстител” в селищно образувание „Хоталич” на 14 май организираха от Народно читалище „Развитие-1870”.

А поводът бе празник в чест на живота, дни след като в Читалището откриха обновения модерен салон и отбелязаха рожден ден навръх Деня на Светите равноапостоли Кирил и Методий. Молебена уважиха служители, художествени ръководители, преподаватели, самодейци и приятели на читалище „Развитие”.

Със заупокойна молитва присъстващите почетоха паметта на читалищни дейци, които загубиха живота си по време на пандемията. С водосвета и освещаването на курбана отец Цонко нарече здраве, благоденствие и успехи за всички работещи в Читалището и приели го в сърцето си.

А председателят Данаил Лалев обеща всяка година на това място да има такъв празник – с музика, песни, кръшни хора и наздравици от сърце и душа.

Автор: Десислава Димитрова – организатор при НЧ „Развитие-1870”
Снимки: Божидар Генков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Ученици от ПГТ „Пенчо Семов“ се завърнаха от практика в Германия

Published

on

От практика в Шкойдиц, Лайпциг – Германия се завърнаха петнадесет ученици от Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово. За натрупаните впечатленията от преживяното и наученото в интернационалния кампус на Виталис – партньор на габровската гимназия организация, разговаряхме със самите участници.

Ето както сподели Петя Христова, ученичка в 11 „А“ клас, специалност „Икономика и мениджмънт“.

– Кое бе най- ценното от престоя ви в Германия?
– Престоят ми в Германия  беше едно неповторимо изживяване. Запознах се с нов програмен продукт и научих много нови и актуални неща по икономика и мениджмънт. Въвеждахме данни, обработвахме ги. Работният ни език беше английски и сега мога много по-спокойно и уверено да общувам и работя с този език. Посетихме градовете Дрезден, Лайпциг и Хале. Бях изненадана от  инфраструктурата на тези градове. Те ме впечатлиха с красиви паркове, места за отдих и много информация за историческото им миналото и културните забележителности. Докоснах се и до прекрасната  катедрална музика, специфичната немска кухня и бит, така усъвършенствах и познанията си по немския език. Това е стимул да подобрявам в бъдеще непрекъснато и професионалната си подготовка.“

– С какво ще бъдем запомнени в Германия?
– В Германия ще бъдем запомнени с добрата си професионална подготовка и желанието ни да научим новости по мениджмънт и маркетинг, стремеж за опознаване на немската култура, история и постижения. Опитахме се да пренесем и частица от българската традиция, кухня и бит, и национално чувство за хумор, да бъдем запомнени с това от полските, македонски и кипърски ученици.

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица