Свържи се с нас

Новини

Силвия Кръстева закри футболния турнир „Tryavna CUP“ 2022

Published

on

През изминалата седмица в Трявна се проведе един от най-мащабните и зрелищни международни детски футболни турнири “Tryavna Cup” 2022, който събра на едно място изгряващи звезди от големи клубове в страната, като “ЦСКА” (София), “Славия” (София), “Берое” (Стара Загора), “Ботев” (Пловдив), “Етър” (Велико Търново) и др.

Спортното събитие се организира за шеста поредна година в града на Петко и Пенчо Славейкови и е включено в календара на Българския футболен съюз. Своите сили на стадион “Ангел Кънчев” първо премериха най-малките футболни надежди, родени през 2009/2010, шампиони, при които станаха съответно отборите на Ботев (Пловдив) и Славия (София).

Вторият заключителен етап събра децата, родени през 2011/2012/2013 год., които също бяха приветствани и наградени от кмета на Община Трявна. “Истинско удоволствие е да видя толкова деца и толкова родители да се забавляват на поредното издание на Международния футболен турнир “Tryavna Cup”, който г-н Станчев организира при нас.

„Искам да благодаря на всички Вас и да Ви кажа, че винаги сте добре дошли в Трявна! Пожелавам Ви още много бъдещи успехи и достигане на висотите в професионалния футбол! Бъдете здрави и догодина Ви очакваме още по-мотивирани и още по-надградили и развили своите умения!”, поздрави отборите Силвия Кръстева.

Благодарности за любезното домакинство и съдействие в лицето на Община Трявна отправиха г-н Илко Станчев – управител на ДФК “Делфините” и главен организатор на турнира, както и г-н Георги Мирчев – председател на Зонален съвет на БФС, Варна. Двамата пожелаха на децата да бъдат здрави, устремени и да не се отказват по пътя до постигане на своите цели. Официалните лица връчиха първо заслужените купи, медали и статуетки на най-добрите отбори при набор 2013 год.

Индивидуалните награди грабнаха Димитър Ненов (ДФК “Делфините” Варна), който бе избран за най-добър вратар сред своите връстници и Александър Славов (“Звездичка”, Бургас), който бе отличен с приза най-добър защитник.

На шесто място в генералното класиране се нареди отбора на “Олимпия” (София), на пето място “Възраждане” (Варна), четвърто място зае отбора на “Звездичка” (Бургас), а на трето се класира ДФК “Делфините” (Варна). След равен резултат от 1:1 и изключителна драма при решаващите дузпи, отборът на “Болярчета” (Велико Търново) надделя с крайното 5:4 и остави отбора на Славия (София) на второ място, с което си завоюва и шампионското място на турнира.

На осмо място при набор 2012 се нареди отбора на Несебър. Седмо и шесто място си разделиха “Берое” (Стара Загора) и ЦСКА 2 (София).

На пето място остана “Ботев” (Пловдив), а на четвърто “Олимпия” (София). В челната тройка се наредиха “Звездичка” (Бургас), които заеха призовото трето място, Берое 1 (Стара Загора) на второ място, а шампионското първо място оглави отбора на ЦСКА 1 (София).

При тях отидоха и две от четирите индивидуални награди при този набор – Милен Димитров бе избран за най-добър вратар, а Калин Търов за голмайстор на турнира. Заедно с кмета на Община Трявна победителите вдигнаха спечелената купа и отпразнуваха сладката победа.

С категорична победа от 5:1, армейците грабнаха шампионската титла и при най-големите футболни звезди в тазгодишното издание на “Tryavna Cup” 2022. Втори останаха “Етър” (Велико Търново), а трети “Звездичка” (Бургас), които победиха след дузпи “Олимпия” (София). Пети в класирането се нареди отбора на Спартак Варна 2, шесто и седмо място заеха съответно Несебър и Спартак Варна 1. Последни при Футбол 9, тази година, останаха “Янтра” (Габрово).

Индивидуалните награди бяха връчени от кмета г-жа Силвия Кръстева, главният организатор на турнира г-н Илко Станчев и председателя на Зоналния съвет на БФС във Варна г-н Георги Мирчев на Даниел Вечерников (“Звездичка” Бургас) за най-добър вратар, Матей Капитански (“ЦСКА” София) за най-добър защитник, Явор Славчев (“Олимпия” София) и Георги Тодоров (“ЦСКА” София) за най-полезен състезател, с което официално шестия Международен турнир за деца “Tryavna Cup” 2022 бе закрит.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица