Свържи се с нас

Новини

Детска градина в Севлиево ще бъде реконструирана с пари от Световната банка

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Дългоочакваната реконструкция на най-старата детска градина в Севлиево е на път да се реализира. Това стана възможно благодарение на спечеления от Община Севлиево „Проект за социално включване” към Министерството на труда и социалната политика. Проектната разработка включва още изграждане на център, предоставящ социални, здравни и образователни услуги за деца от 0 до 7 години и техните родители, принадлежащи към уязвими социални групи. Сумата от 815 686 лв. е осигурена от Световната банка като 513 536 лв. от тях са предназначени за строителни дейности, а останалите 302 150 лв. за предвидените услуги.

Още 93 000 лв. са осигурени от Общината за изготвяне на идеен и работен проект, авторски и строителен надзор, за ново обзавеждане и оборудване. В началото на следващата седмица ще бъде сключен договор с фирма „МБ -2001” ООД София, която ще изпълни строителните и ремонтните дейности. На срещи с родителите на децата, които в момента посещават детското заведение, зам.-кметът Ценка Йонкова и директорът на дирекция „Икономически, хуманитарни и социални дейности” инж.Красимира Йорданова разясниха каква е създадената от Общинската администрация организация за настаняването на децата в други детски заведения до приключване на ремонта.

Групата на 3 и 4-годишните малчугани ще бъде настанена в сградата на ОДЗ „Пролет 2”, а групите на 5 и 6 – годишните деца ще са в сградата на Детски комплекс „Йовко Йовков”, която е бивша детска градина. В момента се извършва освежаване на помещенията и преместване на обзавеждането. Предвижда се от началото на следващата седмица децата, учителките и помощния персонал да са вече в новите помещения като няма да има прекъсване на учебно-възпитателния процес. Храната ще се приготвя в ЦДГ „Радост 1 ” и ще се доставя по места. Разбиране и подкрепа показаха родителите предвид факта, че децата им ще се завърнат в напълно обновена детска градина.

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Спипаха таксиджия, „бръмчал“ нелегално

Published

on

Преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс е образувана срещу 54-годишен мъж от Плачковци, установен да осъществява нерегламентиран таксиметров превоз.

Случаят бил разкрит вчера, 13 август, около 09.40 часа по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с осъществяване на нерегламентиран таксиметров превоз на пътници, осъществена от служители на тревненската полиция и на РД „Автомобилна администрация“ – Плевен.

„Шано – таксиджията“ бил спрян от органите на реда на ул.“Асеневци“ в Трявна. При извършената от служителите на Закона проверка, било установено че водачът осъществявал нерегламентиран таксиметров превоз на трима пътници – две лица от Трявна и един жител на село Градец.

Във връзка със случая е образувана преписка по чл. 324, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

16-годишен загина след инцидент с АТВ край Буря

Published

on

16-годишен момче загуби живота при нелеп инцидент с АТВ край севлиевското село Буря. Трагедията е станала вчера сутринта, 13 август, около 08.25 часа.

Тогава чрез спешния телефон 112 в дежурната част на севлиевската полиция постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадали, в близост до село Буря.

По първоначални данни, на десен завой, водач на АТВ изгубил контрол над управляваното от него моторно превозно средство, напуснал пътното платно и пропадал в дере, протичащо в ляво по посоката му на движение.

В следствие на травмите, получени при инцидента, починал 16-годишен жител на село Грънчарово, община Дулово. С наранявания, без опасност за живота, е 16-годишен младеж от София.

На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „в“ от Наказателния кодекс.

Разследването на механизма и причините за възникване на пътния инцидент се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

„С усмивка на училище“

Published

on

„С усмивка на училище“. Това е мотото на кампанията на БЧК – Габрово и БМЧК – Габрово, която се провежда за шеста поредна година. Чрез нея отново ще се опита да бъдат сбъднати мечтите на много деца в неравностойно положение, като им бъдат осигурени нужните помагала и тетрадки, за да могат да се чувстват не по-различни от всички останали.

„В същото време вярваме, че акцията ни е начин самите ние да дадем пример на нашите деца, за това що е то съпричастност и отговорност. Да ги научим, че разделното събиране може да е приятно и да носи удовлетворение. Да! Разделно събиране… това е в основата на акцията ни.

Пунктът за вторични суровини в квартал Борово ни подкрепи в това начинание. Всеки, който иска да се включи и да помогне, може да го направи, като занесе на ул. „Никола Войновски“28 събраните отпадъци: хартия, списания, тетрадки, брошури и т.н – велпапе, кашони, кутии и всякакви картонени опаковки – полиетилен (найлон, стреч ), пластмасови бутилки, капачки, бидони и други.

Можете да сторите това всеки ден от понеделник до събота. Единственото, което се иска от вас е да отидете до пункта, да оставите събраните вторичните суровини и да кажете, че са в полза на акцията на БЧК.

Собственикът пое ангажимента да приема и записва предадените количества, и в края на акцията (10 септември), да обяви и заплати всичко събрано“, споделят от БЧК – Габрово.

В инициатива вече се включиха активно родители на деца от няколко детски градини в Габрово.

„Надяваме се искрено, че начинанието ни ще ви допадне и ще ни подкрепите!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица