Свържи се с нас

Икономика

BILLA посреща най-цветното издание на Фермерския пазар „ОТ БГ“

Published

on

С наближаването на два прекрасни пролетни празника – Лазаровден и Цветница, магазинът на BILLA България в Габрово, разположен на ул. „Орловска“ № 119, в близост до спортна зала „Орловец“, ще посрещне специалното издание на фермерския пазар „ОТ БГ“.

На 9 април, от 10.00 до 17.00 часа на паркинга на търговския обект, родни фермери, занаятчии и български творци ще зарадват посетителите с автентичните рецепти, формиращи от векове българския вкус и празнични изделия от родни производители и занаятчии. Един от всички посетители на фермерския пазар ще има възможност да спечели награда от традиционната томбола – подбрани занаятчийски продукти.

„Щастливи сме, че BILLA България отново ще бъде домакин на таланта на земеделци, майстори и занаятчии – няколко седмици преди най-светлите християнски дни в календара и да предложим на потребителите качество и вкус, които вече познават и се доверяват. Превръщаме фермерския пазар „ОТ БГ“ в традиция, която клиентите ни и гражданите на Габрово очакват всеки месец“, сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.  

Празничното събитие ще подхрани пролетния дух на малки и големи посетители. За тях ще бъде подготвена цветна творилница. Специално за тематичните празници, организаторите са поканили производители на цветя и семена, които ще се погрижат всеки гост да открие нещо красиво за своя дом.

Производители от региона на Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора и Казанлък, ще предложат на гостите на събитието храни и напитки, с органичен произход, био храни, зърнени култури, масла, млечни и месни продукти, захарни изделия, вина, оцет, мед и прополис и още много предложения, съхраняващи народните традиции.

Към щандовете на фермерите и селскостопанските производители, гостите ще открият богата гама от дървени предмети и аксесоари за дома, ръчно изработена и декорирана керамика и стъкло, които да допълнят домашната посуда, както и натурална козметика с екологично чист произход. Изложителите ще зарадват най-малките с красиви плетени играчки, в разнообразни цветове.

На щанд „ОТ БГ“ ще намерите и дарителска кутия, подкрепяща инициативата „Великден за всеки“, шарена работилница и още куп изненади.

Легендата гласи, че имало едно време чудно място в Габрово, което събирало труда на фермери, земеделци и занаятчии – пазарът на улица „Орловска“ 119. Той се сбъдвал всяка втора събота сутрин от месеца и продължавал до ранния следобед. На него хората предлагали плодовете на труда си. Тези, засадени в градините им, извадени от кошерите им, дошли от животните им или направени от ръцете им.

Там имало месни и млечни продукти, мед и сладки изделия, хляб, вино и вкусна лютеничка, които хората купували и носели на трапезата си. Красиви плетки, интересни бродерии, пъстри картини и изкусна дърворезба пък радвали душата на новите си притежатели. Но чакайте… Фермерският пазар не е само приказка върху белия лист. Той е абсолютно реално вълшебство, което ежемесечно се случва в град Габрово!

Традиционният фермерски пазар се организира от Рекламна агенция „Елмазови“, в партньорство с търговска верига BILLA, с медийната подкрепа на Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ и електронния портал vcentara.com.

Икономика

Есента идва във Фермерски пазар „От БГ“

Published

on

Прекрасна е есента с жълто-червените си багри и кестените – толкова лъскави и примамливи, че не можеш да ги подминеш, когато се търкулнат в краката ти. Така, с пълни джобове с кестени, ви каним да наминете и през фермерския пазар, който ще се проведе на 8 октомври.

Мястото по традиция е паркингът на магазин BILLA, до Спортната зала. Ще сме там от 10.00 часа до ранния следобед и ще ви срещнем както с добре познатите марки, които с нетърпение чакаме всяка втора седмица на месеца, така и с нови производители, които ще дойдат специално за събитието.

Отново ще има мляко и млечни продукти с най-разнообразен вкус – класически сирена и гурме решения с манатарки или сушени домати, отлежали или пресни. Ще има вкусни суджуци и салами, които чудесно ще стоят на платото до тях и прекрасно ще си партнират с плодовете, набрани точно преди фермерския пазар – грозде и круши. Или със сушените плодове.

Ще има мед и пчелни продукти – и за дома, и за здравето, и за красотата.

Нещо ново е караваната с вкусни сладкиши, приготвени с истински продукти, без консерванти и заместители. Не я подминавайте, защото предлага незаменима наслада за небцето. Очакваме и производител на сини сливи, който ще предложи пресни и сушени плодове.

Ще намерите и козметика, събрала вековното знание за билките и тяхната сила да поддържат младостта, здравето и красотата.

Заповядайте на 8 октомври, за едно по-различно преживяване от пазаруването, а ако искате да знаете подробности за нашите производители и продукти, последвайте страницата Фермерски пазар „От БГ“ във фейсбук на адрес https://www.facebook.com/profile.php?id=100057294106204.

Събитието се организира от рекламна агенция „Елмазови“, партньор е търговска верига BILLA, която има специално отношение към българските производители, а в популяризирането му, зад хубавите български продукти застават Новинарски портал „Габрово Нюз“ и Портал Vcentara.com

И този път можете да спечелите торба за многократна употреба, пълна с продукти от фермерския пазар. При всяка покупка ще получите талон с номерче. Напишете името и телефона си на него и го пуснете в специалната кутия за томболата. Но дори и късметът да не ви се усмихне, ще ви подарим вкусни рецепти с кестени за здравето и трапезата. 

Очакваме ви на 8 октомври, събота, на паркинга на магазин BILLA, до Спортната зала! Събитието се организира в партньорство с търговска верига BILLA.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Икономика

Над 630 000 лв просрочени задължения са постъпили в НАП – Габрово

Published

on

Публичните изпълнители от офиса на НАП Габрово събраха над 630 000 лева просрочени задължения за първите седем месеца на годината. Почти 110 000 лв от задълженията са внесени след наложен запор, а малко над 520 000 лв са платени доброволно.

С цел повишаване на събираемостта на публичните задължения на лица – изпълнители по договори възложени от разпоредители с бюджетни средства и по проекти по оперативни програми от Европейски фондове, Националната агенция за приходите получава обмен на информация чрез автоматизирана информационна система „РМС Плащания“ за предстоящи плащания.

Системата изисква преди всяко плащане от държавен или общински орган към изпълнител на обществена поръчка или друг получател на обществени ресурси, да се провери дали дружеството има неплатени данъци, осигуровки или други публични задължения.

Ако бъдат установени такива, публичните изпълнители на НАП могат да използват цялата или част от сумата на обществения ресурс, за да бъдат погасени дълговете на задължените лица към бюджета.

При уведомяване на приходната администрация и в случаи на непогасени публични задължения, Агенцията налага своевременно обезпечителни мерки, с приоритет върху вземанията по съответните сключени договори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица