Свържи се с нас

Икономика

7 причини цените на имоти в Габрово и региона да растат според Реалистимо

Published

on

Имотният пазар в Габрово генерира все по-голям интерес. Жилищните имоти в града, както и къщи в селата около Габрово отчитат повишен интерес от купувачи.

Анализаторите от Реалистимо – сайта за недвижими имоти в Габрово, забелязват сериозен растеж на имотните сделки в града. Особен интерес има към жилищни имоти – апартаменти и къщи. Регионът в селата около Габрово също привличат купувачи.

Много собственици на имоти се възползват от повишения интерес на по-високи цени на недвижими имоти и решават да продадат именно сега техния наследствен или втори апартамент, или къща.

В Реалистимо всеки може за минути безплатно да публикува имот за продажба или за отдаване под наем на желаната от тях цена.

Но защо интересът за имоти в Габрово е толкова голям?

Причините са разностранни.

На първо място трябва да се отбележи, че Габрово се намира в географския център на България, което е стратегическа локация, като се има предвид, че е отдалечен на почти равни отстояния от всички дестинации в страната. Относителната близост до столицата също не е без значение. През този стратегически град минава и един от т.нар. паневропейски коридори, който свързва Северозападна и Югоизточна Европа.

Ако в миналото Габрово е бил известен като един от най-индустриализираните градове в България и дори е носел прозвището „Българският Манчестър“, то днес известният град придобива ново икономическо значение, свързано с възхода на ИТ индустрията. Габрово има всички данни да се превърне в ИТ клъстер, все повече компании от сектора започват да се установяват тук. В момента се строи софтуерен комплекс край Янтра на голяма компания от бранша и той ще е готов в краткосрочно бъдеще.

От друга страна много компютърни специалисти работят дистанционно за компании в България и света, и търсят спокойно и безопасно място за създаване на семейство.

Чуждестранни компании също имат интерес в района, защото Техническият университет в Габрово може да им предложи обучение на необходимите кадри.

Разбира се, всичко това има значение и за имотите в района. Софтуерният бизнес привлича основно млади хора, които нямат нищо против да живеят в красив, малък и спокоен град, ако могат да намерят добра реализация в него.

Красивата старопланинска природа и подходящият умерен климат също са сред предпочитаните условия за екосъобразен живот в чиста среда. Те са предпоставка и за развитието на туризма, за което помагат и важни туристически обекти в близост – комплекс „Етър“, Соколският манастир, Боженци и др.

Градът има богат културен календар всяка година от март до септември, включително, което също привлича посетители от цяла България, както и от други страни. Сред тях са честванията на Шипка, Международното биенале на хумора и сатирата, Международният панаир на народните занаяти.

Имайки предвид всичко това се забелязва интерес и от чужденци, търсещи да закупят къща с двор. Кризата в Украйна допълнително повишава интереса за имоти в България, като вече над сто хиляди души са се преместили в България само за месец след започване на войната.

Според Националния Статистически институт, инфлацията за последните две години е невероятните 14%. Това означава, че за този период стойността на имота ви най-вероятно се е повишила с поне 14%, ако изолираме само този фактор.

Целият този микс от възможности за бизнес, култура и отдих прави имотите в Габрово интересна инвестиция през 2022 година.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица