Свържи се с нас

Новини

Ритуалната зала на централните гробища в Габрово затваря за ремонт

Published

on

От 1 април Ритуалната зала в Централния гробищен парк на Габрово преустановява работа за планиран ремонт. Новината съобщиха от Община Габрово. Реконструкцията се налага поради цялостното лошо състояние на сградата, което не отговаря на съвременните нужди и изисквания за такъв тип съоръжение в областен град.

В сегашния си вид залата е с остаряла и компрометирана конструкция, ниският таван не съответства на съвременните изисквания за осветеност, липсва вентилационна и климатична инсталация, а съществуващите камери са непригодни за употреба, тъй като не разполагат с необходимите изолационни, климатични и хигиенични параметри.

Сградата не отговаря и на изискванията за достъпна среда, като до нея няма възможност да се достигне от хора с увреждания, поради липсата на рампа и невъзможността за преодоляване на съществуващите стъпала.

Изисквания за енергийна ефективност също не са налице – липсва каквато и да е топлоизолация, а старата метална дограма е от еднослойно обикновено стъкло. Сградата не предоставя достатъчно покрита част на входа, където при неблагоприятни атмосферни условия гражданите изчакващи да започне ритуала могат да застанат.

Цялостната реконструкция на Ритуалната зала към гробищния парк ще включва изграждането на изцяло нова стоманобетонова конструкция, излизаща с по 25 см извън съществуващите контури и основи на сградата, нов покрив, дограма, отводняване, нови отоплителни, вентилационни и осветителни инсталации, както и достъпност на средата.

Предвижда се ремонтът да приключи в края на лятото.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

3 октомври ще бъде неучебен ден за някои училища в област Габрово

Published

on

3 октомври (понеделник) е определен за неучебен ден за всички ученици от училищата на територията на страната, в които има изборни секции, разкрити по реда и условията на Изборния кодекс.

Това се казва в заповед на министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов, подписана в началото на седмицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Деляна Иванова: Гласувах за по-доброто бъдеще на област Габрово и България!

Published

on

„Днес гласувах по-доброто бъдеще на област Габрово и на България. Бъдеще, което може да даде възможност на хората тук да бъдат успешни, проспериращи, благоденстващи“, каза Деляна Иванова, водач на листа на Има такъв народ за район Габрово.

Бившият заместник – регионален министър подчерта, че е дала своя глас за единство, стабилност и устойчивост на управлението, което да доведе до справяне с кризите и бедността.

„Само последователност, толерантност, предвидимост и дългосрочна стратегия могат да осигурят развитие и просперитет“, допълни тя.

За директна връзка с Деляна Иванова и поставяне на вашите въпроси и сигнали пишете на d.ivanova.gabrovo@gmail.com.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица