Свържи се с нас

Новини

Отлично представяне за плувците на „Викинг“

Published

on

На закрития 25-метров плувен басейн към комплекс „Младост” в Пловдив се проведе Седмият турнир по плуване „Пловдив“, организиран от плувен клуб Спринт и Община Пловдив. В надпреварата се включиха общо 446 състезатели – 269 момчета и 177 момичета, от 41 плувни клуба в страната.

СК „Викинг 2008 – Севлиево“ бе представен достойно от 15 състезатели. Плувците бяха разпределени в пет възрастови групи. Най-силно бе представянето в група С (род. 2009 – 2010 година).

За отбора на „Викинг 2008“ стартираха Ивайла Йонкова, Яна Петкова, Виктория Иванова и Магдалена Войнова при момичетата, а Момчил Баев и Любомир Банков при момчетата. Със стабилно плуване, в дисциплините 100 и 200 м гръб, Ивайла се доближи до най-добрите си лични постижения и заслужено спечели съответно бронзов и сребърен медал. Още 2 класирания на 4-то място, в дисциплините 50 м гръб и 100 м съчетано, затвърдиха отличното представяне на състезателката.

Отново много силно представяне на габровката Яна Петкова (род.2010 г.). С най-добри лични постижения в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай, тя успешно се справи с конкуренцията на по-големите плувкини от групата и заслужено спечели сребърно и бронзово отличие. Отличното ѝ представяне бе затвърдено от още 2 най-добри лични постижения, в дисциплините 200 м съчетано и 200 м свободен стил и класиране на 5-то и 6-то място в група С.

Много добро бе представянето и на останалите две състезателки от тази група Виктория Иванова и Магдалена Войнова (род.2010 г.). Двете плувкини успяха да покрият на 200 м свободен стил Entry норматива за участие в предстоящото ДЛОП на 3-5 ноември в Бургас. Виктория плува най-добре в дисциплината 100 м бруст, в която се класира на 9-то място, а Магдалена Войнова достигна до 17-то място в старта си на 100 м св. стил.

Много силно участие на Момчил Баев ( род. 2010 г.), който подобри най-добрите си лични постижения във всички свои стартове на 50, 100 и 200 м бруст. Момчил бе съвсем близо до излизане на почетната стълбичка и заслужено се класира на 4-то място в дисциплините.

Дебютантът в състезание от такъв ранг Любомир Банков плува успешно в дисциплините 50 и 100 м св. стил , като се класира съответно на 53-то и 35- то място. Отлични стартове в група В ( род. 2007 – 2008 г.) на Лилия Криндова и Теодора Христова ( родени 2008 г.). Отлично плуване на Лили която направи 3 престижни класирания на 5-то място в конкуренцията на по-големите състезателки в групата на 50 и 100 м св. стил и на 100 м бътерфлай. Най-добър резултат за набор 2008 и най-добро лично постижение на 100 м св. стил.

Отличен и за Теодора Христова с най-добри лични постижения в дисциплините 200, 50 и 100 м св. стил и класиране съответно на 5-то, 6-то и 9 – то място.

В група В ( род. 2011 – 2012 г.) севлиевският клуб бе представен от 7 състезатели. При момчетата стартираха Йоан Иванчев, Християн Митев, Мартин Ангелов, Денис Христов и Ивайло Томов, а при момичетата Никол Иванова и Хелена Йонкова.

Йоан Иванчев се класира на 10-то място в дисциплината 100 м съчетано плуване, с най-добър резултат за набор 2012 г. Никол Иванова регистрира най-добър резултат в дисциплината 50 м бътерфлай, класира се на 12-то място и даде най-добър резултат за набор 2012 г. , а съотборничката ѝ Хелена Йонкова се класира на 16-то място, в дисциплината 100 м съчетано плуване.

В старта на 50 м св. стил Християн Митев, Мартин Ангелов, Денис Христов и Ивайло Томов се класираха съответно на 27-мо, 36-то, 42-ро и 44-то място.

Този уикенд, 20 и 21 ноември, отборът на СК „ Викинг 2008 – Севлиево“ ще вземе участие в първия турнир по плуване „Щастливи делфини“ в София.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Използвайте по предназначение контейнера за дървесни отпадъци

Published

on

Община Трявна призовава всички граждани да използват контейнера за дървесни отпадъци в града по предназначение и в него да не бъдат изхвърляни друг вид отпадъци!

Апелът се отправя след като при последното извозване на металния съд в него са забелязани изхвърлени битови отпадъци като смачкани кашони и картони, полиетиленови торбички с пластмасови бутилки и друг вид едрогабаритни отпадъци.

Припомняме, че контейнерът бе доставен в Трявна през месец март тази година след сключено споразумение между Община Трявна и “Кроношпан България” ЕООД – преработвател на дървесина с изградени модерни съоръжения за рециклиране на дървесни отпадъци и услугата се ползва от всички наши граждани напълно безплатно за срок от 3 години.

Големият син съд е разположен до ул. “Белчо Белчев” и е с вместимост 38 куб. м. като основната цел е в него да бъдат изхвърляни само клони, стари и негодни за употреба дървени материали като шкафове, маси и пр., които в последствие се преработват и така отпадъчната дървесина отново се използва за производството на плочи (плоскости) от дървесни частици.

Извозването на дървените отпадъци веднъж седмично до предприятието във Велико Търново е в помощ и на Община Трявна, тъй като до март тази година местната власт извозваше този вид отпадъци до Регионалното депо за неопасни отпадъци в Габрово и заплащаше за тяхното транспортиране до там.

Не на последно място, с предоставения метален контейнер се подобрява качеството на екологичната среда в Община Трявна и този вид отпадък успява да се рециклира, затова апелираме да не се злоупотребява с изхвърлянето на друг вид отпадъци в него!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово остава в тъмночервената зона

Published

on

Само 7 области в страната, сред които Габрово, остават в тъмночервената зона по показател 14-дневна заболяемост на 100 хил. души население. Другите области са Враца, Монтана, Перник, Русе, Софийска област и София–град. В жълтата зона, със заболяемост до 250 на 100 хил. души население, освен област Кърджали вече е и област Силистра.

Това става ясно от актуалната карта на 14-дневната заболеваемост, изготвена от Националния център по заразни и паразитни болести към 28 ноември т.г. 

В червената зона, където 14-дневната заболяемост е от 250 до 500 на 100 хил. души, към днешна дата се намират областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Спада и заетостта на болничните легла за пациенти с COVID-19. Към 5 декември 2021 г. 38% са свободните легла. 38,6% са свободните легла за консервативно лечение на пациенти с коронавирусната инфекция, а от интензивните легла в страната свободни са 32,3%.

Сто седемдесет и два са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 в област Габрово, а деветнадесет души са загубили битката за живота си с вируса през последните седем дни.

Данните, които обхващат периода от 30 ноември до 5 декември, включително, стават ясни от информация на Регионалната здравна инспекция в Габрово относно разпространението на вирусната инфекция.

През изминалите седем дни общо 37 пациенти са били хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 135 са били на домашно лечение.

По отношение на разпределението по новите 254 заразени с КОВИД – 19 в четирите общини на област Габрово, от информация на РЗИ става ясно още, че най-много са установените в Габрово, общо 100 души. Петдесет и две са положителните проби в Севлиево, по десет са тези в Дряново и Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Реконструирана е част от пътната мрежа по селата в Тревненско

Published

on

Реконструкцията на част от общинската пътна мрежа в малките населени места на територията на Община Трявна бе извършена от консорциумът ДЗЗД “Зимно поддържане – Трявна”, в състава на който влизат три фирми, отговарящи за превантивното поддържане и съответно доброто експлоатационно състояние на цялостната общинска пътна мрежа в региона.

Така, за последния един месец, служители на консорциума с необходимата специализирана техника и ресурс извършиха поддръжка на различни проблемни участъци от Общинската пътна мрежа, част от които – с. Драгневци, кв. Стояновци, с. Тодореците, с. Недялковци, с. Престой, с. Енчовци и в кв. Късовци, и кв. Ствоевци в кметство Плачковци, които създаваха неудобство на местното население при придвижването им към останалите населени места.

В т. нар. “Дясна махала” на село Драгневци е положен нов линеен отводнител, който ще допринесе за по-лесното и ефективно оттичане на водите при последващи обилни валежи и е прокопана нова отводнителна канавка, извършен е и ремонт с полагане на нова асфалтова настилка върху компрометиран участък от пътя.

Поставени са също нови еластични предпазни огради/мантинела/ в селата Тодореците, Стояновци и по стария път към с. Престой. Общата дължина на поставените предпазни съоръжения е 192 м.

Участъци, с компрометирана асфалтова настилка по пътя към кв. Късовци и селата Стоевци, Енчевци и Престой, са запълнени с топла асфалто-бетонна смес.

Община Трявна и ДЗЗД “Зимно поддържане – Трявна” продължават с планираните превантивни дейности и цялостната поддръжка на общинската пътна мрежа през следващите зимни месеци.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица