Свържи се с нас

Новини

Възобновяват приемния ден на кмета Силвия Кръстева

Published

on

След кратко прекъсване и предвид продължаващата противоепидемична обстановка в страната от КОВИД-19, и ограничението за провеждане на срещи на живо, местното ръководство реши да възобнови инициативата „Виртуален приемен ден на кмета на Община Трявна”.

От днес, 19 ноември, до 17.00 ч. на 23 ноември (вторник) може да задавате своите въпроси по всички теми, които Ви вълнуват, свързани с дейността на Община Трявна под публикацията, която ще бъде споделена на двете официални фейсбук страници – “Община Трявна” и “Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна”.

Отговорите ще бъдат дадени от Силвия Кръстева на 24 ноември в 18:00 ч., отново на двете официални фейсбук страници на Община Трявна.

В случай, че не желаете да получите публично отговор на въпросите, които задавате, можете да ги отправите и като лично съобщение на посочените страници, където съответно ще получите отговор от страна на местната управа.

Инициативата “Виртуален приемен ден на кмета на Община Трявна” е още един начин да се докаже, че връзката между местно ръководство и граждани е най-важна, и да покаже, че въпреки извънредната епидемична обстановка, запитванията и желанията на хората са сред водещите за едно успешно и стабилно управление.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица