Свържи се с нас

Новини

Румен Радев: Само обединени, ще укрепим държавността и ще върнем справедливостта

Published

on

„За нас е чест да закрием кампанията си именно в Русе – град с традиции, солидарен облик и своя атмосфера, в който преди доста години гражданите започнаха промяната преди тя да се е разпростряла из цяла България“. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към стотиците, изпълнили площада в Русе.

„Тъкмо в Русе избрах да поканя президентите на Австрия и Румъния, за да възродим разговора за Дунавската стратегия, за Русе, за цяла Северна България, за превръщането й в регион на смели решения, на сътрудничество и на възход. Благодаря за вашето активно участие!“, каза още той.

Радев изрази надежда скоро да имаме ангажирано правителство, с което да се работи активно за тази кауза. Радев и Йотова благодариха на партиите, които ги подкрепят и всички, включили се в Инициативните комитети в страната. „Само обединени, ние ще укрепим държавността и ще върнем справедливостта. Всичко зависи от нас. Залогът е голям – за бъдещето на нашите деца“, подчерта Радев.

„Радвам се, че в тази мисия редом с мен е г-жа Йотова. Много ни завиждат, защото сме рядък пример за българската политическа реалност – след пет години на тежки изпитания, нашият екип е още по-силен, още по-сплотен“, каза още президентът.

„Преди пет години с г-жа Йотова получихме подкрепата на над 2 млн. българи, за да се впуснем в битката за нова България – на свободните хора, закона и справедливостта“, подчерта Радев. Той припомни и афоризма от онези години – „Във всяка държава има мафия, в България – мафията си има държава“.

„Петгодишната ни битка с корупционния модел е тежка и неблагодарна, но тя отключи енергията за промяна. За тези години не се изплашихме да бъдем вашия глас, да изобличаваме недъзите, да развенчаваме лъжите, да противостоим на всяко законодателство, насочено срещу българския народ, да обединяваме около значими каузи“, коментира президентът.

„Когато българите излязоха на площада, ние застанахме заедно с народа си. Няма да забравя мига, в който хората пред президентството подеха скандирането „Мутри, вън!“ Днес, благодарение на вас, на нашето силно единство, България се променя, търси нови идеи, обсъжда нови решения“, каза още той.

По неговите думи истината днес се изрича на глас и без страх, а заблудите – с изтекъл срок на годност отминават в историята. „Но по-важното – те отминават заедно с проповедниците на лъжата“, допълни той. Радев подчерта, че служебното правителство е показало, че хора от различни политически хоризонти могат да се обединят и да работят ефективно в името на България.

„То показа, че страната ни може да се управлява по друг начин, не с рекет, заплахи, насаждане на лъжи и манипулации, а прозрачно и отговорно. В приоритетите на едно управление могат да бъдат не кражбите, а хората“, категоричен е президентът и допълни: „Ние имахме куража да стъпим на пътя на оздравяването и ако запазим този кураж, ще бъдем обречени на успех. Не ви предадохме и няма да ви предадем. С Вас сме!“

„Имаме нужда от доказал се, силен и решителен президент, който говори на равни нога с международните партньори и не чака потупване по рамото. Който не кима одобрително на всяко предложение, защото отстоява българския интерес. Човек, който освен опасната фигура „Кобра“ във въздуха, взима смели решения на политическата сцена. Такъв президент е Румен Радев.“

С тези думи Илияна Йотова се обърна към множеството от хора в Русе. „Пет години бяхме неотлъчно до вас и оставаме с вас“, изтъкна тя и благодари за подкрепата дори на хора, които през 2016 г. не са гласували за президентската двойка, но днес й се доверяват. „Останах в България заради вас – с тези думи един младеж се обърна към нас и те са най-важната оценка за нашата работа“, посочи Йотова.

*Публикуваният материал е предоставен от щаба на ИК „Румен Радев – Илияна Йотова“, във връзка с изборите за президент и вицепрезидент на Република България, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. Кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев – Илияна Йотова са под номер 6 в бюлетината. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

„ТЯ в Габрово – декемврийска среща“

Published

on

Доброволческият екип на „ТЯ в Габрово“ към Фондация „Екатерина Каравелова“ отбелязва Международния ден на доброволеца 5-ти декември и края на 2022 година със събитие на 7-ми декември, сряда, от 17.30 часа в ресторант „Сопрано“. Говорителки на „ТЯ в Габрово – декемврийска среща“ ще бъдат Мартина Денева-Венкова и Ренета Колева.

„ТЯ в Габрово“ представя активните габровки и дава възможност на момичета и жени с различни истории, работещи в разнообразни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Мартинa Денева-Венкова е изложбен дизайнер и изследовател, работещ за развитието на музеите в България. Тя е част от екипа на Музея на хумора и сатирата в Габрово, а в самостоятелната си практика работи и с други български музеи. През 2020 г. започва докторантско изследване при БАН, с което цели да създаде наръчник с добри практики и стандарти при проектирането на съвременни изложби и вълнуващи музейни разкази.

Ренета Колева до 2021г. е главен учител по български език и литература в ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, а паралелно с това се е заела с научно- творческото изследване на художествени текстове. За нея да бъдеш учител е привилегия, призвание и огромно предизвикателство в динамичния ХХІ век.

Събитието е с вход свободен и ще се проведе на 7-ми декември от 17:30 часа в ресторант „Сопрано“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Тази вечер ще светне коледната елха на Габрово

Published

on

Светлините на коледната елха на Габрово ще бъдат запалени днес, 6 декември, от 18.00 часа на площад „Възраждане“.

За доброто настроение и усмивките на всички ще се погрижат ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово и Оркестър „Габрово“.

Нека се съберем заедно около коледното дръвче в нашия град и дадем началото на празничното настроението.

Какви събития включва коледната програма през декември може да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейна в пълния си блясък

Published

on

Коледната елха и празничните светлини в Централната градска част на Трявна грейнаха в пълния си блясък, снощи, с богата подготвена програма на площад „Капитан дядо Никола“ в Славейковия град.

По традиция светването на празничната премяна на 7-метровото коледно дръвче официално постави начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна и доказа, че е едно от най-дългоочакваните и обичани събития от жители и гости на града.

И тази година, разбира се, най-радостни бяха децата, които с нетърпение очакваха заветния момент до светването на елхата. Някои от тях даже успяха лично да предадат своите писма до Дядо Коледа, който заедно със Снежанка, изненада малчуганите в началото на вечерта.

Малки и големи не спираха да се снимат с Добрия старец и неговите помощници и да се хвалят колко много са слушали през тази година. Празничната програма започна точно в 18:00 ч. с камбанен звън на Часовниковата кула.

Поздравление към всички присъстващи отправи кметът на Трявна Силвия Кръстева, която пожела светли и топли Коледно-новогодишни празници. „Пожелавам Ви от сърце, на Вас и вашите семейства – мир и светлина в душата, доброта, здраве и само хубави емоции, както и една хубава и незабравима Коледа. Нека светлините на нашата елха да бъдат най-светлите ни пожелания. Вярвайте от сърце и доброто ще победи, бъдете здрави и весели празници,“ сподели още кметът.

Първи на сцената излязоха малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна, които зарадваха присъстващите с коледни песнички и подготвени стихчета. Дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна също поздравиха гостите с тематични фолклорни изпълнения. Веднага след тях на сцената излезе талантливата поп певица Стела Георгиева – STELLAR, която приповдигна настроението на малки и големи с весели коледни песни.

Кулминация на вечерта бе тържественото запалване на празничните светлини на коледната елха в Трявна, което и тази година бе обратно отброено от кметът на Община Трявна с помощта на нетърпеливите дечица.

Блясъкът на коледната премяна бе допълнен от впечатляваща заря, която озари небето над Трявна. Празникът продължи с Детски танцов ансамбъл и Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които заедно с присъстващите извиха кръшни хора на площад „Капитан дядо Никола“ в града.

Община Трявна благодари на всички за участието тази вечер, както и на ръководството и децата на ДГ „Калина“ – гр. Трявна, които по непредвидени обстоятелства не успяха да вземат участие в празничната програма.

Всички снимки от събитието на фотографа Димитър Сотиров можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица