Свържи се с нас

Новини

„Причината ние да сме тук е, че ние вярваме, че България може повече“

Published

on

„Продължаваме промяната” е политически проект, който има за цел да разгърне потенциала на България. Ние искаме да развием икономиката към иновации и нови технологии, защото това ще повиши производителността и ще създаде нови по-добре платени работни места. Ние вярваме, че с десни политики можем да постигнем леви цели – да подсигурим добър живот за пенсионерите, както и за всички уязвими социални групи.

Ние искаме да спрем корупцията и да предложим модел на управленски принципи, при който в политиката са представени компетентни и почтени хора. Такива са и хората от листата за Област Габрово:

Яна Балникова

Яна Балникова беше заместник-министър в екипа на Кирил Петков в Министерство на икономиката. Тя е завършила магистратура в Американския университет в България, както и японистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, след което специализира в Нагойския Университет, Япония. Като икономист тя има над 13-годишен опит в аутсорсинг индустрията, където създава и управлява големи екипи.

През 2018 година става част от екипа на иновативна стартираща компания, който намалява човешкото въздействие върху природата. Яна Балникова обича природата и своя роден град Габрово, където се е зародила любовта й към различни култури и изучаването на езици. Тя е завършила Националната Априловска гимназия и в момента говори английски, френски и японски.

Ето какво казва тя за себе си:
„В личен план съм майка на едно 11-годишно синеоко момиче, което ме дарява с много любов и радост и ежедневно ме изненадва със способността си да открива истински стойностното, красивото и забавното в света. Обичаме заедно да пътуваме, да се разхождаме, да ходим на кино, да си измисляме истории и да четем.

За мен животът ми коренно се промени, когато през май тази година Кирил Петков ме покани да бъда заместник-министър в отбора му в Министерство на икономиката. Не беше леко, но доказахме, че с много работа, упоритост и добър екип можем да постигнем резултати и за кратко време. Там започнахме и промяната, която сега продължавам, защото можем и заслужаваме да живеем в просперираща и законова държава. България има всички предпоставки – местоположение, природа, както и човешки капитал – за да бъде една добре развита и стабилна страна, без корупция и разграбване. Заедно можем да я превърнем в такава.”

Богомил Петков

Богомил Петков е втори в листата за МИР 7. Той е родом от Севлиево и по професия предприемач в различни области. Средното си образование е завършил в Природоматематическа гимназия “Акад. Иван Гюзелев” – Габрово, а висшето образование в Стопанска академия “Д.А. Ценов”, гр. Свищов. Създател и управител е на фирма, която се занимава с производство на плетен трикотаж , както и основава фирма за производство на бетонови изделия. Има богат опит като ръководител, тъй като е работодател на над 200 човека.

За себе си той казва:
„В личен план съм баща на две деца, които активно участват в управлението на бизнеса.Това ме прави истински щастлив човек, защото вярвам,че ще успеят да надградят създаденото. Силно социално ангажиран човек съм. Вземам участие в много благотворителни каузи, носител съм на наградата “Пол Харис” за дарителство на Ротари Интернешънъл. Едно от основните ми хобита е спорта. Тренирал съм футбол и шахмат, като по-големите ми успехи са на шахматната дъска. Имам спечелени много отличия и съм кандидат-майстор на спорта по шахмат. Продължавам Промяната, защото искам решаване проблема с водоснабдяването на Община Севлиево. Това за мен се е превърнало в лична кауза.”

Мария Главчева

Мария Главчева е родена в град Габрово и е възпитаник на Национална Априловска гимназия с чуждоезиков профил – немски с английски език. Любовта към природата и интересът й към проектирането на паркове и градини я мотивират да завърши „Ландшафтна архитектура” в Лесотехническия университет. Паралелно с професионалната си реализация специализира и като консултант по британския стандарт за устойчиво строителство BREEAM, с фокус върху големи офисни, търговски и жилищни сгради. Многократно е била доброволец за работа с деца към различни организации в България и чужбина.

За себе си тя казва:
„Желанието ми е да пресъздавам природата в градски условия, доколкото е възможно, като по този начин добавям в сивото ни ежедневие малко повече цвят. В свободното си време обичам да чета, да пътувам, както и да се занимавам с цветни аранжировки за различни събития. Към днешна дата съм майка на 2-годишно момиченце, което даде на живота ми съвсем различна гледна точка. Мисълта за бъдещето и за това как го оставяме на поколенията след нас, стана водеща за мен. Продължавам Промяната, за да живеят децата ни в един по-здрав, по-устойчив и красив свят.”

Надежда Кацарска

Надежда Кацарска е родена и израснала в град Севлиево. Средното си образование завършва в езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ в град Ловеч, а висшето в Потсдам, Германия със специалност „Европейска медийна наука“. Професионален опит има в сферата на онлайн медиите, работила е върху създаването и развитието на онлайн социални общности, планиране на PR стратегии, определяне на медийни целеви групи и други. Участвала е в организацията на културни събития и филмови фестивали в Берлин, Германия. Обича изучаването на чужди езици и култури, има опит в преводаческа дейнст с немски и английски език.

За себе си тя казва:
„Винаги съм се вдъхновявала от хора на изкуството, които със страст се борят да изразят живота и най-красивото в него. За първи път съм вдъхновена от хора в политиката, които са честни, отдадени и със страст искат да направят самия живот по-добър. Срещнах ги, видях какво могат и затова ги подкрепям от сърце. Вярвам, че българите сме смели и талантливи хора и заслужаваме да разгърнем потенциала си. Продължавам Промяната, защото искам да виждам повече спокойни и успели хора около себе си, защото искам моето дете и неговите връстници да се гордеят с България.”

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Продължаваме промяната“ е под номер 25 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Кирил Петков и Христо Иванов ще разговарят с граждани в Габрово

Published

on

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ слагат началото на европейска гора в Трявна.

Кирил Петков и Христо Иванов и кандидатите за народни представители на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще сложат началото на Европейска гора в Трявна. Лидерите на коалицията ще бъдат в Габровска област през целия ден в четвъртък, 23-и март.

В 10.30 часа те ще засядат 12 дървета в района на комплекс „Бръшляна“ в Трявна. Фиданките ще бъдат дарени на Туристическо дружество „Планинец“. Видовете на дърветата са специално подбрани, за да символизират градовете, които оглавяват класацията на най-добрите места за живеене в Европа.

По-късно Кирил Петков, Христо Иванов и кандидатите за народни представители от „ПП-ДБ“ ще разговарят с граждани в пешеходната зона на Трявна.

В 13.00 часа лидерите на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще са в Габрово и всеки може да разговаря с тях в центъра на града на ул.“Радецка“.

В 17.00 часа Кирил Петков ще се срещне с гражданите на Севлиево в залата на Парти зона „Кулинар“. Към разговора му с тях ще се присъединят Владислав Величков от „Правосъдие за всички“, водачът на листата на „ПП-ДБ“ в Габровска област Явор Божанков и представителят на Севлиево в листата Богомил Петков.

Цените на газа, водният проблем на Севлиево и проектът за завод за боклука във Върбовка са сред основните теми на срещата. Всички граждани на областта са поканени.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Продължаваме промяната“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Среща с Драгомир Стойнев в Габрово на 25 март

Published

on

Икономика, социална политика, мерки за излизане от кризата и подкрепата за българските предприемачи и инвеститори ще са част от темите на срещата-дискусия, която габровските социалисти организират на 25 март. В нея ще участва Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ в региона и министър на икономиката и енергетиката в периода 2013-2014 г.

Стойнев, който е едно от най-разпознаваемите лица на БСП и основен вносител на социалното и икономическото законодателство на левицата оглави листата в Габровско за изборите на 2 април 2023 г.

Срещата с него и с колегите му кандидати за народни представители ще се състои на 25 март от 10.00 ч в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово.

Ден преди това – на 24 март, Стойнев ще бъде на среща в Севлиево. Тя ще се състои в Народно читалище „Развитие 1870“ – Севлиево от 18.00 ч.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „БСП за България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „БСП за България“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Икономика

Фирма „Подемкран“ АД набира служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  1. Борвергист
  2. Фрезист
  3. Монтажник
  4. Оператори на ЦПУ машини
  5. Стругар универсален струг
  6. Сервизен техник
  7. Механик
  8. Складов работник ел. табла
  9. Заварчик

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: +359 888 866 032.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица