Свържи се с нас

Новини

„Причината ние да сме тук е, че ние вярваме, че България може повече“

Published

on

„Продължаваме промяната” е политически проект, който има за цел да разгърне потенциала на България. Ние искаме да развием икономиката към иновации и нови технологии, защото това ще повиши производителността и ще създаде нови по-добре платени работни места. Ние вярваме, че с десни политики можем да постигнем леви цели – да подсигурим добър живот за пенсионерите, както и за всички уязвими социални групи.

Ние искаме да спрем корупцията и да предложим модел на управленски принципи, при който в политиката са представени компетентни и почтени хора. Такива са и хората от листата за Област Габрово:

Яна Балникова

Яна Балникова беше заместник-министър в екипа на Кирил Петков в Министерство на икономиката. Тя е завършила магистратура в Американския университет в България, както и японистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, след което специализира в Нагойския Университет, Япония. Като икономист тя има над 13-годишен опит в аутсорсинг индустрията, където създава и управлява големи екипи.

През 2018 година става част от екипа на иновативна стартираща компания, който намалява човешкото въздействие върху природата. Яна Балникова обича природата и своя роден град Габрово, където се е зародила любовта й към различни култури и изучаването на езици. Тя е завършила Националната Априловска гимназия и в момента говори английски, френски и японски.

Ето какво казва тя за себе си:
„В личен план съм майка на едно 11-годишно синеоко момиче, което ме дарява с много любов и радост и ежедневно ме изненадва със способността си да открива истински стойностното, красивото и забавното в света. Обичаме заедно да пътуваме, да се разхождаме, да ходим на кино, да си измисляме истории и да четем.

За мен животът ми коренно се промени, когато през май тази година Кирил Петков ме покани да бъда заместник-министър в отбора му в Министерство на икономиката. Не беше леко, но доказахме, че с много работа, упоритост и добър екип можем да постигнем резултати и за кратко време. Там започнахме и промяната, която сега продължавам, защото можем и заслужаваме да живеем в просперираща и законова държава. България има всички предпоставки – местоположение, природа, както и човешки капитал – за да бъде една добре развита и стабилна страна, без корупция и разграбване. Заедно можем да я превърнем в такава.”

Богомил Петков

Богомил Петков е втори в листата за МИР 7. Той е родом от Севлиево и по професия предприемач в различни области. Средното си образование е завършил в Природоматематическа гимназия “Акад. Иван Гюзелев” – Габрово, а висшето образование в Стопанска академия “Д.А. Ценов”, гр. Свищов. Създател и управител е на фирма, която се занимава с производство на плетен трикотаж , както и основава фирма за производство на бетонови изделия. Има богат опит като ръководител, тъй като е работодател на над 200 човека.

За себе си той казва:
„В личен план съм баща на две деца, които активно участват в управлението на бизнеса.Това ме прави истински щастлив човек, защото вярвам,че ще успеят да надградят създаденото. Силно социално ангажиран човек съм. Вземам участие в много благотворителни каузи, носител съм на наградата “Пол Харис” за дарителство на Ротари Интернешънъл. Едно от основните ми хобита е спорта. Тренирал съм футбол и шахмат, като по-големите ми успехи са на шахматната дъска. Имам спечелени много отличия и съм кандидат-майстор на спорта по шахмат. Продължавам Промяната, защото искам решаване проблема с водоснабдяването на Община Севлиево. Това за мен се е превърнало в лична кауза.”

Мария Главчева

Мария Главчева е родена в град Габрово и е възпитаник на Национална Априловска гимназия с чуждоезиков профил – немски с английски език. Любовта към природата и интересът й към проектирането на паркове и градини я мотивират да завърши „Ландшафтна архитектура” в Лесотехническия университет. Паралелно с професионалната си реализация специализира и като консултант по британския стандарт за устойчиво строителство BREEAM, с фокус върху големи офисни, търговски и жилищни сгради. Многократно е била доброволец за работа с деца към различни организации в България и чужбина.

За себе си тя казва:
„Желанието ми е да пресъздавам природата в градски условия, доколкото е възможно, като по този начин добавям в сивото ни ежедневие малко повече цвят. В свободното си време обичам да чета, да пътувам, както и да се занимавам с цветни аранжировки за различни събития. Към днешна дата съм майка на 2-годишно момиченце, което даде на живота ми съвсем различна гледна точка. Мисълта за бъдещето и за това как го оставяме на поколенията след нас, стана водеща за мен. Продължавам Промяната, за да живеят децата ни в един по-здрав, по-устойчив и красив свят.”

Надежда Кацарска

Надежда Кацарска е родена и израснала в град Севлиево. Средното си образование завършва в езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ в град Ловеч, а висшето в Потсдам, Германия със специалност „Европейска медийна наука“. Професионален опит има в сферата на онлайн медиите, работила е върху създаването и развитието на онлайн социални общности, планиране на PR стратегии, определяне на медийни целеви групи и други. Участвала е в организацията на културни събития и филмови фестивали в Берлин, Германия. Обича изучаването на чужди езици и култури, има опит в преводаческа дейнст с немски и английски език.

За себе си тя казва:
„Винаги съм се вдъхновявала от хора на изкуството, които със страст се борят да изразят живота и най-красивото в него. За първи път съм вдъхновена от хора в политиката, които са честни, отдадени и със страст искат да направят самия живот по-добър. Срещнах ги, видях какво могат и затова ги подкрепям от сърце. Вярвам, че българите сме смели и талантливи хора и заслужаваме да разгърнем потенциала си. Продължавам Промяната, защото искам да виждам повече спокойни и успели хора около себе си, защото искам моето дете и неговите връстници да се гордеят с България.”

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Продължаваме промяната“ е под номер 25 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Любопитно

Карнавалът в Габрово (Галерия от снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

26-годишната, хваната зад волана дрогирана, остава в ареста

Published

on

По искане на Районната прокуратура в Габрово, Районен съд – Севлиево взе мярка за неотклонение „задържане под стража“, по отношение на 26-годишна жена, извършила престъпление по чл.343б, ал.4, вр. ал.3, във вр. чл. 28, ал.1 от НК.

Жената с инициали С. М. е привлечена в качеството на обвиняема за това, че на 17 май т.г., около 23.30 часа, в Севлиево, управлявала лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред.

Деянието било извършено повторно, след като жената била осъдена с влязло в сила на 14.04.2022 г. споразумение на Районен съд – Разград за друго такова престъпление.

Деянието, за което С. М. е привлечена в качеството на обвиняема, е било извършено при условията на повторност и в изпитателния срок на предходни 5 присъди. Жената е била обявена за издирване по водени срещу нея наказателни производства в цялата страна.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност обвиняемата да се укрие или да извърши други престъпления.

Поради това Районният съд в Севлиево уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Районния съд в Севлиево подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Габрово. Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Ново съзвездие в небето над Габрово!

Published

on

Ново съзвездие ще се образува в небето над Габрово в нощта на Карнавала, 21 май. Вижданото последно от местни хора преди 162 години „природно явление“, силно ще прилича на един от символите на нашия град, който макар и без опашка, лесно може да бъде разпознат.

Появата му на небесния свод ще бъде съчетана с магически шоу спектакъл, невиждан по своите мащаби в България, който ще впечатли и остави без дъх всички на площад „Възраждане“ в събота вечер.

Космическото събитие над Габрово за последно е било наблюдавано от хората през ранната пролет на 1860 година. Според последните записки на водещи астролози, въпросното съзвездие се намира между Голяма и Малка мечка, силно наподобяващо формата на безопашата котка.

В извадка от достоверни източници то се разкрива най-ясно между 22.00 и 23.00 часа. Случайно или не, много габровци приемат, че появата му символизира началото на нашия град и заради това го избират за символ на хумора.

Това природно явление не остава незабелязано от западните държави. Хора, със сериозни имена в областта на науките, проявяват сериозен интерес към него. За документирането му дори самият Илон Мъск възнамерява да изпрати част от своите сателити, които да заснемат от космоса събитието.

Неповторимото звездно шоу започва веднага след концерта на Група „Остава“, около 22.00 часа, и ще може да бъде наблюдавано още от всички места в Габрово, имащи пряка видимост към пространството над площад „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица