Свържи се с нас

Новини

Крум Дончев, БСП: Зеленият сертификат НЕ работи, когато има ниска степен на ваксинация

Здравната ни система е разсипана! Адмирации към всички лекари, които се борят за здравето на хората в този труден момент. Трябват спешни мерки за подпомагане на бизнеса и домакинствата.

Published

on

„Зеленият сертификат не работи и създава силно дискриминационен елемент, когато ваксинацията е едва 22%. Държави като Белгия, които успешно успяват да имплементират зеления сертификат – имат над 70% ваксинационен обем на населението.“

Това сподели водачът от листата на „БСП за България“ в област Габрово Крум Дончев в предаването Актуално от деня по БСТВ, с водещ Николай Грозданов. Позицията на БСП, при така създалата се ситуация, е да се имплементират незабавно антителни тестове, както в други европейски държави, при които наличието на антитела предоставя зелен сертификат, с който да се повиши социалното и икономическо движение. В противен случай, след този локдаун, ще се превърнем в икономически нокдаун.

„Освен интензивни антителни тестове, ще настояваме и за засилване ролята на личните лекари в кампанията по наблюдение, лечение и ваксиниране при КОВИД 19. Преразглеждане на финансирането на лечебните заведения за труднодостъпните региони на страната. Категорично винаги сме настоявали за доброволна ваксинация, но чрез така наречената информационно-разяснителна кампания, показваща ползите от ваксината, по примера на Великобритания“, каза още по темата Дончев.

В цяла България положението със здравните заведения е абсолютно едно и също, каза той и допълни: „За съжаление здравеопазването в България е разсипано, но това е факт – не е от вчера, не е от миналата година, това е плод на действия и бездействия от предишните управляващи. Поставям си и един друг въпрос за онлайн обучението и учащите, разбира се, най-важното е хората да са живи и здрави, но колко ефективно е това за децата. Този начин на обучение от вкъщи затруднява и работата на родителите, и издръжката на семействата.“

„Здравната, икономическата и социалната криза на доходите са предизвикателствата, пред които сме изправени днес, и само незабавни действия, в посока на създаване на по-социален и по-икономически ориентиран бюджет 2022, ще успеят да смекчат последствията от предстоящите тежки месеци. Основният приоритет при създаването на новия бюджет е да се подпомогнат бизнеса и домакинствата“, завърши коментарът си Крум Дончев по темата за здравеопазването.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на БСП във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. БСП е под номер 33 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица