Свържи се с нас

Новини

Светлана Лакова оглавява листата на „Русофили за възраждане на отечеството“

Published

on

Светлана Лакова оглавява листата на ПП „Русофили за възраждане на отечеството“. Партията „Лявата алтернатива“ е в процес на учредяване и към настоящия момент няма готовност да се яви на изборите. Нейни представители участват в листите на ПП „Русофили за възраждане на отечеството“.

Светлана Ненчева Лакова е родена на 30 януари 1973 г. в гр. Оряхово, област Враца. Владее руски и английски език. Майка на две деца. През 1992 г. завършва ПГИ „Рачо Стоянов“ гр. Дряново, област Габрово. Завършва висше образование – магистратура в СА „Д. А. Ценов“ гр. Свищов специалност „Икономика и управление на индустрията“. 2003 г. завършва втора магистратура по „Счетоводство и контрол“ при ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий“.

През 2017 година защитава дисертация по политическа икономия и започва работа като асистент в Стопанския факултет на Великотърновският университет. Към днешна дата е главен асистент. Професионалната й кариера започва през 1994 г. в „Център за работа с деца“ гр. Дряново като завеждащ административно-техническа служба. Работила е като учител в гр. Плевен и главен счетоводител в ПГСАГ „Никола Фичев“ Плевен и Регионална библиотека „Христо Смирненски“ гр. Плевен. Опит в бюджетно счетоводство.

Над 20 години работи с читалища, като е била част от екипът на Регионален експертно-консултантски център читалища към Министерство на културата за област Плевен. От 2017 година живее в гр. Дряново. Директор на фондация „Академия за изкуство и култура“. Общински съветник за мандат 2019-2023 година.

„Скъпи приятели, съмишленици и граждани, приех поканата на Николай Малинов да представлявам ПП „Русофили за възраждане на отечеството“ и водя листата на партията в 7-Габровски многомандатен избирателен район.

Всички ние обединени против статуквото и безсилието на политиците се изправяме като контрапункт за 30 годишния преход. Лични и бизнес интереси на политическите кръгове, задкулисни сделки докараха страната до сериозна икономическа и политическа криза.

Нашият глас е в подкрепа на диалога и сътрудничество с всички страни от изток и запад. За да се възстанови икономиката на страната. За да се възстанови държавността и гарантира мирът на Балканите!

Можем ли да простим за случилото се? – Да, но не всичко… Кое няма да простим? – ПРЕДАТЕЛСТВОТО!!!

Можем ли да простим предателството на българските политици за 30-годишния преход в България? Можем ли да простим разграбването и обезличаването на България?

Можем ли да простим егоцентризма на политиците и нежеланието да съставят правителство, да намерят път за спасението на Родината ни? Подкрепете кандидатите за народни представители на ПП „Русофили за възраждане на отечеството“ и Николай Малинов за президент, и Светлана Косева за вицепрезидент!

ПП „Русофили за възраждане на отечеството“ е партия приемаща силата и богатството на руската култура и дух равностойно на богатството на българската култура , история и бит. Еднаква писменост, развита и обогатена книжовност , необятна душа! Два братски народа, които взаимно си помагат. Било е и ще бъде! За да има МИР в Родината ни! За да се съхрани националната икономика! За да има работа и достоен живот на българските граждани!

За съхраняване на уникалната българска култура! На 14 ноември 2021 г. подкрепете ПП “ Русофили за възраждане на отечеството! Всички издигнати кандидати за народни представители са успели в собствените си професионални области.

За тях България е отговорност и дълг. Въпреки неравната предизборна борба и изискването за заплащане на всяка публикация в медиите ние няма да се откажем да говорим! Дано някой някъде да чуе и разбере! Ние не сме бизнес организация и не се финансираме с държавна субсидия, което ни различава от ПП „Възраждане“ и добавката в името на партията означава приемственост между двете култури и гордост от това , че и ние сме дали нещо за развитието на руската култура.

„Властта е мярка за способността на човек да контролира средата около себе си, включително и поведението на другите същества.“

Когато статуквото от съществуващи политически парти не може да реализира нуждите на обществото. Когато знаеш, че има и друг начин, за да промениш нещата търсиш съмишленици и тръгваш към властта! Искаш доверието на избирателите“, заяви водачът на листата Светлана Лакова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Започва ремонт на реанимацията на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“

Published

on

„Започваме ремонт за разширяване на реанимацията в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ – Севлиево, за да отговорим на потребностите на пациентите от здравни грижи“, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Пламен Цеков.

Към сега действащата реанимационна зала се приобщава още едно допълнително пространство от около 60 кв метра, където ще бъдат ситуирани още 4 напълно оборудвани реанимационни легла, с което общият им брой ще достигне 9 легла.

„Всички те ще са снабдени с кислородни точки и с цялата необходима апаратура по изискванията за реанимация. В момента се извършват ремонтните работи и до дни ще бъдат монтирани самите легла“, коментира още управителят на севлиевската болница.

Дейностите се финансират със средства на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ и се извършват със съдействието на Община Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПМГ-Габрово отново със златни отличия на престижни състезания по информатика

Published

on

Приближавайки своя половинвековен юбилей, Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“ – Габрово все по-категорично защитава престижа си на елитно профилирано училище в националния образователен контекст.

От 23 до 28 ноември се проведоха поредица от състезания по информатика – Международен турнир (с 381 състезатели от 20 държави), Балканска олимпиада и Национален есенен турнир. Габрово и габровска област бяха отлично представени от екипа на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – 12 ученици и 4 ръководители.

В най-старшата А-група, за 11 и 12 клас, единственият златен медал за България на Международния турнир извоюва капитанът на националния отбор Мартин Копчев от 12 клас. Този габровец, възпитаник на гимназията от 5 клас, събра уникален букет от медали – злато, злато и злато от трите състезания в най-старшата група.

dav

Носител на златен медал бе и Михаил Михалев от 8 клас. Неговият резултат е 206 точки, а вторият в класирането има 101 точки.

„Възползваме се от възможността да отговорим на „конкурентите“, че в лицето на този наш ученик те трябва да виждат един нов и изключително силен съперник“, коментираха от ПМГ – Габрово.

Трети медалист в отбора бе Ясен Пенчев, ученик от 10 клас, който се състезава в по-горна възрастова група и решава задачите за 11-12 клас. Ясен извоюва бронзов медал на Международното състезание, загатвайки каква конкуренция ще бъде на „батковците“.

С грамоти за отлично и много добро представяне са почти половината от учениците на отбора на ПМГ – Габрово. Екипът ръководители с гордост представи резултатите и на другите ученици – Цветомир Бонев (12 клас), Борис Карабойков и Радослав Рачков (9 клас), Светослав Пенков и Ивайло Балтаджиев (8 клас), Денислав Манев, Николай Тихов и Вяра Пенчева (6 клас) и най-малкия – Петър Мурджев (5 клас).

Впечатляваща бе промяната на статуса на току-що завършилия ПМГ ученик – Добрин Башев. Броени месеци след абитуриентския бал, той вече е част от екипа на гимназията – Зорница Дженкова, Галя Неделчева, Донка Капралова. Нещо повече, той е и автор на задача за международния турнир, която организаторите оцениха като много трудна и интересна.

„Половин век образователна история не е много, но достатъчно да създадем традиции, които гарантират пълноценна реализация и са скромен принос към световната наука. Така както твори академик Иван Гюзелев!“, споделят още от габровската математическа гимназия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Държавният архив показа снимки от първия сняг в миналото

Published

on

Завалелият днес, 30 ноември, първи сняг за сезона бе повод Държавен архив – Габрово да представи любопитни снимки на снежнобелите габровски улици, уловени през 1984 г.

Кадрите се съхраняват от Държавен архив – Габрово във Фонд № 817 „Окръжен център за фотопропаганда и фотообслужване (1951-1990)“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица