Свържи се с нас

Новини

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ представи листата си за изборите

Published

on

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ представи листата си за предстоящите избори за народни представители в област Габрово, насрочени за 14 ноември. Водач на кандидатите за депутати е Георги Табаков.

Втори след него е Светлин Каменов, а трети Иван Събев. Четвърти в листата е Теодор Георгиев, пета е Надежда Стефанова, шеста е Стела Антонова. Седма е Савка Илиева.

Георги Табаков е член на националното ръководство на „Ние идваме!“. От 20 години е председател на „Български икономически форум“. Има натрупан опит в държавната администрация в периода 1998–2001 г, като последователно е заемал позициите зам.-министър на търговията и туризма и председател на Агенцията за чуждестранни инвестиции. Завършва през 1994 г. със степен магистър „Международни икономически отношения“ Института за международни отношения в Москва. Владее свободно 4 чужди езика – английски, френски, руски и италиански. През голяма част от живота си се занимава с частен бизнес в различни сфери – реклама, маркетинг, полиграфия, обучения на начинаещи предприемачи. Основател е и председател на СД на Екобулпак АД – една от най-големите фирми за рециклиране на отпадъци от опаковки в България.

Светлин Каменов е известен адвокат от Габрово, управител на адвокатско дружество „Каменов и Димов“, с висше образование “Право”.

Третият в листата Иван Събев е преподавател в Технически университет – Габрово, собственик на частен бизнес в сферата на туризма и земеделието, общински съветник в община Дряново, с висше образование “Счетоводство и контрол”.

Теодор Георгиев е адвокат от Севлиево. Надежда Стефанова работи като отговорник за маркетинга в известна фирма в сферата на машиностроенето в гр. Трявна, притежава висше образование “Маркетинг”. Стела Антонова е собственик на успешна сладкарска работилница в Габрово, известна със своите продукти в цялата област, с висше образование. Савка Илиева е адвокат от Габрово, завършва Юридически факултет в СУ “ Климент Охридски“ София, работи в Адвокатска колегия Габрово.

„Отново търсим доверието на честните хора, защото можем да кажем, че за краткия живот на 45-то и 46-то Народно събрание нашата група успя да гласува оставката на Борисов. Променихме Избирателния закон и въведохме машинното гласуване за да няма измами. Единствената комисия, която завърши работата си с доклад, беше тази за полицейското насилие и подслушванията – тя извади на бял свят кадрите с полицейско насилие, списъците с подслушваните лица и безобразията на репресивния апарат на правителството на ГЕРБ. По разкритията на „Комисията Манолова“ стартираха проверки по поръчките за пътно строителство, язовирите и други големи проекти. Актуализирахме бюджета за 2021 г. и осигурихме пари за лекарства срещу COVID, добавките за лекарите на първа линия продължаване на мерките в помощ на бизнеса, издействахме пари за подкрепа на културата, пари за защита на границата ни от мигрантска вълна, и най-вече – увеличението на пенсиите + надбавките за пандемия над пенсиите.

С големи мъки махнахме и Бюрото за защита на свидетели от ръцете на Иван Гешев. С явяването си на изборите на 14 ноември 2021 г., нашата коалиция продължава борбата за свободна и модерна България. Наши приоритети остават безмилостна война с корупцията и кражбите по всички етажи на властта, защото годишно около 9 млрд. потъват в сивия сектор и отблъскваме инвеститорите. Извършихме правосъдната реформа. Възраждане на индустрия, базирана на знанието и нови технологии – България като страна, произвеждаща продукти с голяма печалба, а не страна – износителка на евтина работна ръка. Искаме да запазим младите хора в България“, коментира Георги Табаков.

Сред основните цели в работата на ИБНИ той добави още бързите действия в кризата за компенсиране ръста на цените на енергоносителите – вода, горива, ток. Според Табаков газовата връзка с Гърция ще доведе 2 пъти по-евтин азерски газ, а построяването на нова мощност в АЕЦ „Козлодуй“ – евтин ток. Подмяната на електропреносната мрежа, защото загубите ни по електропреносната мрежа са 4 пъти повече, отколкото в Англия, укрепване и изграждане на язовирите (в това число язовир Мокра Бяла), подмяна на остарелите водопроводи, където се губи половината вода на България, попадат също сред приоритетите на политическата сила.

Водачът на листата за Габрово е категоричен, че трябва да се направят инвестиции в образованието и свързването му с индустрията. Да бъдат преизчислени пенсиите, а здравеопазването трябва да бъде модерно и достъпно за всички.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Узана домакинства най-мащабното състезание по ориентиране у нас

Ориентировачи от цял свят идват за състезанието.

Published

on

Местността Узана, освен географски център на България, ще бъде и център на родното ориентиране до края на седмицата. Близо 1 000 участници от страната и чужбина пристигат за най-мащабното състезание у нас – Купа България, с което ще се отбележи и „70 години ориентиране в България“.

Тази година домакин на събитието е местният клуб „Узана“, с огромната подкрепа на Община Габрово и Българската федерация по ориентиране. 851 състезатели, сред които най-малкият само на 2 години, а най-възрастният – 90-годишен, от 75 клуба от страната и чужбина, в това число спортисти от Турция, Великобритания, Румъния, Италия, Норвегия, Украйна, Ирландия, Швеция, САЩ и Финландия ще вземат участие в мащабното спортно събитие.

Домакините от КСО „Узана“ ще се представят със 61 състезатели от всички възрасти. Сред тях е и седемкратната победителка в елитната група при дамите (Ж21) – Илиана Илиева, която от години със семейството си живее, работи и тренира в Норвегия. 21 са ориентировачите на дряновския клуб „Бачо Киро“, 4-ма на „Мазалат“ (Севлиево).

Четиридневният маратон започва утре в 13:30 часа със старт за Купа „Габрово“ по карта „Гърнето“, в който ще участват 360 състезатели. Надпреварата е със състезателен център база „Тота Венкова“. Класиралите се до трето място във всяка възрастова група ще бъдат наградени с медали, а отборното подреждане за купата ще бъде по точкова система, като КСО „Узана“ като организатор няма да участва в него.

В петък, събота и неделя ще се проведат надпреварите за Купа България със състезателен център Спортна база „Узана“. За участниците предстоят три отделни старта, а класирането за купата е по общо време от трите състезателни дни.

В петък от 11:00 е стартът на дълга дистанция, в събота със същия начален час е скъсената дълга дистанция, а в неделния ден от 10:30 ще има преследване. Победителите в първите два дни и състезателите, класирали се на първите три места в отделните възрастови групи в крайното подреждане за Купа България, ще бъдат наградени с купи, медали и материални награди.

Парични премии ще има за елитните групи на Мъже-21 и Жени-21. Специален приз на името на Апостола на габровското ориентиране Васил Шандурков е предвиден за победителя във възрастовата група М65.

*Източник: sport-gabrovo.com.

Зареди още

Икономика

„Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД набира работници

Published

on

Във връзка с изпълнението на обекти на Дружеството в община Габрово и област Габрово „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД търси да назначи:

1. Технически ръководители;
2. Геодезисти;
3. Лаборанти;
4. Машинисти пътно-строителни машини;
5. Шофьори, категория В и С+Е;
6. Пътни работници;
7. Работници полагане асфалтови настилки;
8. Арматуристи;
9. Кофражисти;

Кандидатите трябва да притежават:
– Подходящо образование и квалификация за съответната позиция;
– Трудов опит по същата или сродна специалност;
– Документ за правоспособност за управление на ПСМ /за машинистите на ПСМ/;
– Необходимата категория за правоуправление на МПС, удостоверение за професионална компетентност, карта за квалификация на водача и удостоверение за психологическа годност /за шофьорите/;
– Добро здравословно състояние;
– Желание за работа;

Компанията предлага:
– Постоянен трудов договор с първоначален изпитателен срок;
– Добро възнаграждение;
– Работно облекло;

Необходими документи за кандидатстване:
– Автобиография;
– Копие от диплома;
– Копие от документи за квалификация/правоспособност;

За контакти: тел.062/616-819.

Зареди още

Новини

Световен ден за борба с хепатита

„Време е за действие“

Published

on

Световният ден за борба с хепатита се провежда всяка година на 28-и юли, като на този ден светът се обединява около темата за борбата с широкоразпространената инфекция с цел повишаване осведомеността за вирусните хепатити сред обществеността. Мотото на Световния ден през 2024 г „Време е за действие“ поставя акцент върху превенцията, скрининга и ранното диагностициране на хепатита.

По инициатива на Министерството на здравеопазването, съвместно с регионалните здравни инспекции в периода от 29 юли до 2 август 2024 г. ще се проведе скринингова кампания за хепатит Б и хепатит С. Изследването е безплатно. Прави се в рамките на 15 – 20 минути с помощта на бързи имунохроматографски тестове за доказване на повърхностия антиген на хепатит В вируса и на антитела срещу хепатит С вируса.

За област Габрово тестването ще се осъществява от екип на РЗИ Габрово през периода 29.07.2024 г. – 02.08.2024 г. от 9.00 ч. до 13.00 ч., на адрес: гр. Габрово, ул. „Райчо Каролев” № 2. Участието е изцяло доброволно.

По време на кампанията ще се проведат беседи и ще се раздават здравно-образователни материали с цел повишаване информираността на населението за разпространението на хепатита в област Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица