Свържи се с нас

Новини

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ представи листата си за изборите

Published

on

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ представи листата си за предстоящите избори за народни представители в област Габрово, насрочени за 14 ноември. Водач на кандидатите за депутати е Георги Табаков.

Втори след него е Светлин Каменов, а трети Иван Събев. Четвърти в листата е Теодор Георгиев, пета е Надежда Стефанова, шеста е Стела Антонова. Седма е Савка Илиева.

Георги Табаков е член на националното ръководство на „Ние идваме!“. От 20 години е председател на „Български икономически форум“. Има натрупан опит в държавната администрация в периода 1998–2001 г, като последователно е заемал позициите зам.-министър на търговията и туризма и председател на Агенцията за чуждестранни инвестиции. Завършва през 1994 г. със степен магистър „Международни икономически отношения“ Института за международни отношения в Москва. Владее свободно 4 чужди езика – английски, френски, руски и италиански. През голяма част от живота си се занимава с частен бизнес в различни сфери – реклама, маркетинг, полиграфия, обучения на начинаещи предприемачи. Основател е и председател на СД на Екобулпак АД – една от най-големите фирми за рециклиране на отпадъци от опаковки в България.

Светлин Каменов е известен адвокат от Габрово, управител на адвокатско дружество „Каменов и Димов“, с висше образование “Право”.

Третият в листата Иван Събев е преподавател в Технически университет – Габрово, собственик на частен бизнес в сферата на туризма и земеделието, общински съветник в община Дряново, с висше образование “Счетоводство и контрол”.

Теодор Георгиев е адвокат от Севлиево. Надежда Стефанова работи като отговорник за маркетинга в известна фирма в сферата на машиностроенето в гр. Трявна, притежава висше образование “Маркетинг”. Стела Антонова е собственик на успешна сладкарска работилница в Габрово, известна със своите продукти в цялата област, с висше образование. Савка Илиева е адвокат от Габрово, завършва Юридически факултет в СУ “ Климент Охридски“ София, работи в Адвокатска колегия Габрово.

„Отново търсим доверието на честните хора, защото можем да кажем, че за краткия живот на 45-то и 46-то Народно събрание нашата група успя да гласува оставката на Борисов. Променихме Избирателния закон и въведохме машинното гласуване за да няма измами. Единствената комисия, която завърши работата си с доклад, беше тази за полицейското насилие и подслушванията – тя извади на бял свят кадрите с полицейско насилие, списъците с подслушваните лица и безобразията на репресивния апарат на правителството на ГЕРБ. По разкритията на „Комисията Манолова“ стартираха проверки по поръчките за пътно строителство, язовирите и други големи проекти. Актуализирахме бюджета за 2021 г. и осигурихме пари за лекарства срещу COVID, добавките за лекарите на първа линия продължаване на мерките в помощ на бизнеса, издействахме пари за подкрепа на културата, пари за защита на границата ни от мигрантска вълна, и най-вече – увеличението на пенсиите + надбавките за пандемия над пенсиите.

С големи мъки махнахме и Бюрото за защита на свидетели от ръцете на Иван Гешев. С явяването си на изборите на 14 ноември 2021 г., нашата коалиция продължава борбата за свободна и модерна България. Наши приоритети остават безмилостна война с корупцията и кражбите по всички етажи на властта, защото годишно около 9 млрд. потъват в сивия сектор и отблъскваме инвеститорите. Извършихме правосъдната реформа. Възраждане на индустрия, базирана на знанието и нови технологии – България като страна, произвеждаща продукти с голяма печалба, а не страна – износителка на евтина работна ръка. Искаме да запазим младите хора в България“, коментира Георги Табаков.

Сред основните цели в работата на ИБНИ той добави още бързите действия в кризата за компенсиране ръста на цените на енергоносителите – вода, горива, ток. Според Табаков газовата връзка с Гърция ще доведе 2 пъти по-евтин азерски газ, а построяването на нова мощност в АЕЦ „Козлодуй“ – евтин ток. Подмяната на електропреносната мрежа, защото загубите ни по електропреносната мрежа са 4 пъти повече, отколкото в Англия, укрепване и изграждане на язовирите (в това число язовир Мокра Бяла), подмяна на остарелите водопроводи, където се губи половината вода на България, попадат също сред приоритетите на политическата сила.

Водачът на листата за Габрово е категоричен, че трябва да се направят инвестиции в образованието и свързването му с индустрията. Да бъдат преизчислени пенсиите, а здравеопазването трябва да бъде модерно и достъпно за всички.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Новини

Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града (снимки)

Published

on

Кметът Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града. Днес, 17 май, нашият град навършва 164 години.

Точно в 10.00 часа, на площад „Възраждане“, под музикалния съпровод на Оркестър „Габрово“ и пред строя на Ученическия гвардейски отряд към ПТГ „Д-р Никола Василиади“, на пилоните пред сградата на Общината габровският кмет тържествено издигна знамето на града.

Ритуалът бе уважен от председателя на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, областния управител на Габрово Мария Башева и заместника ѝ Иван Любомиров, зам.-кметовете на Габрово инж. Николай Меразчиев, Невена Минева и Мария Йозова, общински съветници, секретаря на Общината Полина Тихова, ръководители на културни институции, учебни заведения и граждани.

По традиция инициативите по случай Деня на Габрово продължават през целия ден. Празничната програма за Деня на Габрово започна в 9.30 ч. в Храма Успение на Св. Богородица”, където архиерейският наместник Руслан и габровски свещеници отслужиха Молебен за здраве и благополучие.

Церемонията по издигане знамето на града на площад „Възраждане“ бе последвана от инициативата  „Нарисувай Габрово“, в която се включиха ученици от габровските училища.

През целия ден в изложбената зала на Старо школо в МАИР Боженци ще се проведе изложба и ателие „Боженци – сградите разказват“, където посетителите ще могат да пишат с паче перо и мастило, а в Музея на хумора и сатирата се провеждат ателиета за изработване на карнавални маски на всеки кръгъл час.

Художествена галерия „Христо Цокев“ ще организира детско арт ателие на тема „Моят карнавал“, а в Детския отдел на РБ „Априлов-Палаузов“ се организира ателие за изработване на карнавални маски.

През деня, в 11.00, 14.00 и 18.00 часа, ще се проведат специализирани обиколки на театър ДТ „Рачо Стоянов“. Публиката ще има възможност да разгледа театъра, да се запознае с актьорите и да се качи на сцената.

И още, в близост до църквата „Успение Богородично“, ще се проведе традиционен благотворителен кулинарен базар, организиран от Женско благотворително дружество „Майчина грижа“, като събраните от него средства ще се използват за връчване на еднократна парична награда на зрелостници с отличен успех и в затруднено финансово положение.

В обедните часове градинката на Глинени гърнета ще бъде домакин на концерт от популярна и джазова музика, с участието на „ОРКЕСТЪР ГАБРОВО“.

Празничният за Габрово 17 май, ще продължи с церемонията „Дарования и постижения“, която ще се проведе в 16.00 часа в зала „Възраждане“.

След това, в 17.00 часа, Регионален исторически музей – Габрово и НЧ „Христо Ботев 1929 г.” – с. Донино ще организират Празник на щирника в Дечкова къща.

В 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“ ще се открие изложба „Живопис, графика, скулптура“, посветена на празника на Габрово.

Празничната вечер ще продължи с концерт „The best of Vassil Petrov“, който ще започне в 19.00 часа на пл. „Възраждане“. В програмата ще участват Васил Петров (вокалист), Живко Петров (пиано), Радослав Славчев – Riverman (бас), и Димитър Семов (барабани).

В 19:30 часа Ротари клуб – Габрово ще организира благотворителен маскен бал в ресторанта на хотел „Мак“. Събраните средства ще подпомогнат детски културни и спортни дейности в града. По традиция карнавалните костюми са задължителни, като немаскираните плащат двойно, а маскираните – едва 100 лв.

Празничният ден ще завърши с концерт на група RDMK в 20.30 часа на пл. „Възраждане“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица