Свържи се с нас

Новини

Конкурс за комикс „Животът е с предимство“

Published

on

Областна администрация – Габрово и Областна комисията по безопасност на движението по пътищата обявяват Национален конкурс за комикс на тема „Животът е с предимство“ с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Конкурсът е продължение на кампанията за пътна безопасност, която администрацията заедно с общините и бизнеса от региона реализира с поставяне на макети на деца, имитиращи рисково пресичане на пешеходни пътеки.

Целта на конкурса е чрез съвременните способи на комикса – по лесен, забавен и достъпен начин да се представят основните правила за безопасно шофиране, пресичане, колоездене и то през погледа на децата и насочено като послание към децата. Да се представят различни рискови ситуации, случки и преживявания на участниците в движението.

Към всичко това организаторите си поставят и амбициозната задача отличените творби да бъдат приложени в образователния процес по БДП. Получените творби ще бъдат разгледани и оценявани от жури, съгласно предварително зададени критерии.

„Особено признателни сме, че на поканата да се включат към състава на журито откликнаха изключителни авторитети като г-н Антон Стайков и г-жа Мария Ландова. Без всякакво колебание каузата за пътна безопасност обедини хора на изкуството и представителите на различни институции, които ще очакват да прочетат интересни, атрактивни, емоционални, смислени и защо не забавни истории в комикс“ – споделят организаторите от Областна администрация – Габрово.

Участниците са разделени в три възрастови групи – от малки до големи, а наградите ще се присъждат за всяка група.

Техниката, която може да се използва е свободна, но задължително комиксът трябва да има заглавие и да кореспондира с темата за пътна безопасност, а за типажите на главните герои да бъдат свободно интерпретирани фигурите на момче и момиче, поставени до пешеходните пътеки, в публичната среда на област Габрово.

Крайният срок, до който участниците могат да развихрят въображението си, да съберат мислите си и да ги визуализират в комикса е 5 ноември 2021 г. Награждаване на победителите е предвидено за 26 ноември 2021 г.

Всички желаещи да участват следват да изпратят по пощата или на ръка на адреса: 5300 Габрово, пл. „Възраждане“ № 5 за Национален конкурс за комикс „Животът е с предимство“ формуляр за участие и комикса на хартия.

Регламентът за провеждане, приложенията към него и цялата информация за Националния конкурс са достъпни на интернет страницата на Областна администрация – Габрово www.gb.government.bg

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен концерт в подкрепа на Гери

Published

on

Четвърто издание на Благотворителния концерт „Ангелски сърца“ ще се проведе на 10 февруари, чиято кауза е подкрепа на Гергана в битката ѝ с рак на костта.

Благотворителната инициатива се организира от Младежки център – Габрово. Концертът ще се състои в зала „Възраждане“ от 18.30 часа.

Билетите са на стойност от 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба на касата на залата, в деня на събитието, в часовете от 15.00 – 18.00 часа.

Благотворителният концерт „Ангелски сърца“ трябваше да се проведе на 27 януари, но поради обявената грипна епидемия и издадената заповед от РЗИ Габрово за преустановяване на учебния процес и масови дейности, включващи присъствието на ученици, бе отложен за 10 февруари.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица