Свържи се с нас

Новини

Центърът за водолечение в МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“ ще е готов до началото на октомври

Published

on

Ремонтните дейности по реновирането на стария медицински център за водолечение в отделението по Физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ “Д-р Теодоси Витанов” в град Трявна текат с пълна сила. Проектът бе спечелен от Община Трявна и предвижда преустройството на сектора за водолечение, който е разположен на ет. 1, блок 2 в местната болница.

Припомняме, че медицинският център беше дълги години в лошо състояние и не предоставяше необходимите процедури с водолечение. Затова и неговото възстановяване също се превърна в един от водещите приоритети на Община Трявна.

Общият бюджет на проекта е на стойност 100 000 лв., като 45 000 лв. са отпуснати по Проект “Красива България”, а съфинансирането е от Община Трявна в размер на 55 000 лв. В момента по проекта се извършват довършителни ремонтни дейности по интериора и дизайна на центъра – поставяне на преградни стени от гипсокартон; завършване на фаянс и теракот; цялостно почистване на стария английски двор и монтаж на предоставеното по проекта медицинско оборудване.

Обособена е зона за релакс, където предстои доставка и поставяне на инфрачервена сауна. Температурата в нея ще бъде около 50-60 градуса по Целзий с относителна влажност на въздуха 12%.

Предвижда се на ползвателите да бъде осигурена възможност за студен душ и суховъздушно охлаждане в релакс-зоната. Достъпът до тях ще се осъществява от централния коридор на отделението през обособените съблекални за мъже и жени със самостоятелни душове и санитарни възли.

По проекта предстои и монтирането на джакузи в обособената хидролечебна секция, което също ще предостави съвременни процедури с водолечение. За целта ще се използва питейна вода, която отговаря на санитарно-хигиенните норми и която ще бъде затопляна чрез електрически бойлер.

Лечебният ефект се постига чрез класически или подводноструен масаж. Благоприятните и лечебни свойства на водата са доказани още от древни времена. Не случайно те са използвани и прилагани наред с качествата и ползите от слънчевата светлина и чистия въздух. Затова и днес, всички бъдещи ползватели и медицински екип от двама лекари, четирима рехабилитатори, един кинезитерапевт и двама санитари ще използват отново силата на това природно богатство.

Работата по завършване на ремонтните дейности в Центъра за водолечение в МБАЛ “Д-р Теодоси Витанов” се очаква да приключи до началото на следващия месец.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица