Свържи се с нас

Новини

Читателски сигнал: Опашка се изви пред ТЕЛК – Габрово!

Published

on

Опашка от хора се изви тази сутрин, 15 септември, пред Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛК) в Габрово, сигнализира до редакция на „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимки и свой коментар.

По думите му причината за струпването на много хора на едно място е, че всички пациенти са извикани да се явят пред Комисията в един и същ час, а именно в 09.00 часа.

„Тази опашка не е прецедент в работата на ТЕЛК – Габрово. Болните хора чакат с часове, за да бъдат поканени в кабинетите на лекарите“, коментира още той.

От сигнала до „Габрово Нюз“ става ясно, че чакащите, повече от които са в рисковата възрастова група, носят предпазни маски, някои от които обаче неправилно под носа. Цялата възникнала ситуация със струпването на много хора на едно място крие рискове за здравето на хората, предвид КОВИД-обстановката в региона в момента.

От снимките се вижда, че ТЕЛК-лекарите работят в понеделник, сряда и петък, от 08.30 до 13.00 часа, а в останалите два делнични дни – вторник и четвъртък, от 13.30 до 17.00 часа. Експертните решения се връчват на пациентите в дните сряда и петък, за времето от 13.00 до 14.00 часа.

Читателят, изпратил своя сигнал на „Габрово Нюз“, е на мнение, че ситуацията със струпването на много хора на едно място може да бъде избегната, като се подобри организацията по извикване на пациентите, които да не видят на опашка пред кабинетите.

Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ призовава всички, явили се пред ТЕЛК в нашия град да спазват въведените противоепидемични мерки. Изпращайте ни Вашите сигнали за всякакви нередности на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на страницата ни във фейсбук, или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни до широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Спечелете от стария си автомобил, бус или камион

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува всички микробуси и малки камиони от марката „ИВЕКО“ от цялата страна, произведени 1990 г. Превозните средства могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Зареди още

Новини

СЦДП – Габрово дари 10 000 фиданки на Тараклийския район

Published

on

Северноцентрално горско стопанство Габрово дари 10 000 фиданки на Тараклийския район. Споразумението за дарение бе подписано на 22 март в Габрово от председателя на район Тараклия Иван Паслар и областния управител на Габрово Кристина Сидорова.

Посадъчният материал е черен бор, предоставен от Северноцентрално горско стопанство Габрово.

Видът е избран, защото вирее на 400-500 метра надморска височина, което го прави подходящ за залесяване в район като Тараклия.

Фиданките бяха натоварени и отпътуваха за Молдова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Започни работа в „Арсенал“ АД – Казанлък

Published

on

Започни работа
в „Арсенал“ АД – Казанлък

  • Средна работна заплата над 2 000 лева, допълнителни стимули, социални придобивки;
  • От 1 април 2023 г. средната работна заплата в Завод 3 и Завод 4 на дружеството става 2 250-2300 лева. За всички новопостъпили в тези заводи се въвеждат допълнителни финансови стимули. Изплащат се средства за наем на квартира за назначени от други области на страната.

Позициите, за които „Арсенал“ АД търси работници и специалисти,
са публикувани на фирмения сайт: www.arsenal-bg.com/jobs
Тел.: 0882987799; 0882987754; 0431/57747

За социалните придобивки и финансовите стимули четете на: www.zakazanlak.bg

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица