Свържи се с нас

Новини

Изборният ден в региона започна спокойно

Published

on

Изборният ден в област Габрово започна в 07.00 часа и към момента протича в спокойна обстановка. Секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Областната дирекция на МВР – Габрово е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на имейл izbori2021@mvr.bg.

В днешния ден служителите в звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Габрово ще работят от 08:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Ученици от Детското полицейско управление посетиха Академията на МВР

Published

on

В учебното заведение, където се подготвят полицейските служители, учениците от 3а клас на ОУ „Стефан Пешев“ – Севлиево имаха възможността да разгледат кабинетите по стрелкова подготовка и противодействие на тероризма.

Преподавателят Александър Даскалов – старши преподавател от катедра „Специална полицейска тактика“ показа различни видове оръжия и предпазни средства, които се използват от служителите на МВР и макети на различни видове взривни устройства и способите за тяхното обезвреждане.

Децата посетиха също учебната съдебна зала. Там главен асистент в катедра „Оперативно- издирвателна дейност“ Ирина Кръстева ги запозна с ролята и задълженията на участниците в съдебния процес.

За финал малките ученици посетиха експозициите, които се намират в Академията, както и музея, обособен там.

Всяко дете имаше възможността да се запознае с обстановката и атмосферата създадена в Академия на МВР – София, в която се обучава голяма част от състава на МВР.

Зареди още

Новини

Ивелин Михайлов и полк. Николай Марков с отворена среща в Габрово

Published

on

Предприемачът Ивелин Михайлов и експертът по национална сигурност полк. Николай Марков ще проведат отворена среща, под надслов „За бъдещето на България“ в Габрово. Събитието ще се проведе в петък, 26 април, от 19.00 часа в конферентната зала на хотела, находящ се на бул.“Трети март“.

На срещата двамата ще говорят за проблемите в България като геополитическото положение на страната, ограбването на ресурсите ѝ от страна на наднационалния капитал и лобизма в националната политика и ще споделят своите решения.

Те ще представят и визията си за бъдещето на страната ни и конкретните стъпки, които ще предприемат. Подобни отворени срещи под този наслов вече се проведоха в Бургас, Варна , Видин , Добрич, Сливен, Русе и Стара Загора и други, и преминаха при засилен интерес от страна на жителите на градовете.

Записите от тях може да гледате в YouTube канала на „Свободен глас“.

Зареди още

Новини

ОУ „Неофит Рилски“ стана шампион на футболния турнир „Малки лъвчета“

Published

on

На открития терен в спортен комплекс „Христо Ботев“ се проведе традиционният турнир по мини футбол „Малки лъвчета“, за деца от 1-ви до 4-ти клас на габровските училища. В рамките на три дни се играха футболни двубои разделени в две предварителни групи.

Много оспорвано и с голямо желание за победа се състояха финалните срещи за III и IV място между отборите на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и СУ „Райчо Каролев“, завършил при резултат 2:1 и за I – II място между отборите на НУ „Неофит Рилски“ и ОУ „Ран Босилек“ завършил с резултат 3:1. Титлата шампион и първо място в турнира бе отредено на отбора от ОУ „Неофит Рилски“.

Второ място заеха футболните надежди от ОУ „Ран Босилек“, на трето са ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и четвъртото място остана за малките футболисти от СУ „Райчо Каролев“.

Участниците бяха наградени с медали и купи за отборите от заместник-кмета Невена Минева и с пожелание за още повече победи и успехи.

Както във всеки футболен турнир, така и в „Малки лъвчета“ бяха раздадени и индивидуални награди. Грамота за „Най-добър защитник“ получи Велислав Петров. Голмайстор на турнира стана Атанас Атанасов, а „Най-добър вратар“ – Николай Донев. С грамота за „Полезен играч“ бе отличен Деян Стоев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица