Свържи се с нас

Новини

Мариян Костадинов: Гласувайте за личности! Политическата система трябва да е мажоритарна!

Published

on

Мариян Костадинов, водач на листата на „Републиканци за България“ в 7 МИР – Габрово: Отърсете се от облъчванията на партийните централи, гласувайте за личности! Убеден съм, че отдавна е дошло време изборите за национален парламент, да имат по-скоро мажоритарен, а не партиен характер.

Здравейте, приятели.

Отлетя времето на поредната предизборна кампания. Гласоподавателят не може да се оплаче от вниманието, отредено от партийните централи, по някога дори и натрапчиво. Билбордове в различни размери, от голям до по-голям. От автомагистрали до градове и паланки.

Уважаеми политици, участвали в управленията и в „прехода“. Ако досега, в следствие поведението и действията си хората не Ви познават, с изхарчените милиони за реклама ли очаквате да ви запознаят?

Плакати, закрепени по дървета и стълбове, като в недалечното минало, тези места бяха запазени за едни други информационни листи формат А4, но общото за мен е, че и двата вида в мен пораждат тъжни мисли. Иначе законът е ясен – „само на определените за това места“. А определените за това места от Общините са просто формални, неугледни, мръсни, проядени от ръжда метални пана.

А може би там е мястото на тази политическа система? Битката в малките часове на нощта за всеки квадратен сантиметър от „групите за лепене“, е просто абсурдно и ненужно мероприятие. Самият факт, че се лепи един плакат върху друг, говори за липса на всякакво уважение към лицата на тези плакати.

На възрастните хора и тези с увреждания, традиционно се обърна голямо внимание, обеща се и невъзможното. То срещи по клубове, паркове, села и поляни, с жизнерадостни и позитивни кандидат политици. Е, поне по една лимонада и бисквити ги почерпиха хората, а тези партии разполагащи със средства и цели събори вдигнаха, с певици и оркестри.

Къде бяхте всички политически партии, участвали в управлението през годините? Сега ви е на Вас време за обещания. То обещаването не е като даването. След изборите я камилата я…

Колеги политици, моля Ви осъзнайте се! Това е пошло, обидно и до някъде подигравателно. Нашите родители живеят в нищета. Тези, които са управлявали до момента в така наречения „преход“ без край, нямате морално право да гледате в очите тези хора.

А за теб уважаеми гласоподавателю, човешко ли е това отношение? Повечето от така наречените нови партии, заложиха на негативизма. На разкритите престъпления. На заплахите за съд. За жлъчните коментари и волеизлеяния. А никой не казва как е било възможно да се стигне тук и до подобни твърдения. Не предлагате колеги как да бъде възстановен правовият ред. Е, за някой партии този ред си е нормален. А за теб уважаеми гласоподавателю нормален ли е?

За поредна предизборна кампания, липсваше политически дебат. Сблъсък на политици с ясни политически платформи. Това със сигурност удовлетворява партиите с влияние върху „свободните“ медиите.

Малките политически проекти като нас, въобще нямат шанс да изложат вижданията си пред широка аудитория. С две думи всичко си е по старому. А за теб уважаеми гласоподавателю, това справедливо ли е?

Този мои анализ може да продължи с часове. Защото и аз съм гласоподавател, многократно „уважаван“ през последните 30 години, от партиите управлявали през „прехода“.

Убеден съм, че отдавна е дошло време изборите за национален парламент, да имат по-скоро мажоритарен, а не партиен характер.

Гласувайте за нашата листа, защото в нея участват нормали хора, професионално реализирани и социално ангажирани с нуждите от промяна в нашата област.

Заставам пред Вас такъв какъвто ме познавате, не променен, с реални компетенции, с човешко отношение и уважение към всекиму.

Отърсете се от облъчванията на партийните централи, гласувайте за личности!

Публикуваният материал е предоставен от „Републиканци за България“, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Републиканци за България“, е под номер 21 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Преброителите не изискват лични документи и не раздават декларации за подпис

Published

on

Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис.

Преброителите нямат право да изискват личната Ви карта, шофьорска книжка или паспорт или да предоставят за подпис декларации, заявления или какъвто и да е друг документ.

Ако Ви посети лице, което се представя за преброител, и Ви поиска някакви документи или Ви кара да се подписвате, незабавно подайте сигнал в районното управление на МВР. Този човек най-вероятно няма нищо общо с преброяването.

Преброителите трябва да Ви представят карта със снимка, три имена и идентификационен номер. В случай, че се съмнявате, че човекът, който звъни на вратата Ви, е преброител, можете да направите проверка на *2021 или 02/ 9078 430.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

59 заразени с КОВИД – 19 за ден, двама са починалите

Published

on

Двама души са починали, а 59 са случаите на новозаразени с коронавирус през последните 24 часа на територията на област Габрово. Данните оповестиха днес, 24 септември, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Битката за живота си с вирусната инфекция са загубили 72-годишен мъж от Габрово и 92-годишна жена от Дряново.

През последното денонощие в четирите общини от област Габрово за пореден път най-много заразени с КОВИД – 19 има в Габрово, общо 33 случая. Седемнадесет са дали положителни резултати в Севлиево, шест са новозаразените в Дряново и трима в Трявна.

От потвърдените 59 случаи в областта 17 души хоспитализираните, а останалите 42-ма са с провеждат домашно лечение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

ЕК започна проверки след сигнал на Андрей Новаков

Published

on

Европейската Комисия ще предприеме действия към държавите, които неправомерно налагат глоби на шофьорите на товарни автомобили и изискват от тях да доказват с документ къде са извършили своята регулярна седмична почивка. Това се казва в писмо от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен до българския евродепутат от ПП ГЕРБ /ЕНП/ Андрей Новаков.

През месец юли Новаков сезира Еврокомисията по повод многобройни сигнали от потърпевши български шофьори, глобени с хиляди евро заради липса на документ, с който да докажат пред националните власти, че са извършили седмичната си почивка извън превозното средство.

През 2020 г. ЕС въведе законодателния пакет „Пакет Мобилност 1“, който налага допълнителни регулации в международните товарни превози и условията за работа на водачите на камиони. Регламентът забранява на товарните шофьори да спят в кабините на превозните средства и изисква регулярна седмична почивка за водачите в подходящи условия и с установени стандарти за настаняване и хигиена.

В официалното тълкуване на разпоредбата Европейската комисия отбелязва изрично, че шофьорите не са длъжни да доказват къде са прекарали тази почивка и властите в отделните страни-членки не могат да изискват от тях документи за това.

В писмото си до Андрей Новаков председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се ангажира ресорните служби да извършат проверка и да влязат в контакт с властите в държавите-членки, от които има получени сигнали. Конкретен резултат по предприетите действия се очаква максимално скоро.

Андрей Новаков е член на Европейския парламент за втори пореден мандат. Той е координатор на ЕНП в Комисията по регионално развитие и участва в още три парламентарни комисии – Комисията по бюджети (BUDG), Комисията по транспорт и туризъм (TRAN), и Комисията по бюджетен контрол (CONT). Сектор „Транспорт“ заема важно място в неговата работа на евродепутат, като в годините досега той се ангажира трайно със защита на националния интерес и позицията на българските шофьори в дебата за европейското законодателство, известно с името „Пакет Мобилност“. През 2019 г. е избран за председател на Европейската ЖП Асоциация “Rail Forum Europe“. Неведнъж се е застъпвал за проблемите на авиосектора, особено в контекста на осигуряване на средства за преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от пандемията COVID-19.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица