Свържи се с нас

Новини

Мариян Костадинов: Гласувайте за личности! Политическата система трябва да е мажоритарна!

Published

on

Мариян Костадинов, водач на листата на „Републиканци за България“ в 7 МИР – Габрово: Отърсете се от облъчванията на партийните централи, гласувайте за личности! Убеден съм, че отдавна е дошло време изборите за национален парламент, да имат по-скоро мажоритарен, а не партиен характер.

Здравейте, приятели.

Отлетя времето на поредната предизборна кампания. Гласоподавателят не може да се оплаче от вниманието, отредено от партийните централи, по някога дори и натрапчиво. Билбордове в различни размери, от голям до по-голям. От автомагистрали до градове и паланки.

Уважаеми политици, участвали в управленията и в „прехода“. Ако досега, в следствие поведението и действията си хората не Ви познават, с изхарчените милиони за реклама ли очаквате да ви запознаят?

Плакати, закрепени по дървета и стълбове, като в недалечното минало, тези места бяха запазени за едни други информационни листи формат А4, но общото за мен е, че и двата вида в мен пораждат тъжни мисли. Иначе законът е ясен – „само на определените за това места“. А определените за това места от Общините са просто формални, неугледни, мръсни, проядени от ръжда метални пана.

А може би там е мястото на тази политическа система? Битката в малките часове на нощта за всеки квадратен сантиметър от „групите за лепене“, е просто абсурдно и ненужно мероприятие. Самият факт, че се лепи един плакат върху друг, говори за липса на всякакво уважение към лицата на тези плакати.

На възрастните хора и тези с увреждания, традиционно се обърна голямо внимание, обеща се и невъзможното. То срещи по клубове, паркове, села и поляни, с жизнерадостни и позитивни кандидат политици. Е, поне по една лимонада и бисквити ги почерпиха хората, а тези партии разполагащи със средства и цели събори вдигнаха, с певици и оркестри.

Къде бяхте всички политически партии, участвали в управлението през годините? Сега ви е на Вас време за обещания. То обещаването не е като даването. След изборите я камилата я…

Колеги политици, моля Ви осъзнайте се! Това е пошло, обидно и до някъде подигравателно. Нашите родители живеят в нищета. Тези, които са управлявали до момента в така наречения „преход“ без край, нямате морално право да гледате в очите тези хора.

А за теб уважаеми гласоподавателю, човешко ли е това отношение? Повечето от така наречените нови партии, заложиха на негативизма. На разкритите престъпления. На заплахите за съд. За жлъчните коментари и волеизлеяния. А никой не казва как е било възможно да се стигне тук и до подобни твърдения. Не предлагате колеги как да бъде възстановен правовият ред. Е, за някой партии този ред си е нормален. А за теб уважаеми гласоподавателю нормален ли е?

За поредна предизборна кампания, липсваше политически дебат. Сблъсък на политици с ясни политически платформи. Това със сигурност удовлетворява партиите с влияние върху „свободните“ медиите.

Малките политически проекти като нас, въобще нямат шанс да изложат вижданията си пред широка аудитория. С две думи всичко си е по старому. А за теб уважаеми гласоподавателю, това справедливо ли е?

Този мои анализ може да продължи с часове. Защото и аз съм гласоподавател, многократно „уважаван“ през последните 30 години, от партиите управлявали през „прехода“.

Убеден съм, че отдавна е дошло време изборите за национален парламент, да имат по-скоро мажоритарен, а не партиен характер.

Гласувайте за нашата листа, защото в нея участват нормали хора, професионално реализирани и социално ангажирани с нуждите от промяна в нашата област.

Заставам пред Вас такъв какъвто ме познавате, не променен, с реални компетенции, с човешко отношение и уважение към всекиму.

Отърсете се от облъчванията на партийните централи, гласувайте за личности!

Публикуваният материал е предоставен от „Републиканци за България“, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Републиканци за България“, е под номер 21 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Крими

Криминалисти от Габрово хванаха над 6 кила марихуана (снимки)

Published

on

Криминалисти от Габрово иззеха над 6 килограма марихуана, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Полицейската операция за противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотици, е била проведена на 4 октомври.

В село Здравковец за полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Дайхацу“, управляван от 53-годишен габровец.

По надлежния ред било установено, че водачът шофирал след употребата на метамфетамин.

Последвали процесуално-следствени действия в имот в селото, ползван от габровеца, където били установени 20 растения от рода на конопа, някои от които достигащи височина над 3 метра. Отделената от листна маса – над 6 кг, реагирала на марихуана след направения полеви наркотест.

Допълнително криминалистите открили в жилището на мъжа в Габрово суха зелена листна маса с тегло 0.267 кг, реагирала отново на марихуана. Габровецът бил задържан по реда на Закона за МВР, като срещу него е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почина Йордан Ташков, дългогодишен учител и директор на ПМГ – Габрово

Published

on

На 5 октомври 2022 г внезапно почина Йордан Ташков, който беше дългогодишен преподавател и директор на Природоматематическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово.

Тъжната новината оповестиха от образователната институция. От основаването на Гимназия работи в нея като учител, а впоследствие и директор.

Йордан Ташков завършва магистратура в Биологически факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

Бил е преподавател по естествени науки в Мароканския лицей в Казабланка и директор на БСОУ „Петър Берон” в Прага. Носител на почетния знак на Община Габрово през 2017 г. и на община Прая да Витория – Испания, както и на много други отличия – почетно отличие „Неофит Рилски”, носител на годишната награда на Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий”, на „Златен Херон” за принос в развитието на Община Габрово, на златен медал на Европейската комисия за проекта „Европа в училище”.

Ташков е член на Европейското образователно общество със седалище в Брюксел.

Участвал е в множество европейски образователни проекти на Европейската агенция „Сократ” с партньори Франция, Испания, Финландия, Норвегия и др.

Владее френски и руски език.

Йордан Ташков е роден на 15.02.1943 г. в Габрово. Женен е, с една дъщеря. Той бе в състава на Общински съвет – Габрово, мандат 2019 – 2023 година.

Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ и Държавен архив – Габрово изказват най-искрените си съболезнования на близките и приятелите!

Дълбок поклон пред светлата му памет!

Поклонението ще се състои на 7 октомври от 12.00 часа в храма „Успение на Света Богородица“.

Зареди още

Икономика

МРРБ ще финансира 4 приоритетни инфраструктурни проекти в региона

Published

on

Четири инфраструктурни проекта от област Габрово влизат в обхвата на одобрения от Министерски съвет списък за финансиране на инвестиционни проекти на общините, приет с Решение на Правителството от 28 септември.

В списъка са включени 234 обекта на обща стойност 406 374 769 лв. За нашия регион ще бъдат финансирани проекти на стойност над 6 млн лв – два от тях са свързани ВиК инфраструктура в общините Габрово и Севлиево.

За община Габрово това са рконструкцията на водопровод и канализация по ул. „Златна нива“ и ул. „Зелена ливада“, а за община Севлиево средста са предвидени за реконструкцията на довеждащия водопровод до ПСПВ „Стоките“ и Източен водопроводен клон за питейна вода (участък: Източен водопровод, клон ПСПВ „Стоките“ до р.ш. при с. Буря – с. Добромирка -етап 2, участък № 1 водопровод от т. 570 до т. 700 с L1=4205,35 м).

Другите два проекта са свързани с ремонт на пътища и обхващат общините Трявна и Дряново. В Трявна се предвижда рехабилитацията и/или реконструкция на участък с дължина 5,500 км от общински път.

Четвъртият проект, който ще бъде финансиран, е реконструкцията на общинския път Трявна – Царева ливада – Куманите.

Одобрените обекти са предложени от Националното сдружение на общините в Република България. Избрани са тези, които имат проектна готовност, разрешения за строеж и са посочени от съответната общинска администрация като най-приоритетни.

Условието е МРРБ да финансира 50% от стойността им, като средствата ще бъдат предоставени на общините на две равни части – първото плащане ще е до 10 работни дни след подписване на споразумение и второто през месец декември 2022 г.

С приетото решение се отменя одобрения Списък на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти за целево финансиране, приет с решение на Министерски съвет № 576 на от 01.08.2022 г., тъй като в Приложение № 1 към него са включени обекти, за чието изпълнение са заложени дейности, реализацията на които е нецелесъобразна и е извън обхвата на провежданите политики и бюджетни програми на МРРБ.

Освен това, за част от включените в списъка обекти няма информация дали имат документална готовност за изпълнение. Пълният списък с обектите можете да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица