Свържи се с нас

Новини

Ограничения в движението заради Купа Габрово и обиколката на България

Published

on

Временната организация на движение в участъците, по които ще преминават колоездачите ще се въвежда непосредствено преди провеждането на състезанието. Колоната ще се води от два пилотни автомобила.

На 3 юли в 12:15 часа се спира движението по трасето, преминаващо през с.Бериево- с.Градница и с.Душево-разклон за гр.Габрово по път I-404. Към 12:30 часа се спира движението в участъка: разклон за с.Яворец- с.Драгановци, с.Янковци-гр.Габрово, като движението ще бъде спряно по бул.Стефан Караджа, ул. Брянска, ул. Скобелевска, бул.Априлов, бул. Хемус, бул.Столетов, през кв. Любово- път Е-85 посока връх „Шипка“.

На 5 юли в 14:00 часа ще бъде затворен проходът Шипка, като колоната ще премине около 15:30 часа през вр.Шипка-новият обходен път на гр.Габрово-село Поповци-бул.Стефан Караджа-ул.Скобелевска- финалът ще е на пл.Възраждане. Пътят ще бъде освободен за движение след преминаване края на колоната.

Във връзка с провеждането на 68-а международна колоездачна обиколка на България ще бъде преустановено движението и паркирането на автомобили на пл. „Възраждане“, ул. „Скобелевска“ и бул. „В. Априлов“ – в участъка от ул. „Д-р Петър Цончев“ до ул. „Райчо Каролев“, на 5 юли 2021 за времето от 10.00 до 19.00 часа.

На 5 юли, понеделник, във връзка с провеждането на състезание Купа Габрово, от 10.30 до 14.30 часа ще бъде преустановено движението по следния маршрут: пл. „Възраждане“ – ул. „Лазар Донков“ – ул. „Драва“, ул. „Добри Карталов“ – ул. „Ванче Михайлов“ – ул. „Съзаклятие“ – пл. „Възраждане“.

На 5 юли паркингите зад Община Габрово и зад Съдебна палата – Габрово няма да са достъпни за гражданите.

Автобусите на градския транспорт ще се движат по ул. „Юрий Венелин“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Новини

Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града (снимки)

Published

on

Кметът Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града. Днес, 17 май, нашият град навършва 164 години.

Точно в 10.00 часа, на площад „Възраждане“, под музикалния съпровод на Оркестър „Габрово“ и пред строя на Ученическия гвардейски отряд към ПТГ „Д-р Никола Василиади“, на пилоните пред сградата на Общината габровският кмет тържествено издигна знамето на града.

Ритуалът бе уважен от председателя на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, областния управител на Габрово Мария Башева и заместника ѝ Иван Любомиров, зам.-кметовете на Габрово инж. Николай Меразчиев, Невена Минева и Мария Йозова, общински съветници, секретаря на Общината Полина Тихова, ръководители на културни институции, учебни заведения и граждани.

По традиция инициативите по случай Деня на Габрово продължават през целия ден. Празничната програма за Деня на Габрово започна в 9.30 ч. в Храма Успение на Св. Богородица”, където архиерейският наместник Руслан и габровски свещеници отслужиха Молебен за здраве и благополучие.

Церемонията по издигане знамето на града на площад „Възраждане“ бе последвана от инициативата  „Нарисувай Габрово“, в която се включиха ученици от габровските училища.

През целия ден в изложбената зала на Старо школо в МАИР Боженци ще се проведе изложба и ателие „Боженци – сградите разказват“, където посетителите ще могат да пишат с паче перо и мастило, а в Музея на хумора и сатирата се провеждат ателиета за изработване на карнавални маски на всеки кръгъл час.

Художествена галерия „Христо Цокев“ ще организира детско арт ателие на тема „Моят карнавал“, а в Детския отдел на РБ „Априлов-Палаузов“ се организира ателие за изработване на карнавални маски.

През деня, в 11.00, 14.00 и 18.00 часа, ще се проведат специализирани обиколки на театър ДТ „Рачо Стоянов“. Публиката ще има възможност да разгледа театъра, да се запознае с актьорите и да се качи на сцената.

И още, в близост до църквата „Успение Богородично“, ще се проведе традиционен благотворителен кулинарен базар, организиран от Женско благотворително дружество „Майчина грижа“, като събраните от него средства ще се използват за връчване на еднократна парична награда на зрелостници с отличен успех и в затруднено финансово положение.

В обедните часове градинката на Глинени гърнета ще бъде домакин на концерт от популярна и джазова музика, с участието на „ОРКЕСТЪР ГАБРОВО“.

Празничният за Габрово 17 май, ще продължи с церемонията „Дарования и постижения“, която ще се проведе в 16.00 часа в зала „Възраждане“.

След това, в 17.00 часа, Регионален исторически музей – Габрово и НЧ „Христо Ботев 1929 г.” – с. Донино ще организират Празник на щирника в Дечкова къща.

В 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“ ще се открие изложба „Живопис, графика, скулптура“, посветена на празника на Габрово.

Празничната вечер ще продължи с концерт „The best of Vassil Petrov“, който ще започне в 19.00 часа на пл. „Възраждане“. В програмата ще участват Васил Петров (вокалист), Живко Петров (пиано), Радослав Славчев – Riverman (бас), и Димитър Семов (барабани).

В 19:30 часа Ротари клуб – Габрово ще организира благотворителен маскен бал в ресторанта на хотел „Мак“. Събраните средства ще подпомогнат детски културни и спортни дейности в града. По традиция карнавалните костюми са задължителни, като немаскираните плащат двойно, а маскираните – едва 100 лв.

Празничният ден ще завърши с концерт на група RDMK в 20.30 часа на пл. „Възраждане“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица