Свържи се с нас

Новини

Петър Москов: Как изведнъж най-големият победител се оказа ДПС?

Петър Москов в Габрово: Питам как се получи така, че във войната с партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС изведнъж най-големият победител се оказа ДПС? Питам защо в Турция и защо само там избирателите ще имат привилегията да гласуват с хартиена бюлетина?

Published

on

Защо отново правилата не са еднакви за всички? Защо след целия революционен ентусиазъм и желание за промяна, 45-тото народно събрание се ограничи само с една единствена промяна – да увеличи близо четири пъти броя на секциите в Турция? Това ли желаеха избирателите на т.нар. „партии на промяната”? Това заяви в Габрово председателя на Консервативно обединение на десницата Петър Москов, който се срещна с габровци.

„Питам ЦИК – защо със специално свое решение допусна само избирателите в Турция да се радват на привилегията да гласуват с хартиени бюлетини, а за всички нас, останалите български гласоподаватели, се поставя задължението да гласуваме с машина, изключение правят само най-малките секции? Питам как така се получи, че във войната с партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС изведнъж най-големият победител се оказа ДПС? Зная, че няма да получа отговор“, каза още Москов.

По думите му Националното обединение на десницата знае отговора – заради продължаващата зависимост на цялата политическа върхушка от кадрите на старата просъветска левица и нейните слуги от ДС. Според Петър Москов това са хората, които превърнаха политическата власт на БКП в икономическа власт на т. нар. олигарси и ограбват българските граждани вече десетилетие. В момента младите хора в България имат само два избора.

Единият – да работят в държавната или общинската администрация, другият – да станат наемници на някой от въпросните олигарси. Възможността да се занимаваш със собствен бизнес в страната ни е сведена до минимум заради безумен натиск от държавата, заради неконтрулируем чиновнически рекет и още безброй изградени пречки и затруднения.

Идеята е да няма икономически независими български граждани със свободна воля. Защото икономически независимият гражданин не продава гласа си, не е подчинен на волята на работодателя си и не чака помощи от държавата. Икономически независимият гражданин няма да позволи да го ограбват, няма да позволи да харчат данъците му, за да издържат неграмотни безработни, които да гласуват по волята на разбойниците.

Единственото решение е лустрация и прекъсване на финансовите потоци към тези разбойнически среди, счита Москов. Това означава десетгодишна забрана за участие на хората, свързани с тези кръгове до големи обществени поръчки, забрана за заемане на постовете – съдия, следовател и прокурор, за да се прекрати съдебната им защита.

„Това става с ясен закон, а не просто със смяна на главния прокурор. Спиране на достъпа им до управление и финансиране на медии, за да се прекрати начина, по който манипулират общественото мнение. И докато това не се случи, нищо в България няма да се промени“, допълни Петър Москов.

Независимо как ще се казва главният прокурор, независимо дали ще ни управлява шоумен, цар или Батман. Всеки компромис с декомунизацията укрепва позициите на криминалното задкулисие.

*Парламентарни избори 2021. Публикация съгласно договор за информационно обслужване. Национално обединение на десницата е с номер 19 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица