Свържи се с нас

Новини

Най-търсените спортни пазари в бетинг платформите у нас

Published

on

Спомняте ли си доброто старо време, когато индустрията за спортни прогнози едва прохождаше? Не го казваме с лоши чувства, понякога има тръпка да видите как машината печата следващия фиш и се прибирате, за да видите какво наистина ще се случи. Не са и малко онези моменти в историята, когато запалянко тръгва да вади фиша си от кофата за боклук, защото е прибързал с решението си. Някога един финал на Шампионска лига – този между Ливърпул и Милан – успя да накара мнозина да останат без думи.

Днес индустрията е значително променена и ако разгледаме този линк за Palms bet спорт ще открием някои много специални възможности, като най-вероятно някои от тях може дори да бъдат непознати. За малко по-сложните термини трябва да насочим погледа в миналото, когато повечето букмейкъри разполагаха с английска платформа и повечето клиенти просто пренесоха термините в българската платформа. Макар и днес да имаме добра и преведена платформа, чуждиците вече са се насадили трайно.

Въпросът обаче остава: кои са най-популярните пазари в света на спортните залози? Обикновено имаме стандартните като краен победител и точен резултат, след това най-вероятно си спомняме и така наречената права колонка,  която обединява всички дербита, дава ни един общ коефициент и по-високи шансове за печалба, както и по-високи рискове. Сред тях ще открием и някои доста интересни пазари, които често остават под радара, а те могат да дадат доста сериозно предимство.

Не е трудно да открием, че в някои моменти можем да използваме хендикап пазарите. Запознатите с английския знаят, че директният превод е „инвалид“, но тази опция не обижда отборите, а просто дава шанс на по-слабия да започне играта с няколко виртуални гола (ако говорим за футбол), като на финалът се гледа общият резултат. Съществува и азиатски хендикап, който не работи с точни числа, а и с десетични запетаи. Можем да направим залог и за двата отбора, като самата система прилича на под/над прогнозите, но тук избираме и двата отбора, създавайки допълнителна емоция в играта.

Свикнали сме да виждаме по-агресивни изпълнения на терена, следователно ще открием, че доста от почитателите се стремят да инвестират много от своята емоция именно в тази посока, посочвайки дали в дадено дерби ще има жълт картон или не. Впрочем може да се номинира не  само отборът, но дори и играчът, все пак някога Пепе се беше превърнал в истинският хулиган и ако не пропуснеше мач заради картони, очевидно сезонът е бил изключително скучен.

Един от много интересните пазари е този на под/над голове. Идеята тук е, че не се интересуваме кой ще победи, а се фокусираме изцяло върху головете. Тук играят и десетичните запетаи, но нека обясним логиката. Ако кажем, че головете ще са под 2, тогава ще победим евентуално при 0 или 1 гол. Няма никакво значение кой отбор точно ще отбележи, но при точно 2 гола, нашият залог се връща обратно. При поставянето на залог под 2.5, тогава сценарият е същият, но при отбелязване на 2 гола, само половината от залога ни ще се смята за успешен. Логиката е същата и при избора на опцията над определен брой голове.

Както виждаме, разнообразието наистина е впечатляващо и с малко повече разучаване и добри прогнози, можем да вземем най-доброто от всяко едно дерби. Все пак препоръчваме да обърнете внимание на всеки един пазар, който даденият букмейкър предлага, като често анализаторските платформи ни позволяват да прочетем по-обстойно и да видим дори примери за всяка една функция.

Новини

Малките полицаи се запознаха с основни техники за лична защита

Урок по полицейска лична защита с децата от Детско полицейско управление.

Published

on

Днес се проведе поредното занятие в рамките на превантивната инициатива „Детско полицейско управление“.

Инспектор Катерина Иванова обясни на четвъртокласниците от ОУ Христо Ботев“ гр. Севлиево, че всички полицаи преминават през курс за полицейска лична защита.

Целта ѝ е да бъде използвана от служителите при задържане на правонарушители или при самозащита.

Инспектор Иванова започна урока с лека загрявка, след което запозна децата с основни техники за самозащита и водещи ударни техники с крака и ръце. На малчуганите им предстои урок по пътна безопасност и посещение на Академията на МВР.

Припомняме, че в средата на месец май 2016 година бе даден старт на дългосрочна национална превантивна програма „Детско полицейско управление“ в цялата страна. Тя е инициатива на Министерството на вътрешните работи , а идеите и темите, включени в нея, са дългосрочни и са предназначени за извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. С оглед реализирането на програмата бе сключено споразумение между МВР, МОН, Министерство на младежта и спорта, Министерство на правосъдието, БЧК, Български туристически съюз, Българска православна църква и Национално сдружение на общините в Република България. Целта на програмата е децата да получат знания, които да им помогнат да пазят своя живот и този на приятелите си, да придобият умения за справяне в трудни ситуации, да работят в екип, в който да изградят ценности, отговорност и дисциплина, чувство на справедливост и толерантност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

ХГ „Христо Цокев“ посрещна своя сто хиляден посетител

Published

on

Днес, 24 март, Художествена галерия „Христо Цокев“ – Габрово посрещна своя сто хиляден посетител.

За изненада на екипа това бяха две сестри – Маргарита Каракостова и Добрина Георгиева. Така, съвсем по габровски галерията вместо един има двама сто хилядни посетители.

Двете дами получиха абонаментни карти за безплатен вход на всички събития от културния календар до края на годината и печатни издания на ХГ „Христо Цокев“ и Съюза на българските художници.

Системата за преброяване на посещенията е въведена през 2012 г., преди това такава липсва. Запазени са статистики относно конкретни събития, но систематизирането и съответно анализът на публиките започва през 2012 г.

Тази седмица екипът на галерията има и друг повод за радост, тъй като институцията стана част от глобалната международна общност на ICOM.

Така габровската галерия получава възможност да се включи в редица международни мисии, както и достъп до огромните ресурси на организацията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кирил Петков: Време е да спрем да викаме „неволята“

Published

on

Кои са петте приоритета в програмата на „ПП-ДБ“?

„Случва се нещо почти възрожденско. Хората вече осъзнават, че няма месия, няма спасител. Спасението си зависи от всички нас. Вече сме в последната част на приказката за неволята. 30 години сме викали „неволята“, сега трябва да запретнем ръкави и да си свършим работата“.

С тези думи се обърна към жителите на Севлиево лидерът на „Продължаваме промяната“ и бивш премиер на България Кирил Петков.

Той очерта петте приоритета в програмата на коалиция „ПП-ДБ“:

“Първият е, че няма как да имаме по-ниски цени на храните, ако не си ги произвеждаме в България. В момента внасяме 70 % от месото, 50 % от доматите, 45 % от яйцата, защото местното ни земеделие се фокусира върху едрите земеделци. Нямаме плодове и зеленчуци, няма месопроизводство и малки и средни ферми, които да осигуряват храна за българската трапеза.

Вторият приоритет е регионите в страната да догонят доходите в столицата. За целта се планира да бъдат инвестирани 50 милиарда лева за период от 4 години в Северна и Южна България.

Третият приоритет е свързан с влизането в Еврозоната и Шенген, което е от значение за малките и средни фирми, за да могат да се конкурират по-добре в Европа.

Приоритет остават също образованието и здравеопазването. Основен приоритет е и правосъдието – от смяната на главния прокурор Иван Гешев до цялостна реформа в прокуратурата, която трябва да бъде направена в следващите 4 г.“

Кирил Петков коментира и решението на коалиция „ПП-ДБ“ Явор Божанков да води листата в Габровска област:
„Ние привличаме хора, които знаят кое е правилно и кое не е. Явор се изправи пред целия парламент и заяви ясно и без страх гражданската си позиция. Ако трябва да се прави промяна, тя се случва с такива хора“, категоричен беше Кирил Петков. От своя страна Явор Божанков подчерта, че именно корупцията е виновна за ниските доходи на българите и затова най-важната задача продължава да е правосъдната реформа в страната.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Продължаваме промяната“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица