Свържи се с нас

Новини

Най-търсените спортни пазари в бетинг платформите у нас

Published

on

Спомняте ли си доброто старо време, когато индустрията за спортни прогнози едва прохождаше? Не го казваме с лоши чувства, понякога има тръпка да видите как машината печата следващия фиш и се прибирате, за да видите какво наистина ще се случи. Не са и малко онези моменти в историята, когато запалянко тръгва да вади фиша си от кофата за боклук, защото е прибързал с решението си. Някога един финал на Шампионска лига – този между Ливърпул и Милан – успя да накара мнозина да останат без думи.

Днес индустрията е значително променена и ако разгледаме този линк за Palms bet спорт ще открием някои много специални възможности, като най-вероятно някои от тях може дори да бъдат непознати. За малко по-сложните термини трябва да насочим погледа в миналото, когато повечето букмейкъри разполагаха с английска платформа и повечето клиенти просто пренесоха термините в българската платформа. Макар и днес да имаме добра и преведена платформа, чуждиците вече са се насадили трайно.

Въпросът обаче остава: кои са най-популярните пазари в света на спортните залози? Обикновено имаме стандартните като краен победител и точен резултат, след това най-вероятно си спомняме и така наречената права колонка,  която обединява всички дербита, дава ни един общ коефициент и по-високи шансове за печалба, както и по-високи рискове. Сред тях ще открием и някои доста интересни пазари, които често остават под радара, а те могат да дадат доста сериозно предимство.

Не е трудно да открием, че в някои моменти можем да използваме хендикап пазарите. Запознатите с английския знаят, че директният превод е „инвалид“, но тази опция не обижда отборите, а просто дава шанс на по-слабия да започне играта с няколко виртуални гола (ако говорим за футбол), като на финалът се гледа общият резултат. Съществува и азиатски хендикап, който не работи с точни числа, а и с десетични запетаи. Можем да направим залог и за двата отбора, като самата система прилича на под/над прогнозите, но тук избираме и двата отбора, създавайки допълнителна емоция в играта.

Свикнали сме да виждаме по-агресивни изпълнения на терена, следователно ще открием, че доста от почитателите се стремят да инвестират много от своята емоция именно в тази посока, посочвайки дали в дадено дерби ще има жълт картон или не. Впрочем може да се номинира не  само отборът, но дори и играчът, все пак някога Пепе се беше превърнал в истинският хулиган и ако не пропуснеше мач заради картони, очевидно сезонът е бил изключително скучен.

Един от много интересните пазари е този на под/над голове. Идеята тук е, че не се интересуваме кой ще победи, а се фокусираме изцяло върху головете. Тук играят и десетичните запетаи, но нека обясним логиката. Ако кажем, че головете ще са под 2, тогава ще победим евентуално при 0 или 1 гол. Няма никакво значение кой отбор точно ще отбележи, но при точно 2 гола, нашият залог се връща обратно. При поставянето на залог под 2.5, тогава сценарият е същият, но при отбелязване на 2 гола, само половината от залога ни ще се смята за успешен. Логиката е същата и при избора на опцията над определен брой голове.

Както виждаме, разнообразието наистина е впечатляващо и с малко повече разучаване и добри прогнози, можем да вземем най-доброто от всяко едно дерби. Все пак препоръчваме да обърнете внимание на всеки един пазар, който даденият букмейкър предлага, като често анализаторските платформи ни позволяват да прочетем по-обстойно и да видим дори примери за всяка една функция.

Новини

Пътен полицай в детската градина

Published

on

Инспектор Христофор Божинов разказа на малчуганите от габровската детска градина „Радост“ за професията „Пътен полицай“.

Униформеният служител гостува на група Мики Маус. Той разказа на децата за работата на пътните полицаи.

Представи униформата и отличителните ѝ знаци, както и помощните средства – палка, белезници, стоп палка и радиостанция.

Проведе и кратка беседа по безопасност на движението. Инспектор Божинов раздаде на малчуганите брошури със стихчета, свързани с пътната безопасност.

Децата от своя страна се бяха подготвили с тематични рисунки, които подариха на униформения служител.

Зареди още

Крими

Превантивна беседа за противодействие на телефонните измами

Published

on

Превантивна беседа, свързана с телефонните измами, се проведе в Трявна, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Габрово. Възрастни хора от пенсионерските клубове в общината се събраха в зала „Дръзновение“, където старши инспектор Марин Маринов, началник група „Криминална полиция“ при РУ Трявна, разясни основните схеми на телефонните измамници.

Той разказа и случаи от своята практика. Ст.инсп. Маринов подчерта, че „ало“ измамниците се стараят да научат информация за близките на потенциалната жертва, която след това използват срещу нея, за да може да я убедят да предаде определена сума пари.

Той призова възрастните хора в никакъв случай да не разказват на непознати за своите деца, внуци, близки. Обясни на възрастните хора как да реагират, когато непознати се опитат да ги убедят, че техни близки са причинили пътен инцидент; че имат нужда от средства за лечение или при други подобни сценарии.

Ст.инспектор Маринов разясни и за така наречените „фишинг измами“. Той отправил апел в никакъв случай да не споделят лични данни, данни на дебитни или кредитни карти, да не отварят съмнителни имейли.

На срещата присъстваха Даниела Маринова, заместник-областен управител и инж.Жасмина Лазарова, заместник-кмет на Община Трявна.

Превантивната кампания е инициирана от Областна администрация- Габрово и ОДМВР-Габрово. Тя ще продължи и през следващите дни.

В Севлиево тя ще се проведе на 27 февруари от 15.00 часа в клуб на пенсионера в ж.к.“Митко Палаузов“, на 28 февруари от 10.00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Любен Каравелов“ в Севлиево, на 6 март от 13:00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Юрий Венелин“ в Габрово, и на 7 март от 10.00 часа в Община Дряново.

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово обучи комитети и групи по условия на труд

Published

on

Регионалният съвет на КНСБ-Габрово, съвместно с Института за социални и синдикални изследвания и обучения на КНСБ, проведе в електронна среда обучение на близо четиридесет представители на комитетите и групите по условия на труд в предприятия и организации от региона.

Традиционно и тази година лектори бяха директорът на дирекция „Инспекция по труда” със седалище Габрово Виолета Иванова и вицепрезидентът на КНСБ в направление „Социална защита, безопасност и здраве при работа. Справедлив зелен преход и екология” Огнян Атанасов.

Виолета Иванова запозна участниците с нормативните разпоредби, касаещи трудовата злополука, провеждането на инструктажи осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, контролът по спазване на трудовото законодателство и правомощията на контролните органи.

Огнян Атанасов представи националното законодателство по безопасност и здраве при работа, социалния диалог в областта на здравословните и безопасни условия на труд, рискове, свързани с безопасност и здраве при работа в сектор „Държавно управление”, предстоящият проект на социалните партньори в тази област, Националната кампания на КНСБ „Да спрем рака на работното място” и промените в европейското на националното законодателство.

За първи път трети лектор в обучението бе Габриела Гатева – психолог и психотерапевт, която запозна участниците със симптомите, фазите и начините за справяне със синдромът на бърнаут и представи случаи от своята практика.

Обучението се осъществи в съответствие с изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд и Наредба № 4 на Министерството на труда и социалната политика.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица