Свържи се с нас

Новини

Най-търсените спортни пазари в бетинг платформите у нас

Published

on

Спомняте ли си доброто старо време, когато индустрията за спортни прогнози едва прохождаше? Не го казваме с лоши чувства, понякога има тръпка да видите как машината печата следващия фиш и се прибирате, за да видите какво наистина ще се случи. Не са и малко онези моменти в историята, когато запалянко тръгва да вади фиша си от кофата за боклук, защото е прибързал с решението си. Някога един финал на Шампионска лига – този между Ливърпул и Милан – успя да накара мнозина да останат без думи.

Днес индустрията е значително променена и ако разгледаме този линк за Palms bet спорт ще открием някои много специални възможности, като най-вероятно някои от тях може дори да бъдат непознати. За малко по-сложните термини трябва да насочим погледа в миналото, когато повечето букмейкъри разполагаха с английска платформа и повечето клиенти просто пренесоха термините в българската платформа. Макар и днес да имаме добра и преведена платформа, чуждиците вече са се насадили трайно.

Въпросът обаче остава: кои са най-популярните пазари в света на спортните залози? Обикновено имаме стандартните като краен победител и точен резултат, след това най-вероятно си спомняме и така наречената права колонка,  която обединява всички дербита, дава ни един общ коефициент и по-високи шансове за печалба, както и по-високи рискове. Сред тях ще открием и някои доста интересни пазари, които често остават под радара, а те могат да дадат доста сериозно предимство.

Не е трудно да открием, че в някои моменти можем да използваме хендикап пазарите. Запознатите с английския знаят, че директният превод е „инвалид“, но тази опция не обижда отборите, а просто дава шанс на по-слабия да започне играта с няколко виртуални гола (ако говорим за футбол), като на финалът се гледа общият резултат. Съществува и азиатски хендикап, който не работи с точни числа, а и с десетични запетаи. Можем да направим залог и за двата отбора, като самата система прилича на под/над прогнозите, но тук избираме и двата отбора, създавайки допълнителна емоция в играта.

Свикнали сме да виждаме по-агресивни изпълнения на терена, следователно ще открием, че доста от почитателите се стремят да инвестират много от своята емоция именно в тази посока, посочвайки дали в дадено дерби ще има жълт картон или не. Впрочем може да се номинира не  само отборът, но дори и играчът, все пак някога Пепе се беше превърнал в истинският хулиган и ако не пропуснеше мач заради картони, очевидно сезонът е бил изключително скучен.

Един от много интересните пазари е този на под/над голове. Идеята тук е, че не се интересуваме кой ще победи, а се фокусираме изцяло върху головете. Тук играят и десетичните запетаи, но нека обясним логиката. Ако кажем, че головете ще са под 2, тогава ще победим евентуално при 0 или 1 гол. Няма никакво значение кой отбор точно ще отбележи, но при точно 2 гола, нашият залог се връща обратно. При поставянето на залог под 2.5, тогава сценарият е същият, но при отбелязване на 2 гола, само половината от залога ни ще се смята за успешен. Логиката е същата и при избора на опцията над определен брой голове.

Както виждаме, разнообразието наистина е впечатляващо и с малко повече разучаване и добри прогнози, можем да вземем най-доброто от всяко едно дерби. Все пак препоръчваме да обърнете внимание на всеки един пазар, който даденият букмейкър предлага, като често анализаторските платформи ни позволяват да прочетем по-обстойно и да видим дори примери за всяка една функция.

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

Младежкият център организира семинар, посветен на хранителните разстройства

Published

on

Младежки център – Габрово организира тренинг, посветен на хранителните разстройства. Той ще се проведе на 20 април, събота, от 15.00 часа, в Художествена галерия „Христо Цокев“, а лектор ще бъде Яница Неделчева.

Яница е сертифициран психотерапевт в сферата на системния подход и фамилната психотерапия, международен обучител и консултант по емоционално хранене и хранителни нарушения със специализация в САЩ и над 15 години опит в индивидуалното и семейно консултиране. От 2013 г. е създател и директор на Мобилен тренинг център „ПОЗИТИВНИ 365“.

Яница е автор и ръководител на редица международни проекти, свързани с личностно развитие и промяна, като вярва във възможността за промяна, която е заложена във всеки човек. В нейното поле на дейност основно място имат емоционалното хранене и хранителни нарушения и здравословния начин на живот – особено важни теми за младежите, тяхното физическо и психическо здраве.

В програмата на тренинга ще бъдат включени образователни дейности и презентация, свързани с хранителните нарушения, емоционалното хранене и превенция в юношеска възраст.

Участниците ще получат практически насоки, както и информация за техники за справяне със стреса, възможност да тестват своята самооценка и да научат как да се справят с негативните мисли и депресивни състояния, водещи до хранителни нарушения. Инициативата цели да обогати знанията на младежите и да ги предпази.

Обучението е част от поредица образователни срещи, организирани по идея и с активното участие на младежи от ученическите съвети на средните училища и гимназии в Габрово.

Зареди още

Новини

Областната болница в Габрово набира стипендианти и персонал

Published

on

Областната болница в Габрово МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ набира стипендианти и персонал. През миналия месец лечебното заведение представи програмата си за подкрепа на студенти и кандидат- студенти, както и възможностите за развитие, които предоставя.

За болницата.
МБАЛ „Д-р Тота Венкова” – Габрово прави връзката между традициите и иновациите. Лечебното заведение наследява първата болница в Габрово от 1878 г. Днес е съвременна областна болница с 303 легла, 31 структури и 24 отделения.

MБАЛ “Д-р Тота Венкова” е акредитирана с оценка “Отличен” като база за практическо обучение.

Подкрепа за бъдещето и образованието.
Лечебното заведение провежда и надгражда дългогодишна политика за подпомагане на студенти в специалностите “Медицина” и “Здравни грижи”, като през 2024 г болницата изгради междуинституционална програма, с която предлага изплащането на семестриални такси и /или стипендии за студентите от горепосочените направления срещу сключване на трудов договор.

Подкрепа за служителите.
Съдейства на служителите на болницата за предоставяне на ведомствени жилища или намиране на квартири. Покрива транспортните разходи на служителите, които живеят извън община Габрово.

Сътрудничество за прогрес.
Поддържа партньорски отношения с O.L.V. Clinic в Аалст, Белгия, където лекари и медицински сестри от МБАЛ “Д-р Тота Венкова” имат възможност да се учат от светила в медицината.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица