Свържи се с нас

Новини

Кои виртуални спортове са хит на iGaming пазара?

Published

on

Макар и самото им представяне като „виртуални спортове“ да изглежда много футуристично и дори екстремно, можем да ви гарантираме, че същият не се различава от познатите спортни дисциплини. Виртуалните спортове не са нещо ново, впрочем те са причината много фенове да запазят тръпката от играта и да се насладят на още една възможност за спортни залози, а практиката ни показва, че когато феновете имат възможност за още една прогноза, веднага ще се възползват от нея.

Един поглед към това ревю на Palmsbet и Нострабет оценките за виртуален спорт, могат да ни подскажат, че именно тук ще открием една от най-добрите платформи, но ако все още не е ясно какво точно са виртуалните спортове, нека обясним в следващите редове.

Това е компютърна симулация на добре познатите спортни дисциплини. Те могат да включват футбол, тенис, конни надбягвания, гонки с хрътки и още много други. Изберете си спорт и бързо ще установите, че не е трудно за програмистите да създадат нещо такова, при това с особена лекота, особено при наличието на толкова сериозно разнообразие.

Един от най-популярните спортове в това отношение е футболът, а посоченият бранд ни позволява да гледаме виртуални дербита напълно безплатно, при това по всяко време на денонощието. Това е и едно от основните предимства, особено след като не говорим за истински атлети, а за компютър. Повечето студиа вече закупуват лицензите на истинските отбори, както и имената на атлетите, за да направят цялото изживяване много по-красиво и реално. Всяко едно дерби се провежда в рамките на няколко минути, като това важи не само за футбола, но и за всички останали спортове.

След като компютър прави цялата симулация, а ние наблюдаваме само едни от най-важните моменти, най-вероятно се замисляте кой точно определя крайният резултат. За целта ще трябва да поговорим малко за програмиране и добре познатия генератор на случайни числа. Най-добрият начин да обясним какъв точно е той е като се опитаме да си го представим като дигитален зар. Никога не знаем кое число ще се падне.

В компютърния свят, това е най-елементарният код, който може да съществува, но точно неговата симплистика е карала много програмисти да търсят смисъла му на работа. Докато ние гледаме виртуалната среща, генераторът не спира да бълва числа. Нека си представим, че на терена излизат виртуалните наследници на Манчестър Юнайтед и Уестхам Юнайтед. Логично е да очакваме червените дяволи да инкасират победата.

Като по-силен отбор, те получават числата в интервал от 1 до 14, докато Уестхам Юнайтед имат интервал от 15 до 20. При стартиране на срещата, генераторът започва да пуска числа в случайна подредба от 1 до 20. Като всяко едно се определя като точка за определения отбор. Победител обикновено е този, който първи натрупа 100 точки.

На същия принцип работят и всички останали спортове, като в последно време ще забележим засилен интерес от страна на феновете, особено след като пазарите се подобряват значително. Виртуалните спортове никога не са се смятали за конкуренция на реалните, но винаги ще се разглеждат като една особена алтернатива, която може да позволи на абсолютно всеки един потребител да се забавлява, особено ако любимият отбор не се справя толкова добре в реалното първенство. Това сравнение е правено много често, но самите студиа никога не са искали да получават такова признание – те се стремят да забавляват своята аудитория и до голяма степен го постигат. Това е една много добра алтернатива, а и нека не забравяме, че в рамките на една реална среща, имаме пълната свобода да изгледаме един цял кръг.

Новини

Габровец се нуждае от помощ, за да живее!

Published

on

Много от вас го познават Даниел Петров – Пешев – за тези които не знаят той от декември е с цироза на черния дроб и положението е много, много сериозно. Одобрен е за трансплантация, но не може да бъде направена, защото белите кръвни телца изяждат червените и не може да бъде опериран, тъй като кръвта му няма да се съсири.

В момента всеки ден му се преливат по 2 специални банки, които струват 270 лева на ден или 8 хиляди лв на месец.

Пешев е теглил кредит, но той свършва, затова се обръща към всеки, който може да се включи с колкото може, за да бъде спасен.

След месец има контролен преглед и надеждите са да се подобри с банките, за да може да се стигне до операция или да се подобри от тях и да няма нужда от такава.

Прилагаме неговата банкова сметка и пейпал и снимката на лекарството, което му се прелива.

Пешев е от хората, които като научиш, че е в това положение, не можеш да повярваш как точно на такъв добър човек може да се случи.

Той се притеснява да иска пари, но лекарството му трябва за да живее.

Затова всеки, който има възможност и иска да помогне може да го направи като дари на: *Преводи към банка за:
Daniel Petrov
IBAN: BG45UNCR70001520485027
*Превод с Paypal: dannipetrov@gmail.com

Зареди още

Култура

Маратон на четенето на 2 до 23 април

Published

on

2 април – Международен ден на детската книга. 2-23 април – Национален Маратон на четенето – видеоматериали, презентации, литературни четения, витрини.

3 април

„Вълшебството на книжките” – четене на приказки в рими по повод Международния ден на детската книга. ДГ „Перуника”, 10:00 ч.

10 април

„Поезия в цветове” – творческо ателие за изработване на колаж с любими детски стихотворения. Детски отдел, 10:00 – 12:00 ч.

11 април

Монотипия“ – творческо ателие за рисуване с темперни бои. Детски отдел, 10:00 – 12:00 ч.

12 април

200 години от рождението на Александър Н. Островски (1823-1886) –  руски писател и драматург. Онлайн представяне на www.libgabrovo.com

„БуквАрт” – творческо ателие за оцветяване на букви от азбуката. Детски отдел, 10:00 – 12:00 ч.

13 април

 „Великденски зайчета” – творческо ателие за изработване на поздравителни картички. Детски отдел, 10:00 – 12:00 ч.

„За вас, деца любими” – повод 130 години от рождението на Елисавета Багряна (1893-1991) – поетеса и преводач, автор на книги за деца. Витрина в Заемна за възрастни и филиал 3, онлайн представяне на www.kids.libgabrovo.com  и www.libgabrovo.com  

19 април

Катя Зографова представя книгата си „Фани Попова-Мутафова – житие и страдание“.Читалня „Д-р Петър Цончев”.17.00 часа

21 април

„Здравей, Книгария” – четене на откъси от едноименната книга с автор Божидара Ангелова. Детски отдел, 10:00 – 12:00 ч.

Флашмоб на открито, част от Националния маратон на четенето, посветен на 100-годишнината от рождението на Радой Ралин (23 април 1923 – 4 юли 2004)– централен градски парк до библиотеката, 14.30 ч.

23 април. Световен ден на книгата и авторското право.„Неунищожимите „Люти чушки“ от Радой Ралин – извор на вечните житейски уроци“ – презентация www.libgabrovo.com Витрини в Заемна за възрастни, читалня „Д-р Петър Цончев“и във филиала.

100 години от рождението на Петър Исаев Ступел (27.04.1923 г. – 30.11.1997 г.) – български композитор. Онлайн представяне във Facebook и Youtube, витрина в централното фоайе.

25 април

Представяне на книгата „Малахитовата гора” на Мартин Иванов съвместно с ХГ „Христо Цокев” и институт „Либера”. ХГ „Христо Цокев“,17.30 ч.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Габровска фирма взе награда за иновация в Германия

Published

on

Кремът при подсичане бебо спечели първо място в категория „Иновативен натурален продукт“ на 21-вото издание на годишните награди за иновация на BSB през 2023 година в Германия.

Журито определи съчетанието на натуралните активни съставки и естествени фосфолипиди във формулата на крема за иновативно и ефективно решение за поддържане здравето на бебешката кожа в зоната на пелената.

Наградите на BSB с учредител д-р Ян Рийдел, доктор на химическите науки и член на SEPAWA, имат за цел да насърчат иновациите в областта на козметиката и натуралните продукти.

През годините тази награда се превърна в институция и насока за развитие на козметичната индустрия като броят на кандидатурите на марки от цял свят расте с всяко следващо издание.

Така признанието на български продукт от страна на журито на BSB е особена гордост за страната и доказателство, че българската козметика е силно конкурентна на световните гиганти. Това е вторият продукт на бебо с приз от BSB.

В миналогодишното издание на наградите, журито отреди второ място на Слънцезащитния крем за бебета и деца SPF 50+ в категория „Иновативен козметичен продукт“ и трето място в категория „Иновативна опаковка“.

Тези награди са особена радост и гордост за екипа на „Аванс трейд“. Те са признание за любовта и енергията, които влагаме в разработването на продуктите бебо. За отговорността, която носим, предлагайки продукти за нашите деца.

Тези награди са признание за българската козметична индустрия. За това, че тя може да бъде и е конкурентна на наложените световни брандове.

Тези награди са нашият стимул да продължим да работим в същата посока без компромиси, следвайки последните научни разработки и медицински открития за превенция на здравето на бебешката кожа.

*Публикация от рубриката на „Габрово Нюз“
„В подкрепа на местния предприемач“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица