Свържи се с нас

Новини

Как да вземете завишени коефициенти за комби залози?

Published

on

Не е трудно да открием, че големите брандове винаги се стремят да ни предоставят колкото се може по-добри условия за правенето на спортни прогнози. Фокусът върху аудиторията никога не може да ни изненада, особено след като открием, че в момента много от операторите се борят за вниманието на аудиторията и са готови да дават по-добри условия. За тази практика споделят анализаторите от bwin в това ревю тук – nostrabet.com/bwin-bonus-kod и дори ни предоставят специални бонус кодове за подобряване на основните промоции. Ако четете заглавието, най-вероятно сте забелязали, че говорим за така наречените комбинирани залози.

Какво точно представляват те и защо в полезрението на повечето спортни фенове? Причините са няколко. Комби залозите са селекция от няколко прогнози в един залог. Приличат много на акумулаторите, но разликата се крие в това, че самите прогнози са много по-разчупени и винаги улавят есенцията на футболните дербита.

В момента тече Евро 2020 и ще открием, че предимно фокусът е насочен в тази посока. При наличието на други интересни дербита, автоматично получаваме и доста по-високи коефициенти, което е още една добра новина. Комби залозите са възможност за всеки фен да вземе възможно най-доброто от активния футбол в момента, като не е трудно да открием, че във времето се появяват подобни оферти за другите дисциплини. Има и още една интересна опция, която заслужава внимание – Price Boost.

Самото име трябва да ни подсказва, че отново имаме завишени коефициенти и възможност да поставим някои много специални и интересни опции, с които да се насладим на истинската игра и да се забавляваме по възможно най-добрия начин. Точно по тази причина няма как да не открием някои от много специалните възможности, които в това отношение не могат да ни разочароват по никакъв начин.

Ако в първата промоция имаме възможност да се възползваме от комбинирани залози, тук разполагаме с единични и отделни пазари. Като в това число можем да говорим за под/над пазари, голмайстор и още много други. Брандът избира отново интересните и реалистични опции, които биха изисквали малко по-сериозен поглед за анализ, но при изпълнение ще се инкасират и много добри печалби.

Като цяло трябва да признаем, че двете промоции определено печелят вниманието на аудиторията и няма да ни разочароват по никакъв начин, особено след като открием, че феновете вече са се ориентирали доста добре и знаят кои срещи в настоящите турнири са с добри шансове. Винаги можем да обърнем внимание и на предлаганите прогнози, които макар и да не дават категорични успехи, практически позволяват на аудиторията да се възползва доста добре от някои добри предложения.

Брандът има желание не само да предостави конкурентни опции, но и да гарантира разнообразието в тях, като в това отношение се справя отлично. Все пак говорим за една от индустриите с най-висока конкуренция. Преди всичко не трябва да забравяме и един от най-важните призиви, този за отговорна и разумна игра.

Присъствието на високи коефициенти в никакъв случай не ни гарантира успех, тези промоции трябва да се разглеждат като добра възможност, като феновете с опит винаги ще се ориентират правилно и ще знаят какво наистина да очакват на терена, макар и спортът да е изпълнен с обрати, както вече сме забелязали. За най-запалените фенове остава възможността да направят своя собствена прогноза, все пак пулсът на играта не може да се улови на 100%.

Новини

Днес е вторият ден от Коледа – Денят на бащата

Published

on

Вторият ден на Коледа – 26 декември, е Събор на Пресвета Богородица. В деня след Рождество Христово вярващите се събират, за да величаят с хвалебни и благодарствени песни Божия промисъл и да отдадат почит на Богородица, родила Спасителя.

В този ден се чества паметта на Св. Йосиф Обручник, на цар Давид като славен родоначалник на Исуса Христа и на Яков, брат Божий, пръв християнски епископ на гр. Ерусалим.

По решение на Второто национално общо събрание на съюза “Ние жените за достойнство и равенство” (28 март 1997) църковният празник на Свети Йосиф Обручник, земния баща на Исус, се отбелязва като празник на бащата. За първи път е честван през 1997 г.

Към Коледните празници се числи и Стефановден – на 27 декември. Празникът е посветен на първомъченика на християнската църква архидякон Стефан.

Със Стефановден завършват Коледните празници.

Зареди още

Новини

Честито Рождество Христово!

Published

on

Рождество Христово или още Коледа е един от най-големите църковни празници. На него християните честват рождението на Исус Христос. Според Евангелието от Лука това става в град Витлеем в провинция Юдея.

Православните християни честват Рождество Христово наравно тържествено с Великден. При католиците и протестантите Коледа е най-почитаният празник. Рождество Христово е един от 20-те църковни празници в България. На този ден постите свършват и семейната трапеза вече включва месни и млечни ястия. Вярващите ходят на черква, където има празнична служба.

Рождество Христово слага начало на ново летоброене. Създателят на новото летоброене, римският монах Дионисий (6 в.) изчислява, че Христос е роден в 754 г. от основанието на Рим.

Според Евангелието на Лука, малко преди раждането на Исус, майка Му Мария, заедно със съпруга ѝ, дърводелецът Йосиф, потомък на Давидовия род, отиват във Витлеем, родното място на Йосиф. Римският император Октавиан Август издава заповед за преброяване на населението в империята — в границите ѝ тогава се намира и Палестина. Всеки трябва да се запише в родното си място. Мария и Йосиф не могат да намерят място в страноприемницата и затова се подслоняват в пещера извън града, където пастирите затваряли овцете. В мига на Рождеството в небето пламва необикновена светлина, явява се ангел, който съобщава на намиращите се наблизо пастири, че е дошъл Спасителят. Витлеемските пастири са и първите, които се поклонили на Бога-Син. Младенецът Исус почитат и трима източни царе, доведени във Витлеем от изгрялата над мястото звезда. С Рождеството си Христос донася частица от светостта на небесния мир. С неговото идване на земята се отбелязва началото на новата ера.

Днес имен ден празнуват всички, които носят имената Христо, Радослава, Радослав, Радостина, Радостин, Божидар, Емил, Емануил, Християн, Ренета, Християна, Кристиян, Кристияна, Кристина, Христина и др.

Зареди още

Новини

Бъдни вечер е! Денят преди Рождество Христово!

Published

on

Наричат я още Суха Коледа, Малка Коледа, Кадена вечер, Божич. На този ден свършват четиридесетдневните Коледни пости, които са започнали на 15 ноември на Коледни заговезни.

Според народното вярване божата майка се замъчила на Игнажден и на Малка Коледа родила млада бога, но за това съобщила на другия ден. Първескиня, млада булка, която ражда за пръв път, като роди не съобщава новината на този ден, а на следващия – тогава се викат гости.

На Бъдни вечер важна роля играят бъднякът, трапезата, каденето и обредните хлябове. Бъднякът е специално избрано тригодишно право дърво. В гората го отсичал момък, носел го в къщи и го палели в огъня.

Според народното суеверие бъднякът поддържа през цялата година огъня в огнището. Обредните хлябове са три вида. Първите са хлябове посветени на Коледа. Вторият вид хлябове са посветени на селските занаяти – земеделие, скотовъдство, на къщата и покъщнината. Третият хляб е приготвен за коледарите, които ще дойдат да коледуват.

Всички видове хлябове се месят придружени с ритуали и песни. Според песните брашното се сее през три сита, възпети като копринени. Кади се като се използва палешника, а водата, с която се замесва брашното се донася с бял котел от мома или млада булка оженена през есента преди Бъдни вечер, която още не е раждала.

Трапезата на Бъдни вечер трябва да бъде изобилна, а храните на нея – нечетен брой и постни. По традиция се приготвя варено жито, варен фасул, сарми с ориз или булгур, ошав. Слагат се също така чесън, орехи, мед, кромид лук, запазени от лятото пресни плодове, вино, ракия – всичко, което е произведено през годината в суров или обработен вид. На трапезата се поставя също така сурово жито и колакът от Игнажден.

На места в Западна България, Тетевенско, Пловдивско и Македонската област се изпича прясна пита със сребърна пара. Под трапезата на Бъдни вечер се разстила слама.

До трапезата се поставят различни предмети – ремъка на ралото, напълнена с житни зърна ръкавица, паничка с пясък, кесия с пари, сито с житни зърна и вързани за него с червен конец босилек и чесън, сърп. Вечерята на Бъдни вечер винаги е в семеен кръг и трябва непременно да бъде кадена. Най-възрастният мъж или жена прекадява с тамян най-напред масата, след това всички останали стаи и помещения в дома, накрая двора и обора. Според народното схващане с каденето се прогонват злите и нечисти сили.

Вечерята на Бъдни вечер започва рано, за да узреят рано житата. По време на яденето хората не трябва да стават, за да лежат квачките върху яйцата и да измътят пиленца. Само стопанинът има право да става, но трябва да върви приведен, за да се превиват житата от зърно. Остатъкът от хляба се слага на полицата, за да израстнат високо житата през лятото. След вечеря децата се търкалят върху сламата на една страна, за да се превият така и житните стъбла.

От трапезата на Бъдни вечер се запазват орехите, суровото жито и недогорялата свещ за следващите кадени вечери. Самата трапеза според вида на храните има поминален характер. При сядането около нея някъде се оставя празно място – за мъртвите (починал близък или роднина).

През нощта сфрата не се прибира, защото хората вярват, че починалият ще дойде на вечеря. Около трапезата на Бъдни вечер се гадае. Гадае се за времето през всеки месец от новата година, за очакваната реколта от различните култури, за здравето на всеки член от семейството, за предстоящия брак на момите.

Посреднощ на Бъдни вечер тръгват коледарчетата. Те са момчета от осем до дванадесетгодишна възраст, които ходят по къщите на роднини, съседи и цялото село. Това ходене се нарича „коледуване“. Всяко коледарче носи дрянова пръчка.

Коледарчетата са предвестници на коледарниците. Не се чуват онези песни, които се пеят по Коледа, пеят се само кратки песни и припевки. За коледарчетата домакинята е приготвила рано сутринта колачета, които им дава заедно със сушени круши, сливи, орехи, ябълки, грозде.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица