Свържи се с нас

Новини

Засадиха дъбови фиданки в района на габровската болница

Published

on

Когато всички, и деца и родители, приемат една кауза присърце – резултатът нямам как да не е блестящ! 50 дъбови фиданки, очакваха повече от месец да бъдат засадени и това се случи в събота, 8 май, в района на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

„Благодарение на екипа на ДГ „Дъга“ – Габрово, на родителите и най-вече на ентусиазма на децата, сътворихме всичко това! Нямам думи, с които да ви опиша, колко много любов беше събрана на толкова малко пространство! БЛАГОДАРЯ ВИ!

С примера си, родителите дадоха един от най-ценните уроци за живота на децата си. РЕСПЕКТ за всички вас!“, написа във фейсбук Жанета Кирчева, администратор на групата „Добрини за Габрово“.

„Благодарности и за супер Христина Маринова, успяла да обедини и ентусиазира всички деца и родители за това събитие! Благодаря и на всички майки и татковци, които ни подкрепиха и сътвориха тази емоция за децата си!

Благодаря ви и за креативната идея, всяко дръвче да носи послание и име на детето, което го е посяло! Вярвам, че това е начинът, да научим нашето „бъдеще“ (децата ни) да бъдат трудолюбиви, отговорни и съпричастни!

Благодаря от сърце и на инициаторката Елица Григорова, на Никола Рахнев и Гората.бг – групаосигурили ни безвъзмездно фиданките!

Благодарности и на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ Габрово, предоставили терена за това Добро дело, защото без тяхната подкрепа, нямаше как да се справим ! Благодаря и на момчетата от Косач Трепач, които подготвиха терена!“, сподели още Жанета Кирчева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Откриха растения марихуана в дома на напушен водач от Габрово

Published

on

В хода на полицейска акция по линия „Наркотици“ е задържан 39-годишен осъждан жител на Габрово.

Вчера, 23 юни, около 08.50 часа, в района на село Враниловци служители на габровската полиция спрели за проверка лек автомобил „Нисан Кабстар“. По надлежния ред било установено, че водачът управлявал автомобила след употреба на марихуана.

При последвалите допълнителни действия в жилището, обитавано от мъжа, криминалистите установили, че е засадил и отглежда растения от рода на конопа, с тегло 167 грама, както и че в ниша, специално пригодена за поддържане на температура и вентилация, държи зелена суха листна маса с общо тегло 156 грама.

При направения полеви наркотест иззетата листна маса реагирала на марихуана. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл.343б, чл.354а и чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Новини

Петър Витанов: Корупцията в България остава невидима за Брюксел

Published

on

Корупцията, която e завладяла България, остава невидима за Брюксел. Твърде дълго Комисията си затваряше очите, когато премиери от Европейската народна партия злоупотребяваха с власт. Това каза Петър Витанов, ръководител на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент по време на разискванията в ЕП относно доклада на Комисията за върховенството на закона за 2020 г.

„Европейските граждани очакват от нас да защитаваме техните права и свободи, както и демокрацията – тогава, когато е поставена в риск. Възможно ли е да го направим в ситуация, в която все по-често виждаме  докъде водят конюнктурните съображения на едно политическо семейство, овладяло най-високите постове в Европейския съюз?“, попита Витанов.

Той обърна внимание и на факта, че Комисията е останала безучастна към случващото се както в България, така и в други държави от Източна Европа.

„Комисията твърде дълго си затваряше очите, когато премиери от ЕНП тежко злоупотребяваха с властта, обграждаха се с олигархични кръгове, които купуваха с европейски средства”, добави Петър Витанов.

Petar VITANOV in the EP

Според него част от европейците нямат чувството, че в страните им има върховенство на закона. Петър Витанов призова и за по-решителни действия от страна на Брюксел.

„В резултат днес върховенството на закона е мираж не само в една страна-членка. Случаят с България е емблематичен. Докато Комисията описваше или по-скоро прикриваше ситуацуята с витиевати фрази и характерни брюкселски клишета, САЩ наложи най-големият пакет санкции, за един ден, по закона Магнитски, на български бизнесмени. Причината – корупция. Онази, която остана невидима тук, в Брюксел. Затова въпросът ми към Комисията е: след 12 години управление на ГЕРБ и ЕНП в България, кого са корумпирали тези бизнесмени? Надявам се най-после да видим отговора в следващия доклад за България“, завърши Витанов.

Евродепутатите се обединяват около идеята за постоянен и всеобхватен механизъм, който да включва ясни препоръки в бъдещите доклади. Настояват също така за по-специфични за държавите-членки препоръки, които да включват както крайни срокове за изпълнение, така и ясни критерии.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП:
https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица