Свържи се с нас

Новини

Започва ремонт и изграждане на две спортни площадки

Published

on

Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева и главният инженер – инж. Георги Илиев направиха оглед на двата обекта, където започва ремонт и изграждане на детски площадки. Едното място е дворът на ДГ „Светлина“ в Трявна, а другото, където ще бъде изградена изцяло нова площадка, се намира в района над тревненската болница.

Вчера, 1 април, бяха сключени два договора след проведена обществена поръчка чрез публично състезание по ЗОП за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Извършване на СМР – Ремонт и изграждане на спортни площадки на територията на Община Трявна по две обособени позиции”, финансирана по Договор BG06RDNP001-19.1 17-0003-C01/ 2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“

Единият договор е по Обособена позиция №1 – Ремонт и изграждане на спортна площадка в двора на ДГ „Светлина“. Ще бъдат извършени строителни и монтажни работи на обект: „Извършване на СМР – Ремонт и изграждане на спортни площадки на територията на Община Трявна по две обособени позиции”, за Обособена позиция №1 – Ремонт и изграждане на спортна площадка в двора на ДГ „Светлина“.

Дейностите включват подмяна на настилката на съществуваща площадка за игра, както и направа на рампи за хора в неравностойно положение и майки с колички. Ще бъдат поставени и различни съоръжения – люлка тип „махало“, комбиниран фитнес уред, образователни игри „Аз броя“ и „Морски шах“.

Стойността е 30 271,35 лева без ДДС или 36 325,62 лева с ДДС. Срокът за извършване на строителните работи е 60 календарни дни. Изпълнител на дейностите е “Виви 2016” ЕООД.

Другият сключен договор е по Обособена позиция №2 – „Изграждане на спортна площадка в кв. 23 по плана на гр. Трявна“. Касае се за квартала над МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“. Ще бъдат извършени строителни и монтажни работи на обект: „Извършване на СМР – Ремонт и изграждане на спортни площадки на територията на Община Трявна по две обособени позиции”, за Обособена позиция №2 – Изграждане на спортна площадка в кв. 23 по плана на гр. Трявна“.

Дейностите включват изграждане на детска площадка, включваща комбинирани съоръжения – две детски къщички, от които едната с пързалка, люлка „махало“, клатушка и пясъчник, поставяне на беседка, пергола, маса с пейки, цветна ограда, кошче за отпадъци. Предвиждат се още доставка и полагане на ударопоглъщаща настилка, уни павета, градински бордюр, армирана бетонна настилка.

Стойността е 36 426,64 лева без ДДС или 43 711,97 лева с ДДС. Срокът за извършване на строителните работи е 59 календарни дни. Изпълнител е фирма “Екострой-Трявна” ООД.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Офроуд в Трявна тази събота и неделя

Published

on

Офроуд сезонът се открива тази събота, 15 май, в Трявна. Събитието ще започне в 08.45 ч. на паркинга до сградата на Общината и ще бъде открито от кмета на Трявна Силвия Кръстева.

Организатор на събитието е АСК „Скорпион“ Сливен – клон Трявна. Първият старт ще бъде даден в 09.00 ч. от паркинга.

Ето кои са най-добрите места за наблюдение на 15-ти май:
Екстрем I: 11:30 ч. – на 200 м след прелеза в посока село Енчовци
Екстрем II: 12:00 ч. – централна част на град Плачковци – GPS координати: 42°49’08.84’’ 25°28’54.80’’
Екстрем III: 12:30 ч. – реката в центъра на Плачковци – площада до кметството – GPS координати: 42°49’29.21’’ 25°29’10.95’’
Екстрем IV: 13:00 ч. – излизане от реката в град Плачковци (до блока на Петрургия)
Екстрем V: 13:50 ч. – град Трявна до Хлебозавода.

Награждаването и закриването на събитието ще се състоят в неделя на тревненския полигон.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицаи и жандармеристи отново с акция в Габрово

Published

on

За периода от 30 април до 6 май на територията, обслужвана от габровската полиция, се проведе операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред с участие на служители от Зонално жандармерийско управление – Плевен.

В хода на акцията са били извършени проверки на 369 лица, 53 автомобила, 95 адреса, 24 търговски обекта, паркове и градинки. В резултат на проверките са били съставени 41 акта, задържани са 2 лица и са разкрити 2 престъпления.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Наквасен мотопедист се отчете на дрегера за Гергьовден

Published

on

55-годишен многократно осъждан жител на село Горско Калугерово остана без шофьорската си книжка, след като бе заловен да кара много пиян.

Нарушението било хванато на Гергьовден, 6 май, около 02.45 часа, в дряновското село Гостилица, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Тогава автопатрулен екип на дряновската полиция, патрулиращ в района, забелязал и спрял незабавно за проверка мотопед, който бил без поставени регистрационни табели.

При направената справка в информационните масиви на МВР органите на реда установили, че мотопедът не бил регистриран по надлежния ред.

При извършената проверка за алкохол на управляващия го мъж, дрегерът отчел солидните 2.01 промила в количеството издишан въздух. Водачът отказал кръвна проба и приел показателите на техническото средство.

По случая в РУ-Дряново са образувани две бързи производства за извършени престъпления по чл.345 ал.2 и чл.343б ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица