Свържи се с нас

Новини

Нови ограничения в цяла България от понеделник

Published

on

От понеделник, 22 март, за срок от 10 дни на територията на цяла България се въвеждат нови противоепидемични мерки. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на брифинг на Националния оперативен щаб.

„Ситуацията в страната от последните седмици е такава, че продължават да се уличават пациентите, постъпващи в болница, както и новозараените с КОВИД-19“, коментира още здравният министър.

До края на месец март, включително, се преустановяват всички присъствени учебни занимания – в училища, детски градини, ясли и висши учебни заведения. Изключение се прави за упражненията за определени специалности във висшите учебни заведения. Държавните изпити ще се провеждат присъствено.

Преустановява се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни занимания и дейности, по интереси, занимални и др., организирани в училищна и извънучилищна среда за всички възрастови групи. Преустановяват се присъствените групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и и др. обучителни центрове и школи

Затварят се заведенията за хранене, като те ще могат да изпълняват само доставки до дома и офиса. Собствениците на хотели трябва да организират дейността си така, че посетителите да могат да се хранят в стаите.

Спират се посещенията в казина и във всички търговски обекти, предлагащи нехранителни стоки с площ над 300 кв. метра, с изключение на хранителните стоки.

Преустановяват се посещенията на търговски центрове и молове, като в тях остават да работят само аптеки, оптики, зоомагазини, химическо чистене, банки и телекомуникационни оператори.

Забранява с провеждането на културни мероприятия, като посещения на кина, театри, музеи и танцови занятия и др. Забранени са и тържества от частен характер като сватби и кръщенета, с повече от 15 души.

Преустановява се провеждането на семинари, тиймбилдинги, конгреси, конференции, изложения, обучения и др. мероприятия в обществена форма. Няма да се провеждат групови туристически пътувания. Затварят се плувни басейни и фитнеси.

Пазари, тържища и базари трябва да създадат организация за еднопосочно движение и да работят при спазването на всички противоепидемични мерки. Работещите и посетители са длъжни да носят защитна маска за лице, покриваща носа и устата.

Забранява се провеждането на организирани масови обществени мероприятия на открито: празненства, събори, фестивали и др.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Денонощна телефонна линия за изборни нарушения

Published

on

От 15 октомври до 15 ноември, а при балотаж – до 22 ноември, включително, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98.

На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почистването на микроязовир „Трявна“ продължава

Published

on

Почистването на язовирната стена и дренажната призма на микроязовир “Трявна” от излишна храстова и тревна растителност ще продължи.

Възможността за поддържането на превантивните мерки за защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации дойде след като вчера представители на габровска фирма съвместно с главен специалист ПБЗН към Община Трявна Михаил Минчев извършиха на място картографски и кадастрални услуги.

Трасирани и заснети бяха петата на микроязовира, както и отводнителния канал след основния изпускател.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Санитарна и възобновителна сеч в района на парк „Синкевица“

Published

on

През следващата седмица в района на парк „Синкевица“, квартал Гачевци ще бъде извършена санитарна и възобновителна сеч, информираха от местната общинска администрация.

Лесовъдските мероприятия, които засягат частен имот, са утвърдени от Регионалната дирекция по горите – Велико Търново и имат разрешение за достъп до горска територия от Община Габрово.

Целта на мерките, които ще се предприемат е премахване на опасни, съхнещи, пречупени, надвиснали и изкоренени дървета, застрашаващи здравето и живота на хората.

Община Габрово моли гражданите, които ползват района за отдих да се движат с повишено внимание.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица