Свържи се с нас

Новини

Здравният министър се закани да глоби Община Габрово заради концерта на площада

Published

on

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви, че най-вероятно ще бъдат наложени санкции заради големия празничен концерт на площад „Възраждане“ снощи, 30 декекмври, с който беше изпратена 2020 година в Габрово, чиито организатор е Общината.

Министър Ангелов се закани за това по време на седмичния брифинг на здравните власти за хода на пандемията.

„Опитите да бъде заобиколена заповедта на здравния министър за мерките няма да престанат. Това, което видяхме вчера в Габрово изключително много ме озадачи. РЗИ-то изпратиха няколко екипа, които следиха за спазването на мерките.

Сигурно ще бъде наложена санкция на организаторите. Аз лично не мога да намеря за себе си логиката в организирането на това мероприятие“, каза проф.Ангелов.

Празничното събитие снощи на централния габровски площад събра повече от 4 000 души. Междувременно днес, 31 декември, от РЗИ – Габрово съобщиха, че през последното денонощие на територията на област Габрово са потвърдени 19 случаи на КОВИД – 19, а четирима са починали.

Според данните, които са за вчерашния ден, 30 декември, двама мъже и две жени, на възраст 66, 67, 64 и 86 години са загубили битката за живота си с вирусната инфекция.

Според разпределението на новите потвърдени 19 случаи на заразата в четирите общини на област Габрово най-много заболели с коронавирус има в Севлиево, общо 10 случаи. Седем са положителните резултати в Габрово. По една положителна проба са отчетени в Трявна и Дряново.

От потвърдените за вчерашния ден 19 случаи на коронавирус в областта, десет пациенти са хоспитализирани в лечебните заведения за болнична помощ, а останалите 9 са с леки или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Денонощна телефонна линия за изборни нарушения

Published

on

От 15 октомври до 15 ноември, а при балотаж – до 22 ноември, включително, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98.

На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почистването на микроязовир „Трявна“ продължава

Published

on

Почистването на язовирната стена и дренажната призма на микроязовир “Трявна” от излишна храстова и тревна растителност ще продължи.

Възможността за поддържането на превантивните мерки за защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации дойде след като вчера представители на габровска фирма съвместно с главен специалист ПБЗН към Община Трявна Михаил Минчев извършиха на място картографски и кадастрални услуги.

Трасирани и заснети бяха петата на микроязовира, както и отводнителния канал след основния изпускател.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Санитарна и възобновителна сеч в района на парк „Синкевица“

Published

on

През следващата седмица в района на парк „Синкевица“, квартал Гачевци ще бъде извършена санитарна и възобновителна сеч, информираха от местната общинска администрация.

Лесовъдските мероприятия, които засягат частен имот, са утвърдени от Регионалната дирекция по горите – Велико Търново и имат разрешение за достъп до горска територия от Община Габрово.

Целта на мерките, които ще се предприемат е премахване на опасни, съхнещи, пречупени, надвиснали и изкоренени дървета, застрашаващи здравето и живота на хората.

Община Габрово моли гражданите, които ползват района за отдих да се движат с повишено внимание.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица